reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Różnie to moze byc jeszcze :-) :) ja znam 3 przypadki że na prenatalnym lekarz mówił chłopczyk a potem byla jednak dziewczynka. Dużo lekarzy nie zna tej nub theory i w sumie nawet nie wiem po czym rozpoznają na tym etapie, ale na pewno nie po kącie nachylenia :p
A u tej dziewczyny w rodzinie to jesli okaże się chłopczyk to będzie drugi synek. Zobaczymy 🙂
Te, które już znają płeć są po NIFTY wiec błędów raczej nie ma, ale poczekamy na resztę ;) pare pomyłek już właśnie było, testy dna zweryfikowały hehe
Ja jeszcze pare dni niepewności, oby zdrowe to będzie ok :) a jak Ty sobie radzisz z trójeczką? Mały już nie taki mały, co? :)

reklama
Te, które już znają płeć są po NIFTY wiec błędów raczej nie ma, ale poczekamy na resztę ;) pare pomyłek już właśnie było, testy dna zweryfikowały hehe
Ja jeszcze pare dni niepewności, oby zdrowe to będzie ok :) a jak Ty sobie radzisz z trójeczką? Mały już nie taki mały, co? :)
A no chyba że 🙂 to juz za kilka dni się dowiemy, ja wciąż u Ciebie obstawiam dziewczynkę 😁
U nas wszystko ok, mały rzeczywiście juz na etapie raczkowania i wstawania przy meblach. Nie wiem kiedy to zleciało 😱

Jakiś sezon jest ewidentnie bo to nie jest niewielka przewaga chłopców, tylko jest ich 2x więcej niż babeczek ;) codziennie kolejna zgłasza ze syn w drodze. Zobaczymy jak będą statystyki wyglądały za miesiąc, jak już większość będzie po prenatalnych. No ja już w związku z tym mogę niebieskie ciuszki kupować chyba 😂
Ja też mam przeczucie że 4 syn. U mnie bez względu na miesiąc chyba zawsze będzie chłop 😁

Póki co u nas na sierpnioweczkach mamy 18 potwierdzonych chłopców i 9 dziewczynek 😱 ogromne dysproporcje Haha. I jak tu ustrzelić córkę? Jakieś jony w listopadzie chyba krążyły ze wszystkie zaszły z synkami. Ja wciąż czekam na wyniki. Pewnie jakoś do poniedziałku.

Spokojnie. Natura zadba, żeby proporcje były zachowane i gatunek przetrwał. 😁

A no chyba że 🙂 to juz za kilka dni się dowiemy, ja wciąż u Ciebie obstawiam dziewczynkę 😁
U nas wszystko ok, mały rzeczywiście juz na etapie raczkowania i wstawania przy meblach. Nie wiem kiedy to zleciało 😱
Już raczkuje! ❤️ Ale ten czas pędzi! Myślisz powoli o czwartym czy już wystarczy? ;) ja bym bardzo chciała mieć czwóreczkę ale widze jak ciężko jest w przypadku komplikacji/ leżenia a na głowie dzieci i cały dom. Chyba już będę musiała przystopować :D mąż tez mówi ze sobie zawiąże na supełek Haha

Już raczkuje! ❤️ Ale ten czas pędzi! Myślisz powoli o czwartym czy już wystarczy? ;) ja bym bardzo chciała mieć czwóreczkę ale widze jak ciężko jest w przypadku komplikacji/ leżenia a na głowie dzieci i cały dom. Chyba już będę musiała przystopować :D mąż tez mówi ze sobie zawiąże na supełek Haha

co do czwartego dziecka tego starzy górale nawet nie wiedzą 😄 ja też nie 😁

Kiedy będziesz miała wyniki nifty? To kurier przywozi ? Plamienia ustąpiły?

reklama
co do czwartego dziecka tego starzy górale nawet nie wiedzą 😄 ja też nie 😁

Kiedy będziesz miała wyniki nifty? To kurier przywozi ? Plamienia ustąpiły?
Mam link do badania ale to się prawie nie posuwa, wiec obawiam się, ze dopiero w przyszłym tygodniu będę wiedzieć czy jest ten synek czy nie ;) A niby miało być 4-7 dni hehe. Wiec u mnie raczej bliżej 7 dni będzie. Wszystko jest online, wyniki tez na stronie kliniki jak się loguje na mój profil. Plamienia miałam znów we wtorek dość obfite ale leżałam plackiem i póki co jest cisza. Może ten krwiak już się całkiem opróżnił... fajnie by było.

Do góry