reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witajcie dziewczyny :-)

Jestem mamą dwóch kochanych chłopców i niedawno postanowiliśmy z mężem, że będziemy starać się o trzeciego dzidziusia. Marzy mi się dziewczynka!!! Planujemy starania dopiero za parę miesięcy, myśleliśmy żeby zacząć starać się w lato, do tego czasu z chęcią was powspieram wirtualnie :-) w staraniach i będę trzymać kciuki za II różowe kreski i oczywiście wymarzone zdrowe dzieciaczki danej płci.

Myślimy z mężem też o tym, żeby zrobić sobie tym razem niespodziankę i jak szczęśliwie zajdę w ciąże, o płci dowiedzieć się dopiero przy porodzie. Ale chciałabym oczywiście spróbować i limonki i tych wszystkich suplementów, o których przeczytałam tutaj u was na forum :-)

Przyjmiecie mnie? :-)

elmo ja odpowiadam podobnie jak ty że podobno ma być dziewczyna i że niedługo okaże się. Mi tez dowalają historie jak to siusiak sie podwinąl i z córeczki wyszedl chłopak. Ach Ci ludzie, ostatnio też myślałam czy możliwa jest pomyłka ale jesli lekarze mowili zgodnie ze dziewczyna to raczej nie powinnam w nią wątpić ale jednak to gadanie innych dobija.
Tak dzisiaj mam wizytę. Napewno sie odezwę.

...pierwszy raz tutaj jestem na babyboom, trafiłam na was wpisując w wyszukiwarce właśnie hasło "czy można zaplanować płeć dziecka" :-). Przed drugą ciążą, coś czytałam na ten temat, ale były to krótkie artykuły na portalach dziecięcych - pamiętam, że wspominali o metodzie Shettles'a, o 2-3 dniowy odstępie od owulacji. Drugi synek jest właśnie z około 2 dniowego odstępu. Ma piękne blond włosy i lubi stroić miny do odbicia w lustrze - coś z dziewczynki ma :-D I czytałam też u was na forum, że rzeczywiście nie do końca sprawdza się ta metoda.

Chcę spróbować tych wszystkich metod, o których przeczytałam u was - jeśli mogę trochę zwiększyć trochę prawdopodobieństwo urodzenia córci, to czemu nie spróbować?! Jeśli będzie chłopiec, będę miała czterech facetów w domu - będzie wesoło :-)

małe liski witaj i rozgość się:tak: i powodzenia

Ewelin i Elmo podłość ludzka nie zna granic!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale Wy będziecie śmiać się ostatnie. Trzeba było powiedzieć że nie zyjemy w epoce Króla świeczka i nikt nie przepowiedział Wam płci po tym na którą stronę świata macie skierowaną głowe jak śpicie, na podstawie rosnącego zarostu, ilości pryszczy, na podstawie lepszej bądź gorszej urody. Albo podczas obserwacji gdy pijecie z kubka to czy trzymacie za ucho czy nie... Miałyście robione USG więc same widziałyście. Kurcze jak mnie takie ludzkie gadanie denerwuje. Wy teraz potrzebujecie tulenia, miłości, pocieszenia, zrozumienia. Nie słuchajcie tych co takie brednie mówią o tych mrożących krew w żyłach historiach:wściekła/y:.
Przesyłam tulanki i buziakole dla Was. Trzymajcie się:-D

male liski witaj i pewnie ze Cie przyjmiemy :) jak planowac to tylko z Nami :D !!

krystian co do tego co dzis pisalas - taki wskaznik wskazuje na to ze mialas owulacje, bo tempka mimo wszystko podnosi sie a nie jak u mnie jest taka sama jednostajna caly czas albo tworzy gory i doliny ;/

Nuuuśka sama nie wiem serio.

Oczywiście tempki zaburzone i w sumie nie powinnam ich brać pod uwagę dopiero 2 ostatnie badane były o tej co zawsze porze:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Matik, to prawda, że to fajna stronka, ja prowadziłam wykresy na ENPR i właśnie na Fertility Friend, można tam przejrzeć setki najróżniejszych wykresów i posortować je pod różnorakim kątem.

Ewelin, czekam na wieści z wizyty z zaciśniętymi kciukami.

Nuuuśka, od samego rana nie potrafię myśleć o niczym innym jak Twoje USG, czekam niecierpliwie.

Dorcia, tak, ona już była jakoś w 9 tygodniu, okropnie to smutne.

anias, warto zrobić estradiol tak np. na 2 dni przed owulką. Który masz teraz dc i czy planujesz USG w FL?

małe liski, witaj, fajnie, że jest tu nas coraz więcej :-) Wykres skuteczności (a raczej nieskuteczności :-D) metody Shettlesa na naszym forum przedstawia się na razie tak jak poniżej. Wzięto pod uwagę 28 osób, jak widać metoda ta jest na razie bardziej nieskuteczna jak skuteczna i jest odrobinę więcej synów z odstępu 2-3 dni i odrobinę więcej córek z odstępu poniżej 24h.

Zobacz załącznik 602996

Ostatnia edycja:
Do góry