reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magic_87,🙏 proszę wygrzeb to co nazbieralas:-). Na pewno przyda się nowym uzytkowniczkom😊.
I oczywiście trzymamy kciuki by wyszła wymarzona płeć!!! Ta kruszynka 🥰

reklama
Wklejam ponownie
Ok to moje starania trochę trwały bo przygotowywałam się od razu po porodzie czyli 4 lata temu
1 Dieta od roku jestem na diecie mąż od 8 miesięcy ostatnie 8 tyg jeszcze niskokaloryczna
2 suplementy brałam lekko ponad rok mąż 9 miesięcy
ja zurawine w cyklach nie staraniowych cały czas a w cyklu staraniowym tylko do owu w mega dawkach mąż caly cykl, saw palmetto, vitexa, kw. foliowy, Mg, Ca, co drugi dzień Wit C 1000mg, inozytol 3 g dziennie, acard do owu, B 100mg + B-Complex 100
Maz olive leaf, licorice root, szyszki chmielu i zurawine
3 odstęp u mnie był 45h (potwierdzone teraz na usg wielkością dzidzi)
4 pH w dniu staranek przed 4ph po starankach skoczyło do 5 delikatnie zakwasilam i spadło do 4.5 rano następnego dnia 4.5 w dniu owu z rana spadło do 4 i tak zostało pH monitorowałam co 2 3h
5 jony mąż kupił jakiś lepszy jonizator powietrza także cały czas był włączony
6 warunki przed stara kami ja i mąż gorąca kąpiel no i stara ka oczywiście bez O 😊
7 elektrolity i hormony Na i K mieliśmy na pograniczu dolnej normy ja w sumie poniżej normy
8 hormony u mnie i u męża typowo dziewczynkowe robiliśmy wyniki w cyklu staraniowym
9 dodałam jeszcze niski poziom glukozy we krwi u mnie i męża uważam że jest to ważne dlatego w tygodniu stsraniowym byliśmy na ostrej diecie a dzień przed i w dniu stsraniowym byliśmy na samej wodzie taka restrykcyjna dieta silnie zakwasza organizm w ciągu 3 dni później już idzie w drugą stronę także staralam się wstrzelić w te dni no i pomogło bo pH było bardzo niskie moczu też ja taka dietę bez jedzenia trzymałam do owu po owu stopniowo wprowadzałam delikatne pokarmyniskokaloryczne mężowi dałam luz 😁😋
10 śluz nie miałam go praktycznie w ogóle aby zmierzyć pH musiałam się na męczyć i głęboko sięgać bo tylko przy szyjce był
U nas było 12 dni wstrzemiezliwosci
Powiem Wam dziewczyny że obiektywnie patrząc na swoje stara ka to naprawdę więcej nie mogłam zrobić i jeżeli by się nie udało to obalę wszystko
A do mierzenia glukozy mąż kupił mi glukometr nie wyobrażam sobie latać 5 razy dziennie badać glukoze a musi być nad tym kontrola nie wystarczy nie dojadać i nie jeść sniadan
A i jeszcze jedno modlitwa należę do osób wierzących 🙂
Wooow. Jeszcze szczęki nie mogę podnieść z podłogi po Twoim poście!😊 Mam pytania:
1.Dlaczego niskokaloryczna dieta? Myślałam, że skoro na dziewczynke, to bardziej obfite i slodycze🙊 2. Dlaczego żurawinę i acard brać tylko do Owu, a później juz nie? Do owulacji, czyli do którego momentu braliscie najpóźniej? 3. Czego używałaś by patrzeć poziom ph? Czy ph moczu ma znaczenie? 4.Na ile przed Owu skonczyliscie starania, dobrze zrozumialam 45h? Ile razy? Raz, dwa, trzy?:-)
5. Jakich konkretnie elektrolitów i hormonów uzywaliscie? I jakie mają być te hormony dziewczynkowe?Prosze o nazwy i wartości. 6. Po co u Ciebie i u męża niska glukoza? By zakwasie bardziej organizm? Czy mąż też musi mieć niska glukoze? To wtedy jego nasienie będzie też bardziej kwaśne?

Ja niestety biorę pod uwagę obecną sytuacje. Fakt w rodzinie siła, ale żyjemy w takich czasach, że pracować trzeba, a w obecnej sytuacji nic nie jest pewne. Z mężem prowadzimy działalność, zatrudniamy ludzi, którzy też mają rodziny, gospodarka w tym momencie kuleje, państwo nie pomaga tylko zabiera, jeszcze w czerwcu prawdopodobnie ma zniknąć 500+ 😂 dla lekarzy zawsze będzie dobry moment na ciąże bo oni z tego żyją. Jeszcze ten brak legalnej aborcji w pl to jakiś dramat, a jeździć gdzieś do Czech w czasie pandemii to jakiś kosmos dla mnie. Ja na obecną sytuacje się wstrzymuje, poczekam na ciut lepsze czasy, ale witaminy już jakieś biorę :)

