reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magic87 to trzymam kciuki. Kto wie, może się uda :)

Airfix ja sobie wiele myślałam :p tylko jakoś inni nie ha-ha. Specjalnie chodzę do szpitala ginekologiczno-położniczego, który niby specjalizuje się w leczeniu niepłodności. W tamtym miesiącu przez przypadek niby natrafiliśmy na owu i nic z tego jakoś nie wyszło. Pokarm to ja przed pierwszym dzieckiem też miałam, a w ciążę zaszłam bez problemu. Teraz plamienia, jeden mój cykl nawet 21 dni trwał. Przydałby się jakiś konkretny lekaz, co zrobi monitoring i inne badania, czy stymulację.

Marzycielka za Ciebie też trzymam kciuku.

Panna Myszka całkiem wyraźne ta kreseczka. Jeszcze jest dość wcześnie, więc w ciągu dnia mogło nie wyjść. Kciuki za jutro &&&

reklama
PannaMyszka Piękny bladzioch :D Będzie coś z tego, mówię Ci :-) Trzymam kciuki za bete &&&&& A co do testów, to może na tamtym widać tego bladziocha bo miał większą czułość?hmm Ja testy owulacyjne i ciązowe odczytuje zawsze dalej niz po 5 min ( choć na ulotce pisze co innego ) , bo póki nie wyschnie to ja nie wiem jak interpretować np. owulacyjny. Po 5 min druga kreska jest blada, a po 10min są obie ciemne, dlatego czekam do wyschnięcia :) Teraz na ciązowych ktore dostałam gratis pisze na ulotce - że wynik odczytujemy do 5min po zrobieniu testu, i za pozytywny możemy uznać tylko wtedy kiedys kreska testowa jest taka sama lub mocniejsza od kontrolnej...w przeciwnym razie , test powtórzyć kolejnego dnia lub udać się na badanie krwi- takie cusik dostałam :D

Elisse
To nie źle się obstawiłaś :D najlepszy szpital, super miejsce bo lecza niepłodnosc, a tu nie bardzo konkretnie ktoś Ci chce pomóc . A plamienia masz przed owulacja czy po owulacji? Bo ja tez sie z tymi plamieniami mordowałam , ale po owulacji...druga faza potrafiła 8 dni trwac tylko....od 3 cykli biore duphaston po 1 tabl, a od przyszłego po 2 tabl...i ani razu plamienie nie wystapiło. Do wizyty masz juz pare dni tylko, to spisz na kartce wszystko co byś nie zapomniała lekarzowi wygarnąć :p I nich się bierze za Ciebie ;) Bo wiesz lipiec nie daleko...a w lipcu ma się wszystkim udać :p Choć w sumie Ty chłopczykowa - to Tobie teraz musi sie udać, bo chłopcy się rodzą poczatkiem kwietnia :p Trzymam kciuki &&&

Panna myszka &&& zacisniete obyyyy sie udalo bo jak dla mnie test pozytywny moze tamte maja mniejsza czulosc. Niech od Ciebie zacznie sie fala samych pozytywow:)

CZeść dziewczyny , dawno mnie nie było ...musiałam troche przestac sie nakręcać .
Chciałam się wam pochwalić ze wczoraj ujrzałam po 6 latach wymarzone dwie kreseczki i beta ponad 13 ....nie planowałam juz płci w ostatnim czasie , przy moich wynikach zależało mi poprostu na dzieciątku . Bardzo jestem szczęsliwa .
Musiałam wam dac znać ,
Pozdrawiam

Anufifi i panna myszka gratulacje wielkie! Mam nadzieje teraz ze przed wami troche wiecej jak 8 miesięcy nudnej, bezproblemowej ciąży potem bezbolesny szybki poród i piękny krzyczacy bobasek:-* no teraz mam nadzieje ze pozostałe dziewczyny (łącznie ze mna ) podziela Wasze szczęście:-)

reklama
Do góry