Ja szukałam trochę informacji i najbliżej na Ukrainie robią in vitro z wyborem płci. Za rok chce tam do nich napisać żeby sie wszystkiego dowiedzieć sama jestem ciekawa jaki to byłby koszt i czy cały zabieg zamknie się w 20 tysiącach. My mamy taki nieduży domek 80m i teraz robimy wspólny pokój dla chłopców bo starszy syn ma 10 lat i chce mieć już sam pokój. W 5 się pomieścimy ale jeśli byłaby ta córcia za 4-5 lat to musimy rozbudować sie o jeszcze jeden pokój dla niej i powiększyć sobie sypialnie. Mimo to myśle ze dla marzeń wartoMoj M to mowi, ze przeciez mozemy miec i dwojke hehe i cora sie w koncu trafi skoro to dla mnie takie wazne. Ja niestety mam 37 w tym roku wiec nie za bardzo to widze. ta moja ciaza inna niz poprzednie narazie nawet nie czuje, ze w niej jestem. Nie wiem czy sie zdecyduje na kolejne bobo. Chociaz mysle, ze taka 4 tez bylaby fajna no ale to juz w naszym przypadku dom bylby potrzebny. Wstrzymam sie dwa lata i zobaczymy czy chec bedzie rownie mocna, co teraz zeby cos kombinowac na corke. Moze sie okazac, ze z perspektywy czasu mi sie odechce po prostu...To in vitro zagraniczne nie szukalam za bardzo ale wydaje mi sie to takie skaplikowane.... tez koszty pewnie mega. Moj M nie chce slyszec o in vtro, ze ktos by sie mial bawic jego sperma
reklama
Prenatalne dopiero przede mną. Mam jakoś dziwnie te wizyty rozplanowane. Jedyne zdjecie jakie mam to z 11+5/6 ale lekarz nie mówił ani słowa a na grupach dziewczyny pisały, że ChłopakA na na USG prenatalnym nic nie sugerował lekarz ??
Załączniki
To jak będziesz coś wiedzieć o tym in vitro na Ukrainie to daj znaćJa szukałam trochę informacji i najbliżej na Ukrainie robią in vitro z wyborem płci. Za rok chce tam do nich napisać żeby sie wszystkiego dowiedzieć [emoji6] sama jestem ciekawa jaki to byłby koszt i czy cały zabieg zamknie się w 20 tysiącach. My mamy taki nieduży domek 80m i teraz robimy wspólny pokój dla chłopców bo starszy syn ma 10 lat i chce mieć już sam pokój. W 5 się pomieścimy ale jeśli byłaby ta córcia za 4-5 lat to musimy rozbudować sie o jeszcze jeden pokój dla niej i powiększyć sobie sypialnie. Mimo to myśle ze dla marzeń warto [emoji179]
U nas nic nowego jeszcze. Czekamy na wyniki Harmony. Mam nadzieję, ze jutro zadzwoni.hejo Dziewczyny co tam slychac ???
Płci też nie znamy ale kurde, tak mi to wierci dziurę w brzuchu .. tak bardzo chciałabym usłyszeć, że to dziewczynka ale coś czuję, że nic z tego. Ech
Rozumiem Cie bardzo dobrze. Przechodziłam przez to samo. Dawaj znać jak już będziesz wiedzieć!U nas nic nowego jeszcze. Czekamy na wyniki Harmony. Mam nadzieję, ze jutro zadzwoni.
Płci też nie znamy ale kurde, tak mi to wierci dziurę w brzuchu .. tak bardzo chciałabym usłyszeć, że to dziewczynka ale coś czuję, że nic z tego. Ech [emoji57]
Rozumiem Cie bardzo dobrze. Przechodziłam przez to samo. Dawaj znać jak już będziesz wiedzieć!
Oczywiście odezwę się jak się dowiemy
nie kojarze zadnej osoby. Natomiast ja juz nie wierze w cale planowanie. Wydaje mi sie, ze tylko in vitro tutaj daje 100%.Czy ktoras z Was korzystala z pomocy w planowaniu plci w centrum medycznym zelazna "poradnia dziewczynka czy chlopiec"? Jestem ciekawa czy komus pomogli zaplanowac plec i ile to kosztuje
reklama
Tak. Też tak uważam. To może być pomoc ale teoretyczna. In vitro to 100% ale w Polsce nie można wybrać płci, chyba że ma się jakieś schorzenie czy coś.. nie wnikałamnie kojarze zadnej osoby. Natomiast ja juz nie wierze w cale planowanie. Wydaje mi sie, ze tylko in vitro tutaj daje 100%.
Podziel się: