reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziękuję za (p)odpowiedzi:-);-) a tak w ogóle to dziś robiłam test owulacyjny i jest pozytywny!! Stosuje go dopiero kilka dni i nie wiem ile po pozytywnym teście pojawia się owulacja. Może Wy wiecie? Pozdrawiam i życzę miłego dnia:):-)

reklama
nie wiem ile po pozytywnym teście pojawia się owulacja. Może Wy wiecie? Pozdrawiam i życzę miłego dnia:):-)

u kazdej kobiety może wystapić w innym czasie, zasadniczo od 8 do 36 godzin... trzeba sie obserwować ale I tak dokladnego momentu owu nie da sie wychwycić bez monitoringu pozdrawiam serdecznie

u kazdej kobiety może wystapić w innym czasie, zasadniczo od 8 do 36 godzin... trzeba sie obserwować ale I tak dokladnego momentu owu nie da sie wychwycić bez monitoringu pozdrawiam serdecznie

a nie 36-72 godziny po?

Antosia dzięki za linki! :) idę kupować :D bo chyba suplementy mogę dodać w sumie nawet na ten miesiąc czy też musi się je brać 6 tygodni wcześniej?

polisia test pozytywny to taki gdzie kreska testowa jest takiej samej barwy lub ciemniejsza aniżeli kontrolna I ona wyznacza tzw. pik LH I od tego momentu owulacja może wystąpić od 8 do mówią, że nawet 48h. U mnie wystepuje dośc szybko od piku LH I szybko mi LH spade, wiec ja gdybym nie robila testów wiecej niż raz dziennie mogła bym przegapić pik. Moze sie też zdarzyć, że test pokaze pik a do owulacji nie dojdzie lub dojdzie w późniejszym terminie I gdyby kobieta robiła cały czas testy zaobserwowała by kolejny pik po którym być może nastapila by owulacja... Ponadto o tym czy do owulacji rzeczywiście doszło mozna zaobserwować mierząc temperature bo po owu wzrośnie ona w przeciagu 3 dni... lub na monitoringu gdyz tylko on daje 100% potwierdzenie. Jesli sie myle pewnie jakaś babeczka mnie poprawi ;) pozdrawiam

Dzięki :) to ja już zgłupiałam, byłam pewna, że najwcześniej po 12h, w takim razie to ja już nie wiem jak tę ovu wyznaczyć, a ten mój ostatni cykl to w ogóle jakaś masakra.
Z temperaturą im dłużej myślę tym bardziej bez sensu, bo nie spię 5 godzin, zawsze mam pobudkę przynajmniej 1, a od kilku dni Mały też wstaje jak chce więc mierzenie temperatury to klęska.
O+12 u mnie moim zdaniem nie wyjdzie, to chciałam Shetlesa, ale widzę też marne szanse, bo zakładałam, że dopóki widzę jasną kreskę to spoko :)))
Martwi mnie cały czas ta krótka faza po ovu, ona może mieć 8 dni? http://ovufriend.pl/graph/35a4c8025bca82588347dda7e759e348

Ostatnio edytowane przez moderatora:
polisia ja suplementy łykam już kilka tygodni więc u mnie wyjdzie ponad 6. Im wcześniej zaczniesz brać tym chyba lepiej :-D
Obejrzałam Twój wykres i faktycznie dziwnie to wygląda. Obstawiałabym owulkę 18dc :sorry2:A czy poprzednie wykresy też wyglądały podobnie?

Krystianmartin super chłopcy :tak: trzymam kciukasy żeby udało Ci się w tym cyklu trafić w 0+12 i za jakiś czas pochwalisz nam się pięknymi krechami na teście ciążowym :-) tak jak pisała Antosia więcej wiary i na pewno się uda!
Antosia tak owulacja chyba wczoraj była... tak wnioskuję z testu i odczuć czyli bólu owulacyjnego, bólu jajnika oraz śluzu bo dziś już kremowy. Ty też jestes moją podporą bo w podobnym czasie będziemy się starać o dziewuszkę tylko że ja parę dni później ;-) ale zobaczysz uda nam się! nie ma innej opcji :-D zresztą jak każdej planującej bo jakaś sprawiedliwość na świecie musi być :-D
Eden świetna fotka! pochwal się jak było? pewnie wypoczęta ;-) przypomnij kiedy zaczynasz staranka ;-) chyba że już coś było podczas urlopu :-)
Roszpunka najważniejsza jest dieta i ph a księżyc to można brać przy okazji pod uwagę tak samo kalendarze chińskie. dziewczyny wcześniej pisały że jeśli jest odpowiednie ph to nawet odstęp od owulacji (czy przed, czy w owulację) nie ma większego znaczenia. a co do mojej temperatury to skacze jak szalona ale myślę że może to być spowodowane % :-) jak to przy długim weekendzie prawie codziennie coś... piwko, winko a nawet whiskey :zawstydzona/y: więc alkohol może zaburzyć temperaturę :sorry2: mimo to wydaje mi się że owulacja była wczoraj bo dzień wcześniej wyszedł mi pozytywny test a wczoraj miałam ból owulacyjny i ból prawego jajnika, a dzisiaj już tylko lepki śluz. zobaczę w kolejnym cyklu czy będzie podobnie bo chyba dzisiaj mogłabym działać przy metodzie 0+12?
właśnie dziewczyny może coś podpowiecie... pozytywny test wyszedł mi w sobotę- robiłam ok 16 a wczoraj miałam ból owulacyjny prawie cały dzień, ból prawego jajnika popołudniu i nadal EWCM. natomiast dzisiaj już śluz jest lepki czyli to czas na działania? czy nie będzie za poźno żeby się wstrzelić w 0+12? tak pytam orientacyjnie ;-)
Elmo tak tempka w górze ale znów dziś rano był lekki spadek :sorry2: zobaczymy jaki będziemy mały kolejny cykl ale oby już normalny... też jestem ciekawa kiedy @ przyjdzie przy tak późnej owulacji :wściekła/y:
Mamakaja polecam te suplementy które Antosia podała bo mam takie same ;-) ja z kolei mam ten vitagyn C i zobaczymy czy faktycznie tak mocno zakwasza i czy czasami nie wybije wszystkich plemników (oby wybił tylko Y) :-D a czym mierzysz ph?
Ewelin nareszcie jesteś :tak: tak podglądałam Twój cykl i się zastanawiałam co się dzieję że tempki nie zaznaczasz a tu proszę jaki numer :-D ale za parę dni powinna przyjść @ więc zaczniesz od nowa ;-)

Antosia dzięki, wcześniej nie robiłam aż takich analiz :) poza tym karmiłam no i tyle tylko co sobie pisałam w zeszycie, tak serio to mój pierwszy rozpisany cykl tak sukcesywnie, może też dlatego nie ogarniam. Po prostu jakoś zawsze sądziłam, że ta faza po jajeczkowaniu musi być dłuższa, chyba, że to po prostu jakieś odrzucenie zagnieżdżenia, nie wiem. Aż tak chyba wolę tego nie analizować.
a po czym obstawiasz w 18dc? bo LH wyszedł pozytywny później i najpierw linie ciemniały, aż w 19 dc były mega grube ok. południa a wieczorem znowu jasniejsza jedna...

Dziewczyny no właśnie po czym rozpoznajecie owulację, oprócz testów owulacyjnych i bólu typowego na owulację to jakie są wyznaczniki jeśli chodzi np o temperaturę ?
Witam nowe staraczki Polisię i Roszpunkę :)

reklama
Antosia dzięki, wcześniej nie robiłam aż takich analiz :) poza tym karmiłam no i tyle tylko co sobie pisałam w zeszycie, tak serio to mój pierwszy rozpisany cykl tak sukcesywnie, może też dlatego nie ogarniam. Po prostu jakoś zawsze sądziłam, że ta faza po jajeczkowaniu musi być dłuższa, chyba, że to po prostu jakieś odrzucenie zagnieżdżenia, nie wiem. Aż tak chyba wolę tego nie analizować.
a po czym obstawiasz w 18dc? bo LH wyszedł pozytywny później i najpierw linie ciemniały, aż w 19 dc były mega grube ok. południa a wieczorem znowu jasniejsza jedna...

Ja nie jestem ekspertem w tych sprawach, bo sama robię dopiero drugi cykl obserwacji z pomiarem temperatury, ale w moim poprzednim cyklu też ten program źle wyznaczył mi moment owulacji(przynajmniej tak mi się wydaje)Ja też w środku cyklu odczuwam ból owulacyjny i z reguły test Lh wychodzi pozytywny na następny dzień a po 13 dniach mam zawsze miesiączkę. Ta faza nazywa się lutealna. U mnie zawsze jest to 13 albo 14 dni(mam nadzieję że w tym majowym cyklu rozwiążę tą zagadkę)dla danej kobiety jej długość jest stała, trwa zwykle 10-16 dni.
U Ciebie sugerowałam się śluzem i bólem,bo sam wykres wydaje mi się że jest błędnie zinterpretowany przez program, ale ja nie jestem ekspertem i wcale nie muszę mieć racji. Tu podam Ci ciekawą stronę do poczytania -może się przyda http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=236&Itemid=86
Dużą wiedzę na temat wykresów posiada Elmo więc może ją poproś o radę
biggrin.gif

Do góry