Wooow. Jeszcze szczęki nie mogę podnieść z podłogi po Twoim poście!😊 Mam pytania:
1.Dlaczego niskokaloryczna dieta? Myślałam, że skoro na dziewczynke, to bardziej obfite i slodycze🙊 2. Dlaczego żurawinę i acard brać tylko do Owu, a później juz nie? Do owulacji, czyli do którego momentu braliscie najpóźniej? 3. Czego używałaś by patrzeć poziom ph? Czy ph moczu ma znaczenie? 4.Na ile przed Owu skonczyliscie starania, dobrze zrozumialam 45h? Ile razy? Raz, dwa, trzy?:-)
5. Jakich konkretnie elektrolitów i hormonów uzywaliscie? I jakie mają być te hormony dziewczynkowe?Prosze o nazwy i wartości. 6. Po co u Ciebie i u męża niska glukoza? By zakwasie bardziej organizm? Czy mąż też musi mieć niska glukoze? To wtedy jego nasienie będzie też bardziej kwaśne?
Dużo pytań 😋
Niskokaloryczna bo istnieją badania potwierdzające ze dieta bliska 500 800 kcal dzxiala zakwaszaja co pisałam o tym wcześniej dodatkowo najlepiej jak soerma nie jest dobrze odżywiona stąd ta glukoza
Żurawiną najlepiej zakwasza ale do owu bo później może wywołać poronienie dawki mega wysokie 3 razy to co zalecają mocz sprawdzasz abg wiedzieć czy masz zakwaszony organizm do mierzenia pH używałam pasków pH ginekologicznych musisz mierzyć śluz przy szyjce ma najwyższe pH
Dieta działa m. in. na zakwaszenie i pogorszenie śluzu min 8 tyg stosowana
Acard jak nie masz problemów z krzepliwością tylko do owu potem odstawiać stopniowo ułatwia zagnieżdżenie
Wszystkie badania robiłam w labie sód i potas najważniejsze elektrolity hormony testosteron, progesteron, estrsdiol i prolaktyna wartości zależne od labu
Stara ka były na 45h przed owulacją ja też prowadziłam kalendarzyk i pomiar temp
Ja w cyklu staraniowym po owu odstawiałam wszystkie suple stopniowo

Ja też miałam dietę niskokaloryczną, mało słoną i mało ostrą :) ogólnie mdłą haha kiedyś ginekolog mi powiedział, że na syna to najlepiej w owulację i na ostro 😂 w piątek mam badanie piersi to może coś jeszcze podpowie. Dziewczyny brała z Was któraś castagnus ?

Ja właśnie biorę pierwszy cykl
Ja też miałam dietę niskokaloryczną, mało słoną i mało ostrą :) ogólnie mdłą haha kiedyś ginekolog mi powiedział, że na syna to najlepiej w owulację i na ostro [emoji23] w piątek mam badanie piersi to może coś jeszcze podpowie. Dziewczyny brała z Was któraś castagnus ?

Ja nie widzę jakoś różnicy. Chociaż może przez niego nie czułam jakoś szczególnie owu, jedynie przez chwilę lekkie pobolewanie podbrzusza, w ostatnich cyklach podczas owulacji pobolewaly mnie piersi a teraz jakoś nie. Jedynie dziś miałam dość intensywne kłucie w prawym jajniku, takie dziwne jak nigdy wcześniej, aż momentami słodko się robiło z bolu [emoji28] a lekarz mówił że właśnie z prawego była owulacja
To się bierze cały czas bez przerwy prawda? A co jeśli zajdzie się w ciążę? Trzeba odstawić odrazu ?
No właśnie ja też, a dokładnie drugi dzień i ciekawa jestem jego działania.

Ja nie widzę jakoś różnicy. Chociaż może przez niego nie czułam jakoś szczególnie owu, jedynie przez chwilę lekkie pobolewanie podbrzusza, w ostatnich cyklach podczas owulacji pobolewaly mnie piersi a teraz jakoś nie. Jedynie dziś miałam dość intensywne kłucie w prawym jajniku, takie dziwne jak nigdy wcześniej, aż momentami słodko się robiło z bolu [emoji28] a lekarz mówił że właśnie z prawego była owulacja
To się bierze cały czas bez przerwy prawda? A co jeśli zajdzie się w ciążę? Trzeba odstawić odrazu ?

Z tego co ja wiem to się go bierze ciągiem przez 3 miesiące, a potem przerwa na miesiąc, o ile czegoś nie pomyliłam, co do ciąży to nie mam pojęcia, ja go zaczęłam brać ze względu na PSOC, może ciut mi pomoże wyrównać cykle i będzie więcej cyklów owulacyjnych niż bezowulacyjnych. Ja mam tak układ hormonalny rozpieprzony, że jak uda mi się go w całość złożyć to będzie chyba cud 🙄

reklama
Dużo pytań 😋
Niskokaloryczna bo istnieją badania potwierdzające ze dieta bliska 500 800 kcal dzxiala zakwaszaja co pisałam o tym wcześniej dodatkowo najlepiej jak soerma nie jest dobrze odżywiona stąd ta glukoza
Żurawiną najlepiej zakwasza ale do owu bo później może wywołać poronienie dawki mega wysokie 3 razy to co zalecają mocz sprawdzasz abg wiedzieć czy masz zakwaszony organizm do mierzenia pH używałam pasków pH ginekologicznych musisz mierzyć śluz przy szyjce ma najwyższe pH
Dieta działa m. in. na zakwaszenie i pogorszenie śluzu min 8 tyg stosowana
Acard jak nie masz problemów z krzepliwością tylko do owu potem odstawiać stopniowo ułatwia zagnieżdżenie
Wszystkie badania robiłam w labie sód i potas najważniejsze elektrolity hormony testosteron, progesteron, estrsdiol i prolaktyna wartości zależne od labu
Stara ka były na 45h przed owulacją ja też prowadziłam kalendarzyk i pomiar temp
Ja w cyklu staraniowym po owu odstawiałam wszystkie suple stopniowo
Jestem pod wrażeniem, że to wszystko spełniłas 😊🙊. Jak Ci się potwierdzi dziewczynka, to wtedy ja zacznę 😀. Niby na dziewczynke Przytulanki ma być dalej od owulacji i często. Ale ja nie znam sie, więc po to tu jestem moje ekspertki😊😉
Napisz jeszcze proszę jakie to najważniejsze elektrolity??? Hormony zapisałam. Czy mąż też ma badać hormony?

Do góry