reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nullka, mój szczęśliwy cykl też zaczął się 13-tego (ale nie w piątek) :-) W 3 dc sprawdź sobie LH, FSH, estradiol ....ja dodatkowo sprawdziłam testosteron (przy planowaniu dziewczynki powinien być niski). Możesz zrobić te badania w 4 dc :-)

elmus zobacz co znalazłam jak znowu wertowałam nasze forum. Widzisz mówiłam zresztą juz kilka razy że 13-sty będzie szczęśliwy. Dla Piranhy i nullki tez był więc z całych sił będę wierzyć że i dla nas będzie. Może to zbieg okoliczności ale fajnie wyszło. Buźka

reklama
moje poczynania żeby była córa:
1.Dieta bogata w nabiał 70%
2.suplementy :wit C,
wit.B
wit.B6
żurawina
magnez
3.minerały: woda magnezowo wapniowa
4.ph. moje 4-4,5 bedzie zakwaszanie sylk
5.test robie testy owulacyjne i będe serduszkowac aż do pozytywnego testu
6. będzie metoda 0+12 jak uda mi sie to wychwycic( przeważnie wiem kiedy mam owu bo strasznie mnie boli taki skurcze ok1h)

Dziewczyny napiszcie czy robie dobrze czy nie wszystko przyjmne na klate:-D mile widzane porady
teraz mam 12dc
aha zawsze miałam regularne @ co 28-29 dni a ostatnio 31dni i to mnie martwi że może mnie to zmylic:szok:

Ja robie testy owu. z allegro od 12dc. i od tego dnia kreska druga zaczęła mi wychodzić blada, ale była. dziś 15dc. i nadal jest druga kreska ale blada. więc nie wiem jak je interpretować. :-( zaczęłam badać śluz i wczoraj był mętny nie rozciągliwy, a dziś już się rozciąga, wiec nie wiem jak jest z tą owulacją. testy będę robić cały czas zobaczymy. a starania o dziewczynke zakończyłam 13dc. wieczorem , postanowiłam troszkę lepiej przygotować się do ciąży z dziewczynką.
chociaż powiem Wam dziewczyny że bardzzzooo chciałabym być już w ciąży z dzidzią:-(

dziewczyny jak zrobić żeby suwaczek nie znikał i nie trzeba by było go cały czas wstawiać jak chce coś napisać

Klaudia82- chociaż ja dopiero niedawno zaczęłam stosować się do rad dziewczyn by mieć dziewczynke to powiem Ci ze bardzo dużo robisz by wcelować w płeć żeńską;-) JA MAM PROBLEM Z TESTAMI OWU:(

Klaudia82- czy długo już starasz się o córcie? to mój drugi cykl starań, poprzednio zaprzestaliśmy wcześnie i nic z tego nie było:( teraz też pewnie tak będzie:( jestem taka niecierpliwa

Ana87u mnie tak samo jak u Ciebie 2 cylk starań w pierwszym za wcześnie skończyliśmy bo owu mi sie przesuneła :no:
nie mierzyłam tem nie brałam wit itp.
a teraz jestem przygotowana tak jak pisałam lecz tych wszystkich informacji na temat planowania córci jest tak duzo że wole sie pytac żeby czegoś nie zapomniec:-D
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki oraz za te które zaciążyły i marzą o konkretnej płci żeby sie udało...

reklama
Klaudia82- ja nie wiedziałam o tych wszystkich suplementach i metodach;) powiem szczerze że dopiero wczoraj zakupiłam mg+wit. B6, i wit.C, no ale trudno. jak w tym miesiącu nic nie będzie to na następny spróbuje tak jak Ty dostosować się;)
POZDRAWIAM

Do góry