Crazylalafresh
Moderator
Witam. Czy przy cyklu/cyklach 37-dniowych regularnych bądź nieregularnych jest możliwość wystąpienia owulacji czy raczej jest ona niemożliwa? I czemu tak jest bądź czemu tak sądzicie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi [emoji3590][emoji3590]
Jej cykle dochodziły do 40dniowych, nigdy żadnych problemów nie miała.Dzięki za odpowiedź, czytałam na forum że to mało możliwe bądź w ogóle i się wystraszyłam, ulżyło mi, dzięki
Najlepiej porozmawiać z ginekologiem. Każda z nas jest inna, ale jak mówię da się zajść w ciążę przy takich cyklach. Żadne z nas nie było planowaneTo jest dopiero mój drugi cykl starań z czego pierwszy był po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Byłam ostatnio u ginekologia i cytologia i usg w porządku wyszły
Rób codziennie od pierwszego dnia skończonej miesiączki przez miesiąc, aż do kolejnego okresu. Jeżeli nadal nie będą pozytywne idź na monitoring.W drugim cyklu czyli teraz dość późno wykonywałam testy owulacyjne, mianowicie 14,18,22,23,24 dnia cyklu i wszystkie ujemne wychodziły
Właśnie to planuje,zobacze co wyjdzie, aż jestem ciekawa...Rób codziennie od pierwszego dnia skończonej miesiączki przez miesiąc, aż do kolejnego okresu. Jeżeli nadal nie będą pozytywne idź na monitoring.
Ja mam np owulację w 7 dniu cyklu, więc bardzo szybko.