reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mam tylko krótką chwilkę więc nie doczytałam całości :-(

Marchew, straszliwie się cieszę, że Twoje marzenie się spełniło, bije wielka radość z Twoich postów i aż miło je się czyta.

Matik, produkty sojowe zawierają fitoestrogeny, które wiążą się z receptorami estrogenowymi neuronów podwzgórza, jednak podobno siłę ich działania ocenia się na 1-2‰ 17-β-estradiolu (E2), za wiele więc nie można się spodziewać ;-)

Nuuuśka, to nie był na pewno pik, niewielkie wzrosty i spadki LH w ciągu doby to norma. Dzieje się tak dlatego, że LH powstaje pod wpływem impulsów gonadoliberyny GnRH (neurohormon), konkretnie impulsy o niskiej częstotliwości powodują wydzielanie FSH a o wysokiej - LH. Tak więc poziom LH zmienia się nieznacznie w ciągu dnia (np. u mężczyzn jest od 4 do 12 impulsów GnRH w ciągu dnia :-), LH pobudza produkcję testosteronu) i LH wzrasta około 10 minut po wyrzucie GnRH. Pik LH poprzedzony jest bardzo dużym wyrzutem GnRH, powoduje to uwolnienie dużych ilości (najczęściej powyżej 50 mIU/ml) LH, piku więc na pewno nie przegapimy, czekamy cierpliwie i tym razem nie z nami takie numery :-D

ilaczek, pik jak ta lala, aż szkoda, że nie możecie zadziałać rano :-) ...a może jednak? :-p Na pewno suplementy w dużej mierze wpływają na cykl :tak:

gdusia, żurawinę, wapń i witaminę C można łykać tylko do owulacji.

Vivienka, na razie do tej pory przy zastosowaniu minimum 5 czynników jest 100% skuteczność :-) Myślę, że cykle szybko się uregulują, sprawdź poziom poszczególnych hormonów i zobaczymy jak to wygląda teraz. Suplementy należy porozkładać na różne pory dnia, nie należy łykać jednocześnie magnezu i kwasu foliowego (czyli np. Calcium Citrate + B-Complex, należy zachować minimum 2 godziny przerwy pomiędzy jednym a drugim).

reklama
Vivienka, na razie do tej pory przy zastosowaniu minimum 5 czynników jest 100% skuteczność :-) Myślę, że cykle szybko się uregulują, sprawdź poziom poszczególnych hormonów i zobaczymy jak to wygląda teraz. Suplementy należy porozkładać na różne pory dnia, nie należy łykać jednocześnie magnezu i kwasu foliowego (czyli np. Calcium Citrate + B-Complex, należy zachować minimum 2 godziny przerwy pomiędzy jednym a drugim).

Kochana a jezeli ja biore chlopczykowe suplementy to tez musze ja albo mpj maz na co uwazac ? To znaczy czy sa jakies suplementy chlopczykowe ktore nie wolno laczyc ze soba? Na pewno musze rozlozyc sobie kwas foliowy ktore biore 2400mg ,bo na raz chyba to az tyle nie dobrze???

hej dziewczyny a ja chcialam dodać zdjecia i przez przypadek wyrzuciło mnie z grupy :-( dałam opuść i już mnie nie ma ...nawet nie moge wejść na grupę bo nie ma mnie wśród osób, napisałam do Nuśki żeby mi wysłala znów zaproszenie :-(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie dam rady dziś doczytac.... :-( dosyc ze nie mam humoru, ciężki dzień to jeszcze godzine walczylismy z moim psem zeby zwymiotowala bo zjadla mojego kolczyka :-( udało sie za pomoca wody utlenionej ach ten nasz kochany pies

Trzymajcie sie kobietki i za każdą zaciskam kciuki :-*

Milej nocy

oki, Piraniu dzięki ale dużo dziewczyn pisało, że to im pomogło dlatego się tym zainteresowałam :sorry2:
Ale po owu mogę?:confused:

i co z tym wklejaniem zdjęć na grupie? widzę, że ja nie jedna mam z tym problem :tak::tak:

Vivienka, no właśnie przy suplementach chłopczykowych na razie nie przychodzi mi nic na myśl :-) ale najlepiej porozkładać je na ranek, południe i wieczór, w tym kwas foliowy na 3 porcje.

zakręcona, ojoj, oby jutrzejszy dzień był za to mega relaksujący po dzisiejszych stresach.

Matik, na grupach zamkniętych chyba można wklejać fotki tylko przez url (co dla mnie było uciążliwe ;-)), chyba że się mylę to mnie poprawcie :-)

oki dzięki MArchewka faktycznie żadna z Ciebie marchewka ale jesteś wysoka :tak::-D
masakra normalnie z tym URL , nigdy tego nie używałam :baffled:

Oki udało się już wkleiłam uf :-):-D:-)

Ostatnia edycja:
Laski:-)
naprodukowalyscie dzis cala ksiazke :-)
a ja caly dzien poprawiam serducha :-):-):-) ze juz chodzic nie moge :cool2::cool2: haha a potem mega sonda sprawdzala, i cala moja trojca pekla se :cool2:
endo 13-16 mm :-)

ilaczek
piekny pik, az szkoda zmarnowac :-)

nuska
mocno kciuki zacisniete za Twoj pik;-)

zakreciu
biedna psinka

Piranju
thankssss ;****** za wszystkooooo

marchew
dobre z tym pikolem ;)))))

krystian
wykres piekny i pelen serduch :)

a ja jutro mam dzien spa... Ahhhh jak sie ciesze :)))) zrobia mi dobrze:)))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry