reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam prawie weekendowo!!!

Patrysiak - dzięki kochana, tak, mam dziś wizytę o 12.30, mam nadzieję, że dowiem się co dalej z moimi rozłażącymi się kośćmi, a co do sklepu monopolowego:-D, no cóż, te 2 miechy musimy wytrzymać:-D, miłego dzieonka i dzięki za pamięć
Mama - udanego dnia, pysznej kawki i solarki, ploteczek i dobrego nastroju:-)
Misia - no super, że masz taki uśmiechnięty dzień:-)
Patrysia - może Misia zarazi Cię choć odrobinkę usmiechem??? będzie dobrze, wychodź z dołka:tak:
Kasia - to nie tylko złośliwość rzeczy matrwych, to wręcz prawo czarnej serii;-)
Lena - witaj i &&&&&& za staranka, mi się nie udało ani 4 ani 3 dni przed owu, słabych chłopaków miał chyba mój M:-D, dopiero 2 dni przed owu i 12 godz po owu przyniosło skutek i teraz zakaz piwkowania:-D
Kosmo - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za dobre nowiny po wizycie!!! niech wreszcie ten książę opuszcza lokal:-)
Pirania - mam nadzieję, że docieracie się powolutku i już z dnia na dzień jest lepiej:tak:odezwij się kochana w wolnej chwili...
Ewcik - dzięki, dziś podjadę i kupię, oj...ciężko będzie nie posmakować:-D

pozdrawiam wsztskie babolinki i udanego weekendu życzę!!!

reklama
Hej babeczki!

Przepraszam ale niestety czytam z braku czasu Was wyrywkowo.

Mama, dużo zdrówka dla szwagra, straszne to co opisujesz :-( Dzięki kochana, że pytasz. Zapalenie mam już prawie całkowicie z głowy ale antybiotyk muszę jeszcze łykać do niedzieli. Krzysiu dalej się denerwuje jak mała płacze albo ktoś ją bierze na ręce (zwłaszcza tata bo chyba już do widoku mamy z Kają się przyzwyczaił) ale ogólnie chyba trochę się przyzwyczaił ...na tej zasadzie, że ignoruje częściej siostrę. Ze spaniem małej w dzień miałam wczoraj znów problemy, w nocy na materacu koło mnie śpi jak aniołeczek (drzemki 3-4-godzinne, potem cyc i znów długa drzemka), chyba wypróbuję dziś usypianie w dzień na materacu w najmniej uczęszczanym pokoju, po uśpieniu będę wychodzić i zamykać drzwi, jak się sprawdzi to otoczę materac drewnianym kojcem z bramką.

Kasiu, Pre-Seed ma trochę za niskie pH, warto podwyższyć je dodając sodę. Będę Ci gorąco kibicować w staraniach o syneczka.

Tasha, Ty masz dziś wizytę w sprawie tego spojenia? Za mną też strasznie chodzi piwko, takie z soczkiem malinowym.

Ewcik, kochana jesteś, dziękuję :-* Dużo zdrówka dla synka!

Daria, najlepsze są bez fiszbinów. Ja w stanik wkładam muszle laktacyjne - dzięki nim brodawki nie dotykają materiału (a to niestety koszmarnie mnie boli, do tego potrafią się przykleić do materiału strupy z krwi, które wciąż mam), piersi bardziej się "wietrzą", brodawki pięknie formują do karmienia :-) a w muszli zbiera się wyciekające mleko, super sprawa).

Noemi, uważaj by nie obniżyć pH poniżej 4, tak niskie pH zabija już plemniki.

Kinga, trzymam kochana kciuki, może faktycznie ten zabieg będzie strzałem w dziesiątkę!

Kosmo, ale uparciuszek z Twojego synka, nie spieszy mu się wyprowadzka z ciepłego maminego brzusia. Trzymam kochana kciuki za szybkie, bezbolesne rozwiązanie bez nacinania.

Martika
, piękna krecha!

Lena, no co Ty tu z jakimiś intruzami, każdy jest tutaj mile widziany a im nas więcej tym raźniej :-) Trzymam kciuki za staranka, a czytałaś wytyczne odnośnie zaplanowania córeczki? Sam odstęp od owulki to najmniej skuteczny sposób. Tu masz jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy określonym odsunięciu od owulki Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę? - Antykoncepcja - wszystko o zapobieganiu ciąży, yasmin, nuvaring, evra, postinor, depo-provera, cerazette, przy 3 dniach wynosi 15% ale np. plemniki mojego M były tak słabe, że nie wytrzymywały nawet 2 dni.

patrysiak, dzięki kochana ...tylko ja się boję, że to odwlekanie problemu w czasie no bo jak dziecko wyrośnie z tej huśtawki to trzeba będzie je odzwyczaić od bujania i nauczyć zasypiania na łóżku.

tasha witaj:tak:
a jakiej plci maluszka sie teraz spodziewasz?
piranha ja zawsze z czyms wypale:-Dco nieco poczytalam o planowaniu plci i duzo osob zalecalo zaczac od kilku dni przed owu i jak nie wyjdzie to probowac w nastepnym cyklu o dzien wczesniej. A jakie sa te skuteczne sposoby? :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Hej!
Piranha jak tam dzisiaj?Dogadalas sie z mala? Wiesz ja mysle ,ze za duzo od siebie wymagasz na raz.Nos mala na razie, poradz sobie z zapaleniem i wszystko rob powoli malymi kroczkami.Ulozy sie powoli i ze spaniem malej i z zazdroscia i ze wszystkim.
Kosmo trzymaj sie i mam nadzieje ,ze to juz ostatnie chwile dziela Cie od powitania synka.
Dziewczyny a wiecie co u Dido? odzywala sie ostatnio?
Matko pisalam posta chyba pol godziny i pewnie juz naklikalyscie sporo

63image.jpg

Hej BabKi.
Nareszcie spokojnie przespana noc.
Gardlo wraca do normy...jeszcze je czuje ale to piKuś w porownaniu z tym co bylo przedwczoraj!!!!
Jednak bez antybiotyku bym sie chyba nie wylizala!

Piranha dobrze ze i u Ciebie ok z cyculami!!!!!
Z biegiem czasu wszystko sie wyreguluje..to sa poczatki wiec stad te trudnosci.:)
podziwiam Cie ze jeszcze masz czas na BB, musisz byc bardzo zorganizowana:)))))

Kosmopolitan Kochanie trzymam kciuki za Ciebie mocno!!!
Juz tuz tuz do wielkiego spotkania z synkiem!!!!
Badz dzielna.
Czuje ze juz dzis Cie nie wypuszcza:D

Patrysiak to sie naprasujesz ubranek...no ale czas najwyzszy naszykowac wszystko dla niuni:)

DziewczynKi a my jutro mamy wesele..troche mi sie nie chce isc no ale trza:sorry2: bo to rodzina,
Chlopcy zostana z moja przyjaciolka. A my bedziemy mogli troche pobawic bez dzieci:))
Buziaki
Milego dnia

hejka

ja tylko melduję że żyję, ale totalnie nie mam czasu..jutro będę miała nadrabiania że hohohohohohoho

wczoraj byliśmy cały dzień i mojej przyjaciółki-ogród, basen, towarzystwo...miodzio:cool2: wieczorem padłam na twarz...a do tego jakiś problem z netem miałam...

a dziś chatę ogarnęłam i zaraz lecę do przedszkola...jest pożegnanie starszaków, piknik rodzinny...szał ciał, lecę pomagać, a potem odpoczywać ;p
No i przyjaciółka z rodzinką dziś wpadają na piknik, zostają u nas do jutra...więc dopiero jutro do was pewnie zajrzę...

i pół dnia będę nadrabiać:-D

pozdrawiam, ściskam i udanego dnia życzę!!!!

cześć dziewczynki

Dziś byłam w poradni. Miałam robione jeszcze badania potrzebne do zabiegu. Termin mam już wyznaczony tak jak widzicie niżej... Dziś na ostatnią chwile robiłam badanie czystości pochwy, mega spocona bo potem leciałam do domu po rower i do pracy od razu. huh..

Miłego dnia dla Was wszystkich :))

jestem ;)
opalona ;)) kawka wypita-pogadałysmy ,posmiałysmy sie -milusio:)
zaraz ide pranie rozwiesić bo akurat się wyprało.

Lena -Patrysia* spodziewa się 3go synka ;)
a Tasha córki:)

Tasha &&&& za wizytę i szybko napisz jakie ustalenia ..

Pirania-dzięki w imieniu P.
wczoraj koło 23 siostra pisała ,że dojechali do domu ,ale po wizycie nic konkretnego się nie dowiedzieli-dostał kolejne badania do zrobienia..
On już tylko w domu leży ,do pracy ne chodzi,nic w domu nie zrobi-masakra ,mówię Ci....
cieszę się ,że sytuacja z (.) opanowana !
reszta też się ułoży kochana tylko daj sobie czas...małymi krokami do przodu..

Misia zarażaj uśmiechem ,pewnie ;))

Kinga no to załatwiłas dzis kolejne sprawy i super!
&&&& za 3 lipca!

Czarodziejka piękna fota :)
dobrze,że się wylizałaś z choroby!

Truskaffka noooo,szalejesz widzę :dry::-Di dobrze!!
trzeba żyć :)
baseny ...ogrody...pewnie jeszcze driny z parasolkami i faceci w stringach :-D:-Doj dobrze masz :)))

dobrzeeee..
czas rozwiesić pranie.

czesc dziewczynki
U nas leje od rana a ja kończe robic dzemy i truskawki do zamrażarki pakowac na zime ( 50 kg)
Zaraz poczytam co dzisiaj napisałyscie, wczoraj czytałąm ale nie miałam czasu napisac
mama kurde blade mnie sie ta twoja beta w nocy sniła, i byłam pewna, ze jest ciąża, przytulam
a co do diety to mi zostało niecałe 2 kg ( a było 25 na plusie w tej ciąży) na szczescie bez diety

reklama
Pirhania to super ze zapalenie już prawie przeszło, i sytuacja z kaja i Krzysiem się normuje, czyli teraz z dnia na dzien bedzie tylko lepiej
Daria jak się czujesz ?
Ewcik zdrówka dla synka, najgorzej jak dzieci chorują
A mój Alan chyba się budzi - spi od rana, w sumie to od wczoraj miał tylko 2 przerwy pomiędzy spanie po 40 minut.

Do góry