reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny [emoji16] wracam po dłuższej nieobecności. Właśnie zrobiłam test tydzień po oczekiwaniu na @. Pozytywny jedna kreska mocna a druga tylko o trochę słabsza. Jestem bardzo szczęśliwa a zarazem trochę się obawiam dopiero miesiąc jestem w nowej pracy i obawiam się, że mnie zwolnią jak się dowiedzą [emoji53]
Mężowi planuję powiedzieć w jakiś wyjątkowy sposób - jak macie pomysły to z chęcią poczytam będziecie moją inspiracją. Rodzicom również powiem w jakiś nietypowy sposób i planuję wykorzystać do tego święta Bożego Narodzenia [emoji16]. Co do tabletek itd. które brałam na dziewczynkę to nie stosowałam ich regularnie, więc wszystko się okaże [emoji16]
Gratulacje [emoji846] pracodawca nie może zwolnić ciężarnej kobiety. Ale zawsze dla pewności możesz najpierw iść do ginekologa by potwierdził ciążę, poprosić o zaświadczenie dla pracodawcy o ciąży i w tedy na 100% nie zwolni cię.
A co o przekazaniu informacji o ciąży dla rodziny....dla męża w pierwszej ciąży poprostu pokazałam test, a on i tak myślał na początku że daje mu termometr [emoji23]
Rodzicom daliśmy książkę "poczytaj mi babciu" i w środku zdjęcie usg.
Teraz jak będę w drugiej ciąży w końcu kiedyś (mam nadzieję że to będzie słońcu ten cykl) to dla męża nie wiem jeszcze jak powiem, ale dla rodziców myślałam też powiedzieć na święta i ubrać synka w koszulkę z napisem "bede starszym bratem"

reklama
Pewnie nie za szkodzi
emoji854.png
u mnie tylko jeden dzień wyszedł test pozytywny ale słyszałam że może tak wychodzić przez nawet 3 dni. Anulka0207 jak tam u Ciebie sytuacja? Robiłaś dalej testy?
U mnie sutki nadal wrazliwe
emoji848.png
szyjke sprawdzam codziennie od początku cyklu ale cały czas mam wrażenie że jest taka sama. No zobaczymy.
My już czekamy
Pewnie nie za szkodzi [emoji854] u mnie tylko jeden dzień wyszedł test pozytywny ale słyszałam że może tak wychodzić przez nawet 3 dni. Anulka0207 jak tam u Ciebie sytuacja? Robiłaś dalej testy?
U mnie sutki nadal wrazliwe [emoji848] szyjke sprawdzam codziennie od początku cyklu ale cały czas mam wrażenie że jest taka sama. No zobaczymy.
My czekamy już na testowanie i co da ten cykl. Trochę dół brzucha mnie pobolewa ,ale staram się odciągnąć pewne wskazówki od głowy. Ja miałam tak co miesiąc, że i cycki mnie bolały i do toalety latałam częściej i zagnieżdzanie czułam..więc nie tym razem sie nie wczuwam. Czekamy cierpliwie.🤔🤔🤔

Dobre podejście, ja też staram się nie nakrecac chciaz nie jest łatwo.. jedynie te piersi sprawdzam czy sutki bolą [emoji23]
My już czekamy

My czekamy już na testowanie i co da ten cykl. Trochę dół brzucha mnie pobolewa ,ale staram się odciągnąć pewne wskazówki od głowy. Ja miałam tak co miesiąc, że i cycki mnie bolały i do toalety latałam częściej i zagnieżdzanie czułam..więc nie tym razem sie nie wczuwam. Czekamy cierpliwie.[emoji848][emoji848][emoji848]

Dobre podejście, ja też staram się nie nakrecac chciaz nie jest łatwo.. jedynie te piersi sprawdzam czy sutki bolą [emoji23]
Walę sobie tak do łba, bo zwariuje w końcu..i ja mam tak,że gdy zaczynamy się starać w głowie kołacze pragnę córkę...ale im bliżej okresu, i odczuć że to jednak będzie okres -Boze spraw abym była w ciąży , abym miała swoje dzieciątko😰 w

