PaulinaMaja
podekscytowana ;)
za niecale dwa miesiace mam termin, to bedzie moje pierwsze dziecko i tak sobie mysle w kontekscie tego, jakie my z lubym mielismy problemy ze startem, z kredytem na mieszkanie, czy nie zaczac oszczedzac od razu dla dziecka po jego urodzeniu. znajona mowi, ze po urodzeniu corci zalozyla jej fundusz i oszczedza po 200 zlotych na miesiac. i jak corka skonczy 18 lat, to zamierza jej dac te kase, czyli to bedzie 18 lat x 12 miesiecy x 200 złotych = 43 200 zlotych!! prawie wklad wlasny na mieszkanie, a na samochod starczy juz na pewno, i to dobrej klasy. i zastanawiam sie, czy to jest dobry pomysl, zeby mojemu dziecku tez takie cos zalozyc. ale z malym dzieckiem jest tyle wydatkow na poczatku!
chcialabym sie zorientowac, czy to jest powszechne, ze sie kase dla dzieci tak odklada, czy ta znajoma jest wyjatkiem. a wiec? czy odkladacie dla dzieci taki "posag" ?
bardzo prosze o odpowiedzi, bo i bym chciala, i nie wiem, i w ogole potrzeba mi Waszych opinii o tym.
chcialabym sie zorientowac, czy to jest powszechne, ze sie kase dla dzieci tak odklada, czy ta znajoma jest wyjatkiem. a wiec? czy odkladacie dla dzieci taki "posag" ?
bardzo prosze o odpowiedzi, bo i bym chciala, i nie wiem, i w ogole potrzeba mi Waszych opinii o tym.