Truskawka11
Fanka BB :)
A słuchajcie, jeśli będzie od razu po okresie stosunek (a żeńskie plemniczki) dłużej żyją, to chyba powymieraja meskie? Tak na logikę...ktoś tak próbował???
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A słuchajcie, jeśli będzie od razu po okresie stosunek (a żeńskie plemniczki) dłużej żyją, to chyba powymieraja meskie? Tak na logikę...ktoś tak próbował???
Też bym tak chciała wpaść...Na logikę tak podobno jest, jeśli masz krótkie cykle to możesz próbować, plemniki chyba mogą żyć ok 6/7 dni. Moja przyjaciółka ma córkę z 5 dni przed owulacją, (nie planowała, wpadła) do końca łudziła się, że będzie jednak chłopiec bo to było jej marzenie. Druga koleżanka za 2 miesiące rodzi wymarzoną córkę (też wpadła bo ma rocznego syna i nie planowała tak szybko dziecka) odstęp od owulacji był ok 4/5 dni. Może to przypadek, nie mam pojęcia, obie stosowały taką metodę antykoncepcji.
Czy którejs z Was udało się tak ,,zrobic" córeczkę?? Czy wyszedł syn z takiej kombinacji?A słuchajcie, jeśli będzie od razu po okresie stosunek (a żeńskie plemniczki) dłużej żyją, to chyba powymieraja meskie? Tak na logikę...ktoś tak próbował???
Megi_Meg, to jeśli Ty chcialabys chlopca, to monitoring i testy owulacyjne i do dziela. Ja robiąc nieswiadomie dziewczynke i pierwszego chlopca, nie miałam takiej wiedzy nt.owulacji i itp. Wszystko na chybil trafil:-) Pamiętam tylko, że przy pierwszym dziecku (dziewczynka) wspolzylismy codziennie, a nawet kilka razy dziennie do samej owulacjia przy chlopcach to były strzaly.Dodam, że ta druga koleżanka co za 2 miesiące rodzi córkę, syna ma z owulacji (potwierdzone monitoringiem, wtedy leczyła się bo nie mogła zajść w ciąże) mówi, że to był jeden stosunek punkt w owulacje, po roku starań tak jej lekarz zaproponował.
Słyszałam ze na Cyprze można wybierać płeć...Hehe, chyba pozostaje in vitro to bedzie na 100% ale chyba z tego co wiem, to w Europie nie ma takich klinik...