reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy pecherzyk jeszcze urosnie? Owulacja po aromku

dreamaboutlove92

Zaciekawiona BB
Hej!

Od 3-7 dc bralam aromek 2xdziennie po 1 tabletce. Mam PCOS. W 10 dc (badanie ok 12:00) w prawym jajniku 16mm pecherzyk w lewym 18mm. 13 dnia cyklu (badanie poznym wieczorem) prawy 20mm, lewy 18mm. Ginekolog troche kreci glowa, ze za malo urosl prawy (lewy stracony). W 15 dc sprawdzamy ostatni raz… Mam duze endo (nie zapamietalam ile), ale ginekolog mowila, ze bardzo ladne. Czy ktoras z Was miala tak maly przyrost, a cykl nie byl stracony…? Jesli urosnie do 23 dc robimy zastrzyk na pekniecie.

Pozdrawiam

reklama
Hej!

Od 3-7 dc bralam aromek 2xdziennie po 1 tabletce. Mam PCOS. W 10 dc (badanie ok 12:00) w prawym jajniku 16mm pecherzyk w lewym 18mm. 13 dnia cyklu (badanie poznym wieczorem) prawy 20mm, lewy 18mm. Ginekolog troche kreci glowa, ze za malo urosl prawy (lewy stracony). W 15 dc sprawdzamy ostatni raz… Mam duze endo (nie zapamietalam ile), ale ginekolog mowila, ze bardzo ladne. Czy ktoras z Was miala tak maly przyrost, a cykl nie byl stracony…? Jesli urosnie do 23 dc robimy zastrzyk na pekniecie.

Pozdrawiam
Hej. Powiem tak. Wszystko jest możliwe. Zapytam tylko, bo o PCOS wiem bardzo dużo, sama to mam, a teraz jestem w drugiej ciąży...
Czy informował Cię ktoś o możliwych powikłaniach po tego typu terapiach? Wywoływanie owulacji itp. ?
Bo kobiety często szybko godzą się na to albo wręcz same się domagają, a nie mają zupełnie wiedzy na ten temat.
Ja jestem w drugiej ciąży, zaszłam zupełnie naturalnie, dla lekarzy był to cud, bo już mi nie dawali nadziei. A pomogła mi dieta i zdrowy tryb życia. ,,Leczenie" tylko wyniszczało mój organizm.

Hej. Powiem tak. Wszystko jest możliwe. Zapytam tylko, bo o PCOS wiem bardzo dużo, sama to mam, a teraz jestem w drugiej ciąży...
Czy informował Cię ktoś o możliwych powikłaniach po tego typu terapiach? Wywoływanie owulacji itp. ?
Bo kobiety często szybko godzą się na to albo wręcz same się domagają, a nie mają zupełnie wiedzy na ten temat.
Ja jestem w drugiej ciąży, zaszłam zupełnie naturalnie, dla lekarzy był to cud, bo już mi nie dawali nadziei. A pomogła mi dieta i zdrowy tryb życia. ,,Leczenie" tylko wyniszczało mój organizm.
Jakich powiklaniach? Mozesz powiedziec cos wiecej? Nikt mnie nie informowal…

Do góry