reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha usg polowkowe mam 9 lipca.Chcialam sie zapisac na 3D ale jakos szkoda mi kasy a jak wroce z wakacji to nie wiem czy nie bedzie pozno zaczne wtedy 22 tydz.ale dzidzius zawsze wiekszy byl.
Teraz sie zaczelo.Znowu w okolicy dziewczynki sie rodza.W przedszkolu bylam na zebraniu i z usmieszkiem gratulowano mi 4 syna.Jak to wiesci sie szybko rozchodza.I te teksty a moze jeszcze bedzie corka.Tak operacje mu zrobie.Albo jak slysze ja chcialam miec corke i mam.To mnie bierze.Ja wtedy mowie ze w koncu ktos tych facetow musi urodzic.Ale mi przykro.Nie z powodu dziecka bo napewno dla mnie bedzie najwspanialszy i lepszy od tych ich corek.Ale dlatego ze one chcialy i maja a ja 4 razy chcialam i nie moge.I pewnie 5 tez nie bede miala
Lekki dol znowu mnie lapie moze tez to ta pogoda

Witam kobitki

Dawno nie pisałam ale czasem do was zaglądam....Oczywiscie gratulacje dla swierzych mamusiek-i córek i synków!

Andziak- wiesz co, dzieci rosna szybki....za szybko.....i zanim sie obejrzys twoje chłopaki beda miały dzieci i z pewnoscią zasypią cie wnuczkami!! U mojego meża tak było....Tesciowa samych synów rodziła bo wszytskie 3 corkl poroniła w połowie ciąży :zawstydzona/y: I co?U nas 1 od jednego brata 2 a od drugiego az 3 :-) Odbiła sobie!!!
I sama mówi że teraz to ma czas na zajmowanie sie przynajmniej ...........Zobaczysz- odbijesz sobie :-) Zawsze jest równowaga w przyrodzie.....
A co do ludzi- to moze chcą Cię pocieszyc? A mzoe nie wiedza co powiedzieciec.........
Ja chodziłam równoczesbnie w ciazy z sasiadką......ona miala 1 syna tak jak ja ....i strasznie tak jak ja chciala i ona i jej mąż corcie.....Kiedy sie dowiedziała ze u niej bedzie syn a ja mam córke - była bardzo zawiedziona i nawet jakas zła...jakby na mnie........przykro mi było i tez nie wiedziałam co jej powiedziec......A na dodatek od tamtej pory nasze stosunki sie pogorszyły ..........juz sie nie odwiedzamy a na moje zaproszenia nigdy nie ma czasu.............:( Nasze dzieci sie nie bawia razem.....nawet na urodzinki nie chiodza do siebie- w przeciwienstwie do innych moich kolezanek z osiedla..:(
Ona urodziła syna a ja córkę

reklama
Ewcik - robiłam betę ok 20 dnia po owu, nie pamiętam dokładnie czy to był 19, 20 czy 21 dzień, ale 21 dnia najpóźniej, więc 3 tyg po owu i zapłodnieniu i miałam 4600;-), będę mocno trzymać &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i bardzo się cieszę!!! w końcu zwolniły się 2 miejsca po Piranii i Kosmo, więc równowaga w przyrodzie musi być!!!:tak:

Ewcik chetnie bym odpuscila i poszla na spontana. ale takie osoby jak ja dlugo planujace chyba juz zawsze bede mialy zakodowane w glowie co wolno a czego nie.
marzy mi sie poprostu wpadka ktora okaze sie spelnieniem marzenia w postaci coreczki ;-)

marzy mi sie poprostu wpadka ktora okaze sie spelnieniem marzenia w postaci coreczki
i mi też

EWCIK-GRATULACJE

DAGGY-WSZYSTKIEGO NAJ DLA OLINKI :)

NASTUSIA-to lek ci nie zadziałał ?????????
u mnie tez kiepsko ,czekam na wizytę 16lip.
jak słyszę,ze nadaja te upały to az się telepię :( rajuśku :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No ja mialam wpadke ale efektem nie byla upragniona coreczka.
nom wpadka by dobra bo np,u mnie cięzko z podjęciem decyzji
ale z drugiej strony jakby nie była córa to tez bym kwiczała,ze mogłam zrobic to i tamto
więc jak to baba i tak zle i tak i niedobrze :rofl2:

Andziak-tule cię skarbie
ja ciężko znosiłam takie dogryzki ludzi oj ciężko :-(

Ewcik serdecznie gratuluję - rośnijcie zdrowo :-) a Bete wg mnie masz jak najbardziej ok

Ja nie nadrobiłam wątku więc uświadomcie mnie czy Martika też jest w ciązy????
Jeśli tak to także wielkie gratulacje :-)
Super to juz miejsca po Kosmo i Piranhi juz zajęte?? ;-) Która teraz z Was najbliżej ma termin porodu???

Jeśli chodzi o teściów to ja mam skarby. Poważnie - dziadek zawsze jak przyjeżdzamy (prawie co niedziele) zabiera chłopaków na ryby np. , teściowa zawsze chetnie z nimi zostaje a nawet nieraz chce żeby zostali na noc. I chłopcy uwielbiają do nich jeżdzić.
Mój mąż też nie widzi problemu i godzinami zmęczony po pracy a bawi sie z nimi, zostaje a ja moge pozałatwiać swoje babskie sprawy. Wieczorem kąpiel też należy do niego. Gdyby tak nie było nigdy w życiu nie pomyślałabym o trzecim dziecku.

reklama
Cześć Kochane

Miałam kilka dni przerwy, wyjechaliśmy na weekend, a ja też nie chciałam się "nakręcać ciążowo". Wiadomo jak jest, jeśli sie o tym myśli, to objawy przychodzą same. Więc sobie odpuściłam.... Wybaczcie, ale nie nadrobie Was, bo zeszłaby mi chyba cała noc.

Słyszę że Ewcik w ciązy - SERDECZNE GRATULACJE I KCIUKASY!!!

Ja też mam dobre wieści:-) Miałam testować w piątek, ale dziś takie zawroty głowy, że się złamałam i... pozytyw jak nic! Nawet nie trzeba było się doszukiwać drugiej kreski (jak w przypadku ciąży z synkiem), tylko porządne 2 krechy:-D:-D Teraz daleka droga... Straciłam już jedną fasolkę, więc szampana (bezalkoholowego) otworzę dopiero po I trymestrze. Trzymajcie kciuki, a ja trzymam mocnooooooooo żeby wszystkim się udało.

A mówiłam, że czerwiec będzie nasz:-p Buziaki

Do góry