Hej dziewczyny 😁 wracam po dłuższej nieobecności. Właśnie zrobiłam test tydzień po oczekiwaniu na @. Pozytywny jedna kreska mocna a druga tylko o trochę słabsza. Jestem bardzo szczęśliwa a zarazem trochę się obawiam dopiero miesiąc jestem w nowej pracy i obawiam się, że mnie zwolnią jak się dowiedzą 😕
Mężowi planuję powiedzieć w jakiś wyjątkowy sposób - jak macie pomysły to z chęcią poczytam będziecie moją inspiracją. Rodzicom również powiem w jakiś nietypowy sposób i planuję wykorzystać do tego święta Bożego Narodzenia 😁. Co do tabletek itd. które brałam na dziewczynkę to nie stosowałam ich regularnie, więc wszystko się okaże 😁

Gratulacje i życzę szczęśliwej, zdrowej ciąży. 👍😀

Mój mąż to będzie w takim szoku, że chyba nic więcej poza testem czy wynikiem bety nie będzie potrzebował, by zemdleć z wrażenia. 😀
Ostatnio dowiedział się przez smsa, bo byłam w szpitalu, więc tym razem mam nadzieję, że powiem Mu osobiście. Powiem, że mam małą niespodziankę. Każe zamknąć oczy, zaproszę do pokoju i pokaże dwie grube krechy. A potem z chęcią zobaczę Jego reakcję. 😁

Ja akurat o ciąży dowiedziałam się przed pracą, robiłam test po 12 a na 14 jechałam do pracy. Miałam najpierw zostawić test na stole w salonie ale stwierdziłam że chce zobaczyć jego reakcje i pokazałam mu osobiście jak wróciłam z oracy wieczorem [emoji16]
Gratulacje i życzę szczęśliwej, zdrowej ciąży. [emoji106][emoji3]

Mój mąż to będzie w takim szoku, że chyba nic więcej poza testem czy wynikiem bety nie będzie potrzebował, by zemdleć z wrażenia. [emoji3]
Ostatnio dowiedział się przez smsa, bo byłam w szpitalu, więc tym razem mam nadzieję, że powiem Mu osobiście. Powiem, że mam małą niespodziankę. Każe zamknąć oczy, zaproszę do pokoju i pokaże dwie grube krechy. A potem z chęcią zobaczę Jego reakcję. [emoji16]

Na dziewczynkę. Wysusza śluz płodny. Godzinkę, dwie przed staraniami, chociaż dużo osób bierze aż do owulacji.
Dobrze wiedzieć. Ciekawe skąd te dziewczyny biorą te pomysły [emoji16]

Mecenasowa27 pisalam o sudafed ja go brałam do owu chociaż bez niego miałam bardzo skąpo śluzu ze jak badałam pH to się musiałam nieźle na męczyć żeby coś tam głeboko wygmerac 😂 dziewczyny które mają dużo śluzu biara sudafed nawet co 4h

Gratulacje [emoji846] pracodawca nie może zwolnić ciężarnej kobiety. Ale zawsze dla pewności możesz najpierw iść do ginekologa by potwierdził ciążę, poprosić o zaświadczenie dla pracodawcy o ciąży i w tedy na 100% nie zwolni cię.
A co o przekazaniu informacji o ciąży dla rodziny....dla męża w pierwszej ciąży poprostu pokazałam test, a on i tak myślał na początku że daje mu termometr [emoji23]
Rodzicom daliśmy książkę "poczytaj mi babciu" i w środku zdjęcie usg.
Teraz jak będę w drugiej ciąży w końcu kiedyś (mam nadzieję że to będzie słońcu ten cykl) to dla męża nie wiem jeszcze jak powiem, ale dla rodziców myślałam też powiedzieć na święta i ubrać synka w koszulkę z napisem "bede starszym bratem"
Nie wiem jak to wygląda w Niemczech bo tutaj okres próbny trwa dłużej niż w Pl :/

reklama
Ale macie fajne pomysły. Super sprawa. 😀 Też myślę, by jakoś fajnie dzieciom oznajmić radosną nowinę, ale to dopiero po połówkowym. Macie może na to jakiś pomysł ?
U mnie mama się dowie jakoś po połówkowym dopiero, a tata i reszta rodziny po porodzie, więc tak jak po ostatnim fotka i nowy członek rodziny się przedstawia. 😀

Do góry