Witam,ojciec dziecka gdy sie dowiedzial o ciazy kazal mi ja usunac powiedzial ze nie bedzie ze mna ze nie chce tego dziecka(juz raz dokonal aborcjibi wiedzial jak zalatwic ja) chcial abym pojechala na Slowacje to zrobic.Mowilam mu ze nie moge tego zrobic ze nie wybaczylabymsobie tego i ze nie zrobie tego to wtedy zaczal mi grozic ze pozaluje jak urodze ze mnie zzniszczy nie teraz ale Cie zniszcze i zgodzilam sie jechac bo sie balam o przyszlosc moja i dziecka.Zawrocilam w polowie drogi bo nie moglam tego zrobic.Nawet jego siostra wydzwaniala do mnie ze jak to bede miala ciezko jak urodze.Nie odzywalam sie do niego cala ciaze bo i tak bylam cala zestresowana ( po grozbach nie moglam jesc spac odchodzilam od zmyslow ,nocowalam u znajomych bo balam sie wrocic do domu) wydzwanial w ciazy ale nie odbieralam balam sie go .poinformowalam go ze urodzilam to udaje teraz dobrego ale tacy ludzie sie nie zmieniaja teraz zaprzecza ze mi grozil ze sobie cos ubzsuralam ale mam sms ze nie chce dziecka i jak mna manipuluje abym usunela ciaze( niestety jak mi grozil to bylo na spotkaniu i nie nagralam tego ale mam swiadkow w jakim stanie wrocilam i jak bylo) pod wplywem rodziny namowilam go aby uznal dziecko poszlam z nim i z corka do urzedu i wtedy nie chcial uznac chociaz obiecal powiedzialam ze w takim razie pojde do sadu to raptem zaraz polecial uznac dziecko ale nie potwierdzilam tego jeszze i nie wiem czy potwierdzac bo to jest zly czlowiek boje sie ze cos kombinuje i kiedys bedzie utrudnial mi zycie i niby teraz gradobrego aby uspic moja czujnosc.I chcialabym ograniczyc mu wldze czy jest taka mozliwosc? Co lepiej zrobic potwierdzic w urzedzie czy czekac az mina 3 msc? I czy moge ochezic w najblizszym czasie dziecko nie mowic mubo tym? Bo jeszcze nie potwierdzilam ze jest ojcem napewno bede chciala aby widywal sie tylko w mojej obecnosci i nie wiem jak mam teraz zrobic aby bylo jak najlepiej bo chcialabym o najwazniejszych sprawach decydowac sama jak lekarz szkola paszpoort wyjazdy zagraniczne .Do tej pory nic mi nie dal zadnych pieniedzy nawet nie pyta sie czy mam za co zyc i czy corce czegos nie brakuje obecnie wyprowadzilam sie do rodzicow bo nie stac mnie na zycie w Warszawie z gory dziekuje za odp