reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy myślicie, że to ciąża?

Marsylia

Zaciekawiona BB
Do terminu spodziewanego okresu jeszcze 5 dni. Ale objawy, które mam wskazują wg mnie na bardzo możliwa ciążę. Oczywiście dowiem się dopiero za kilka dni, ale dajcie znać, czy wg Was też istnieje spora szansa na ciążę. Dodam, że szybko zachodze w ciążę , z synem po miesiącu pierwszym starań , druga ciąża niestety puste jajo płodowe poronina w 2 miesiącu starań. Przytulanie było w dzień owulacji wg kalendarza dni płodnych. Mam regularne cykle, łatwo przewidzieć owulację. Po owulacji odczułam wzrost temperatury, który się utrzymuje między 37,2-37,5. Czuje się dobrze, nie jestem przeziębiona. W okresie spodziewanej wg kalendarza implantacji czułam 2 dni wyraźnie kłucie w macicy i ciagniecie, wielokrotnie, nie był to ból ale coś tam mnie kulo konkretnie. W tym czasie różowe skąpe plamienie bardzo minimalne i odrobiną kilka kropli krwi ( nigdy tak nie mam między okresami). Dodatkowo zmiana apetytu, dosłownie dziwne zachcianki spożywcze nietypowe dla mnie. Nastrój też dziwny bo potrafiłam kilka razy śmiać się jak głupia bez powodu albo popłakać się też niekoniecznie z sensownego powodu, gdzie normalnie tak nie mam. I normalnie chodzę nie chodze często do toalety, a ostatnie dni oddaje mocz zdecydowanie częściej, o senności już nie wspomnę bo też jest nasilona przez ostatni czas. Ciesze się, że to może być ciąża, wiem że nikt prorokiem nie jest tylko badania, jednak proszę napiszcie co sądzicie ♥️🙂

reklama
Z tego co napisałaś, to sama doskonale zdajesz sobie sprawę z faktu, że jedynie test prawdę ci powie.
A objawy ...
Ileż kobiet starających się o dziecko ale i nie chcących ciąży odczuwa typoer objawy ... a okazuje się że w ciąży nie są.
Człowiek tak skupia się na wyszukiwaniu najmniejszych zmian w swoim organiźmie, że jak na dłoni potrafi wymienić i opisać wszystkie oznaki wskazujące na ciążę.

Na dwoje babka wróżyła.

Życzę, żeby to była ciąża skoro się staraliście 😊
Ale skoro do okresu jeszcze 5 dni to za wczesnie na objawy. Często jest tak, zd objawy sobie „dopisujemy” i na sile się ich doszukujemy, jeśli chcemy ciąży. W tym przypadku waśnie Twoja psychika może Ci płatać figle :)
Zrób test za 3 dni, jeśli to ciąża to może już być widać delikatna druga kreskę, lub wykonaj test z krwi na obecność hormonu betaHcg

Życzę, żeby to była ciąża skoro się staraliście 😊
Ale skoro do okresu jeszcze 5 dni to za wczesnie na objawy. Często jest tak, zd objawy sobie „dopisujemy” i na sile się ich doszukujemy, jeśli chcemy ciąży. W tym przypadku waśnie Twoja psychika może Ci płatać figle :)
Zrób test za 3 dni, jeśli to ciąża to może już być widać delikatna druga kreskę, lub wykonaj test z krwi na obecność hormonu betaHcg
Racja, czasem sobie szukamy na siłę to fakt ;) jednak nigdy nie miałam takich kłuć i coś w stylu plamienia podczas tego kłucia, a taka temperaturę ostatnio miałam w ciąży właśnie.

Z tego co napisałaś, to sama doskonale zdajesz sobie sprawę z faktu, że jedynie test prawdę ci powie.
A objawy ...
Ileż kobiet starających się o dziecko ale i nie chcących ciąży odczuwa typoer objawy ... a okazuje się że w ciąży nie są.
Człowiek tak skupia się na wyszukiwaniu najmniejszych zmian w swoim organiźmie, że jak na dłoni potrafi wymienić i opisać wszystkie oznaki wskazujące na ciążę.

Na dwoje babka wróżyła.
Oczywiście tak jest jak piszesz :) mi się zdaje że mogę być w ciąży bo przypomina mi to jak już 2 razy w niej byłam, czułam się inaczej niż wtedy kiedy mi się jedynie zdawało, czekam cierpliwie na test ;)

reklama
Te wszystkie objawy to moze byc pms, ciaza albo jeszcze cos innego. Teraz pozostaje tylko cierpliwosc i czekanie do terminu spodziewanej miesiaczki 😊 jesli nie przyjdzie to zrob test. Nie ma, co sie nakrecac, bo juz zrobiliscie, co w waszej mocy, a na reszte potrzebny jest czas i juz nie macie na to wplywu. Dodatkowo, jesli nie mialas monitoringu usg u lekarza to kalendarzyk dni plodnych moze sie mylic co do dokladnej daty owulacji, bo niewiadomo, jak dluga masz faze lutealna.

Do góry