reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzięki dziewczyny z całego serca za gratki :-) Wciąż nie mogę w to uwierzyć:laugh2: Ale dwa testy nie kłamią:-D
Elmo wiesz, że chciałam mieć córeczkę i cały czas o niej marzę, ale diety nie stosowałam, bo przy mojej niedoczynności źle na mnie działała. Nawet nie wiem jak opisać te starania hehe. Może spojrzysz na moje ovu? Tam mam wpisane serduszka:-)
Piranhu nie wiem co z moim tsh:zawstydzona/y:, najwidoczniej euthyrox 50 podziałał, bo udało mi się zajść w ciążę ;-), dziś będę u lekarza internisty, poproszę o skierowanie na badanie tsh, dziś mam też usg tarczycy, a 23 ginekologa:-)

Ostatnia edycja:
reklama
mamakaja , gratuluje serdecznie
daria , ale sie uwinełas ,super , malutki sliczny

dorcia ? niedługo wizytka :) ja powiedziałam wszystkim w 4 mies , dziewczyny moje były w szoku...

Daria nie znamy się :-) ale też chciałam ci pogratulować - piękny synek! Niech zdrowo rośnie!
Oczy niebieskie ja też ci polecam hipoalergiczny płyn do płukania dla dzieci - ciuszki nie będą takie "sztywne" po praniu
Piranha dziękuję za linka i jak znajdę dziś chwilę czasu zamówię sobie ten termometr. Niby nie powinno się nic stać - termometr nie powinien pęknąć, ale lepiej rzeczywiście uważać, po co ryzykować.
Mamakaja gratuluję II kresek i trzymam kciuki za ciążę :-)

Miłego dnia wszystkim!!!

Elmo nie robiłam testów owulacyjnych:-pDokładnie, wydaje mi się, że tak szybko była owulka,miałam otwartą szyjkę, dwa dni śluzu rozciągliwego, a podczas serduszek był już kremowy.

Mamakaja a pozniej nie pojawil sie juz rozciagliwy ani nic co by swiadczylo o pozniejszej owulacji? Jakis bol owu? Jesli nie no to sa duze szanse na O+12 a ponoc to najskuteczniejsza metoda w planowaniu coreczki :tak: Zatem wielkie &&&&&&&. Choc zdrowko najwazniejsze pamietaj o tym, buziaki. Ale sie ciesze :-)

mamakaja mnie się wydaje że tyyyyle serduszek to nie ma opcji i pod twoim serduchem rośnie mała panienka !!!
Ja obliczyłam termin na sam koniec sierpnia...zobaczymy co będzie jutro po wizycie...może przejdę na wrzesień ???

Czarna kochana fajnie że się odezwałaś...ja nadal biję się z myślami !!! Buziaki dla dzieciaków !
A nie domyślały się dziewczyny niczego ???

Dziękuję kochane za rady...tak jak piszecie...sama muszę podjąć decyzję ale chciałam wiedzieć jak Wy się na to zapatrujecie ! Jesteście kochane !
Jutro wieczorkiem wszystko będzie jasne...co z fasolką i co z Młodą ...czy jej powiemy?!

Elmuśka wal kochana wal...jak mam dzięki temu mieć bardziej pozytywne myśli...to wal ile wlezie...hehehe. BUZIAKI !!!

Ostatnia edycja:
Elmo wiem wiem, najważniejsze to zdrowy maluszek, dzięki jeszcze raz:-)
Dorcia ale się uśmiałam, jak przeczytałam, że cieszysz się bo masz mdłości, hihi, zazwyczaj jest odwrotnie, ale rozumiem, chciałaś mieć jakiś sygnał "ze środka" że wszystko ok :-D

Ostatnia edycja:
Marchew, ja mam zawsze bardzo sprzeczne, pełne irracjonalizmu sny ;-), Twój rzecz jasna będzie proroczy ale synek urodzi się w terminie :-)

Elmo, dziś u mnie jeden z tych gorszych dni bo dzieci troszkę marudnawe ;-) ...ale co nas nie zabije to nas wzmocni :-D To Ty już pojutrze masz kolejną wizytę, ale super.

mamakaja, mi się wydaje, że owulka mogła być w 10-11 dc ale mogła też być w 14-15 dc. Dziś robiłaś pierwszy test ciążowy czy też robiłaś wcześniej i w którymś dniu był jeszcze negatywny? Kciuki za dzisiejsze USG!

lilly, bardzo ładny wykres, oby reszta dnia przebiegła miło i bezstresowo! :-)

krystianmartin, nie słyszałam o tym , przecież podanie progesteronu przed owulacją może (choć nie musi) ją zablokować, nie wiem w jaki sposób miałoby to zwiększyć płodność. Jak tam, na którym odcinku jesteś? :-D Ja zaczęłam ostatni 5 sezon :-)

Kiraa, dostałaś moje smsmy? :-D ....edit: właśnie raporty doszły więc w końcu do Ciebie dotarły zguby :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry