reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czy nie za mało je ?? poradcie , a co jedza wasze dzieciaczki ?

reklama
Je mlecznie bo jest problem, żeby piła co innego...i ciężko się przekonuje do nowych produktów...Ale muszę przyznać, że od kilku dni jest znaczna poprawa. Chętniej otwiera buźkę i próbuje nowych rzeczy. Dzisiaj nawet zjadła 1/3 owoców ze słoiczka. Cycek jest rano, w ciagu dnia raz i na noc. Za kilka dni spróbuje zrezygnować z tego w środku. Odkryłam też, że otwiera dziubek,żeby napić się ze szklanki więc to też dobry znak ;)

jezeli chodzi o butelke to ja moja przekonywalam do tego dwa miesiace dzien w dzien na poczatku byl placz ale po tem probowała zasmakowalo jej .. mleka modyfikowan dla niej tez przerzucilam z 5 az w koncu znalazlam takie ktore jej przypasowalo i mogła przestać stopniowo karmic przestalam karmic prawie 2 miesiace temu

Moja zuzia je za dużo!!!!hej jak tam z jedzeniem u Was? moja to cały czas jest głodna a przynajmniej mówi am i ciągnie mnie do lodówki, je wszystko oprócz kaszy, dziennie wychodzi tego sporo jestem przerażona bo nie wiem czy to normalne, zaczęła chodzić i może tyle potrzebuje?? sama nie wiem
dziś np 6.00 zjadła jajecznicę z jednego jajka, 9.00 danio serek ( nie danonek tylko danio!!) 11.30 zupa, 14.00 1/2pulpeta gotowanego z marchewką i groszkiem,15.30 bakuś, 18.00 biały ser z jogurtem nat.wymieszany. W między czasie w ciągu dnia pół jabłka i pare chrupek. pije tylko wode i to w sporych ilościach, ile jej nie dam tyle wypije. Jeśli chodzi o węglowodany to troszkę bułeczki skubnie, czasami kasza jaglana z indykiem, czasami makaron z mięsem lub serem białym, ziemniaki sporadycznie bo ma w zupie z reguły, słodycze bardzo rzadko typu jajko niespodzianka - zje kawałek i wyrzuca. Stwierdziłam że nie mam pomysłów co jej dawać...mleka z płatkami nie chce, kupiłam takie kółeczka z miodem i nie podeszło jej...może na gotujących grudniówkach coś podpatrzę

Ostatnia edycja:
Hidi odradzam danio i bakusie. Kilka dni temu dowiedziałam się od koleżanki, która była ze swoim synem u dietetyczki (5lat i 34kg) i kazała odstawić jako, że to produkty mocno kaloryczne, a że dzieciom bardzo smakują to łatwo przesadzić. Ja się nie znam na tych wszystkich proporcjach i tym podobnych, ale nie podaję takich rzeczy Frankowi a i Stasiowi bardzo rzadko.

mamaStacha wiem że to słodkie ale nie wiem co jej dać, ona kaszy w ogóle nie jada, zostaje biały ser i jajko no i te serki

reklama
mamaStacha ona wcina owoce oddzielnie, jabłko, gruszka, banan to jej ulubione, joguru naturalnego nie ruszy i z owocami też nie....takie małe a takie wybredne:-D

Do góry