reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy polecacie mate edukacyjną?

Kunoichi

Zaciekawiona BB
Moja córcia za tydzień skończy 3 miesiące, bardzo interesuje się wszelkimi szeleszczącymi zabawkami, poza tym nie mam za bardzo w domu wygodnego dla niej miejsca do kładzenia na brzuszku, dlatego zastanawiam się nad kupnem maty edukacyjnej. Na rynku jest ich wiele i nowe wahają się w cenach od 100 zł do nawet 400. Jakie są wasze doświadczenia związane z użytkowaniem maty przez dziecko? Opłaca się zainwestować w jakąś z bajerami czy to tylko zbędny wydatek ? Czy wasze dzieci chętnie leżały na takiej macie ? A jeśli tak to do którego miesiąca ich interesowała? :)

reklama
Mój syn ma 4 miesiące i wogole go mata nie interesuje. Zabawki to na kilka sekund tylko są.

Dostałam taka w prezencie.

uploadfromtaptalk1469323236565.jpeg

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• uploadfromtaptalk1469323236565.jpeg
    uploadfromtaptalk1469323236565.jpeg
    41,7 KB · Wyświetleń: 825
Starsza córka miała i korzystała bardzo sporadycznie. Młodszej kupiłam tylko pałąk z doczepianymi zabawkami- taki do postawienia na ziemi (koszt 60 zł) i bawiła się tym może 3 tygodnie więc cieszę się, że nie kupowałam maty.

Miałam za to dla starszej takie puzzle piankowe na których uczyła się raczkować, potem używała jako maty do siedzenia, a teraz prawie od urodzenia kładę na to małą więc takie puzzle polecam do leżenia...

Polecam! Córka od 2,5 miesiąca życia chętnie się bawi- najpierw kwadrans a teraz nawet 30 min.

Kunoichi Przy pierwszym dziecku kupiliśmy matę i leżał na niej może 5 razy po 1 minucie, w ogóle go to nie interesowało, przy drugim dziecku już nie kupowaliśmy. rozkładaliśmy jej koc i na nim leżały zabawki;-) ;) Na takim kocu z zabawkami spędziła przynajmniej 3 miesiące życia:-) :)

to u nas z kolei mata bardzo się przydała, jak tak patrze po zdjeciach i filmikach, to córka leżała na niej już jak miała 1,5 m-ca i sobie cos tam ogladała, później zaczęła łapać to co zwisało a jak skonczyła 3 miesiace to zaczeło jej sie tam na brzuchu podobać, uzywalismy az skonczyła 7 miesiecy, bo potem zaczela raczkować i mata poszla w kąt :) ale tak to bawiła sie na niej długo :) a dodam, że od początku była żywym dzieckiem :)
teraz brat ją odziedziczył i już go na niej kładę i też coś tam sobie zaczyna oglądać, także mam nadzieję, ze tez przypadnie mu do gustu

my mamy tiny love kick&play

Mój synek interesował się wszystkim dookoła, tyle samo uwago poświęcił macie co innym przedmiotom. Później mata powędrowała do innego dziecka, a teraz córeczce już tego nie kupujemy. Szeleszczące zabawki lubi, a jeszcze bardziej miąć i targać gazety ( 5i pół miesiąca ). I tu ciekawostka, z taką samą radością targa Wyborczą jak i Codzienną ;)

Mój synek leżał na macie kilka razy po 2-3 minuty. Według mnie zbędny wydatek ale to też zależy od dziecka. Ja również polecam puzzle piankowe. Świetna sprawa. A z zabawek to pałąk do wózka fajnie się sprawdził i koszt to około 50zł.

Wydaje mi się, że to zależy od dziecka. Mój co chwilę był w innym miejscu, turlał się, raczkował, raczej nie zostawał w jednym miejscu.

reklama
Mój synek jak miał 3 miesiące dostał taka matę na początku bawił się maks 5 min teraz ma 6 miesięcy i bawi się maks 15 min więc moim zdaniem zbędny wydatek. Woli siedzieć w leżaczki i patrzeć co robię.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry