reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam Was z lozka i herbata Jakas godzine temtu tak mnie sieklo zw szok Gardło, bol mięśni i niemoc :-( a,od rana bylo ok Byla moja siostra z Lenka, później mama na obiedzie- robilysmy placki i po obiedzie masakra Ledwo zyje

Marchew cieszę sie strasznie ze udalo Ci sie spelnic marzenie :-)

Milego popołudnia dziewczyny

Aaa pokaże Wam co uszylam dla Lenki :-) Dzisiejszy uśmiech i radość jej był wspaniałym prezentem dla mnie

Załączniki

• DSC_1171.jpg
    DSC_1171.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny niestety ma slaby zasiag do netu od od 2 dni nie moge nic napisac

nuska
mam testy owu doklanie jak Ty zrobione dokladnie o tej samej godzinei!!! Sok :-)

Zakreciu, nuska
zdrowka ja tez sie rozkladam

marcheeeewwwww
suupppperr!!! Gratki!!!!

Piranho
to mnie podłamałaś po całości...myślałam ze Progesteron 12,98 na (1,2-15,9) będzie ok:-(...w takim razie musi być jeszcze wyższy ponad 15,9 tak?...oczywiście ze zrobię test czynnościowy...a powiedz tylko jest jakiś konkretny dzień cyklu czy nie ma różnicy i ta tabletkę to trzeba kupić czy oni dają w laboratorium? ( jak zrobię badania to będę musiała na nie czekac 10 dni roboczych bo tak u mnie jest to możne już profilaktycznie brać te tabletki na podwyższenie progesterony - jak myślisz Piranho? a dodam jeszcze ze cykle mam regularne 27 dni i owulacje tez(przynajmnie na to wskazuja objawy) czy branie dupka/luteiny nie zaburzy cyklu?)...no dobrze czyli jak dobrze rozumiem to sytuacje mam podobna do Ciebie tak? kurcze i mam problem... bo jeśli masz racje a na pewno masz to musiałabym isc do ginekolog i prosić o receptę ...no właśnie tylko co ja mam jej powiedzieć na co mi to...jak ja nie miałam problemu z zajściem wcześniej w ciąże ...POMÓŻ!!! a poza tym w jakie dni cyklu to brac...eehhhh...nie ma innego sposobu na podwyższenie tego hormonu...:rofl2:

...jeśli chodzi o toxe to wielkie dzięki za interpretacje...IgG ilościowe < 0,130 IU/mL dokładnie tak pisze..

..jestem załamana i teraz nie wiem na kiedy moje starania się przesuną ...kiedy ten progesteron wzrosnie na tyle by był dostatecznie odpowiedni ..ehh ...a chciałam zachować 7 czynników...nawet uwzględniając fazy księzyca .. tak ładnie mi sie na czerwiec wszytsko złożyło ...ehhh...masakra

...miłego wieczorku kochane Wam wszystkim i każdej z osobna życzę...
ps. zakretka dużo zdrówka życzę...pamiętaj czosnek, cebula i miód:tak:

Ostatnia edycja:
zakretka jak dla mnie to ja nic w ciązy ie łykałam jak byłam chora tylko strae babcine sposoby...ale z tabletek to wydaje mi sie ze paracetamol

ale dziś był piękny dzionek, ciepło i słonecznie!! rano miałam trochę pracy, potem zakupy, ogarnięcie domu i jeszcze po południu skoczyliśmy na godzinkę do groty solnej, wyleniuchowałam się tam ;) i o wakacjach zaczęłam marzyć

zakrętko Kochana, uważaj na siebie i zdrowiej raz dwa!! a prezent boski, zdolniacha z Ciebie
a łykać możesz to co jest na bazie paracetamolu

Nusia, dobrze, że u Was juz lepiej, zdrowiejcie!! ksw? zwariowałaś? ja jak u mnie spotykają się znajomi mojego A. na oglądanie np meczu, uciekam do drugiego pokoiku ;))

Kiraa, Nuśka, a może będziecie miały tego samego dnia owulkę i dzieciaczki powstaną w tym samym czasie :) ale fajnie

Marchewko, gratulacje, super że się udało chłopczyka zmajstrować

Dorcia, sadzisz tuje? kolejna co tuje będzie miała? ja dziś domówiłam kilka sadzonek winobluszczu, żeby z drugiej strony balkonu od drugich sąsiadów tez się odgrodzić ;)

zaraz doczytuję resztę postów :)

Witajcie,
U mnie w domy też choróbska się mnożą na potęgę i nie chcą uciekać od nas:( Pogoda taka fajna a my w domu musimy siedzieć

Zakręciu
śliczna ta zabaweczka dla Lenki - co do imienia Lenka to jak byłam w drugiej ciąży to tak chciałam nazwać swoją córcię - śliczne imię. Ja w 1 ciąży leczyłam się herbatką z kwiatu lipy bądź dzikiej róży a do tego paracetamol i syropek - cytryna, miód, czosnek i cebula - zmiksować i popijać 3-4 razy dziennie po 2łyżki albo II syropek zaparzyć miętę, wcisnąć cytrynę i czosnek (przez praskę)+ miód - jak dla mnie działało. Zdróweczka życzę.

Marchewko bardzo się cieszę że Ci się udało. Rozkoszny jest synuś na tym zdjęciu...przypomniałam sobie swojego młodszego synka jak spojrzałam na to zdjęcie - w 1 ciąży nie mogłam aż tak dobrze przyjrzeć się synkowi jak był w brzuchu - fajnie że tak wszystko poszło do przodu

Zdrówka również dla wszystkich chorobździlków

Ostatnia edycja:
Paula witaj :) Czytaj i notuj wiadomości, a może się kiedyś przydadzą :) Może jednak zaplanujesz z nami dziewczyneczkę :)

Zakrecona Ale sliczna zabaweczka dla Lenki :)) Umiesz takie rzeczy robić? Mi się aż łeska w oku zakrecila jak zobaczyłam tą zabaweczkę, bo dziś mam taki szczegolny dzień- znajoma urodziła córcię wczoraj w nocy i dzis dzwoniła - obie płakałysmy ze szczescia :)
A z leków w ciazy to apap najbezpieczniejszy :)

czarna_perla ja tez jestem zdziwiona, że to nie o tak wysoki Progesteron chodzi, ja myslalam ze to ma byc na tej gornej granicy i wystarczy, a tu wow - ma byc ponad norme.. ;)

Piranhu A czy jak będziemy przyjmować Luteine po owulacji przez 10dni i tak z pare cykli to ten progesteron podskoczy? Ja mam przepisaną Luteinę, ale jej nie biorę jak nie biorę Clo, bo uznałam że po co..A tu moze trzeba by było

Kiraa zdrówka życzę, ale wszystkie porozkładało Was

Nuuusia .. KSW :-) mozecie się śmiać,ale ja zawsze mówię-ze ostatni raz to oglądam, bo jestem nieprzytomna na drugi dzień, a i tak ogladam, I to własnie JA oglądam , a nie mój maż hahah I ubolewałam i nadal ubolewam że wczoraj nie miałam jak oglądnąć :wściekła/y: bo to płatne było

reklama
Do góry