reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Pół żartem pół serio - określone produkty do jedzenia (tutaj) Niektórzy twierdzą, że są metody u chińczyków pomagające zajść w ciążę z chłopcem lub dziewczynką. Ja osobiście nie wierze, ale dziewczyny na forach piszą, że niby działa.

Pół żartem pół serio - określone produkty do jedzenia (tutaj) Niektórzy twierdzą, że są metody u chińczyków pomagające zajść w ciążę z chłopcem lub dziewczynką. Ja osobiście nie wierze, ale dziewczyny na forach piszą, że niby działa.
U nas chyba moment poczęcia miał znaczenie - chłopcy w dzień bólu owulacyjnego, dziewczynka na dwa dni przed owulacją. Co do jedzenia - nie zmieniałam diety przed żadną ciążą (lubię raczej produkty, który sprzyjają poczęciu chłopca), ale przed ciążą z córeczką, która dołączy do nas za m-c, przeszłam na dietę, ogólnie dużo mniej jadłam żeby schudnąć, w tym na śniadanie jogurty naturalne z musli i mało bądź wcale pieczywa, ziemniaków - nie wiem czy to pomogło, ale udało się i po dwóch wspaniałych synkach czekamy na upragnioną córeczkę 🥰

reklama
Dziękuje 😘 i pozdrawiam !
Megi_Meg gratuluję synka!! 😘. Rozumiem Cię, ja również długo nie mogłam uwierzyć, że po 2 chłopcach będzie dziewczynka. Dowiedzieliśmy się ok 16-17 tc, ale do 30 tygodnia prosiłam lekarza by zawsze sprawdzał, czy nic się nie zmieniło między nóżkami - w 30 tygodniu uwierzyłam - obraz na usg bez 2 zdań na dziewczynkę. W międzyczasie potwierdzałam u innego ginekologa - taki niedowiarek ze mnie. Za miesiąc przekonam się już na porodówce czy usg i lekarze się nie mylili ☺️

Do góry