Mecenasowa27
Fanka BB :)
Gratulacje [emoji846] pracodawca nie może zwolnić ciężarnej kobiety. Ale zawsze dla pewności możesz najpierw iść do ginekologa by potwierdził ciążę, poprosić o zaświadczenie dla pracodawcy o ciąży i w tedy na 100% nie zwolni cię.Hej dziewczyny [emoji16] wracam po dłuższej nieobecności. Właśnie zrobiłam test tydzień po oczekiwaniu na @. Pozytywny jedna kreska mocna a druga tylko o trochę słabsza. Jestem bardzo szczęśliwa a zarazem trochę się obawiam dopiero miesiąc jestem w nowej pracy i obawiam się, że mnie zwolnią jak się dowiedzą [emoji53]
Mężowi planuję powiedzieć w jakiś wyjątkowy sposób - jak macie pomysły to z chęcią poczytam będziecie moją inspiracją. Rodzicom również powiem w jakiś nietypowy sposób i planuję wykorzystać do tego święta Bożego Narodzenia [emoji16]. Co do tabletek itd. które brałam na dziewczynkę to nie stosowałam ich regularnie, więc wszystko się okaże [emoji16]
A co o przekazaniu informacji o ciąży dla rodziny....dla męża w pierwszej ciąży poprostu pokazałam test, a on i tak myślał na początku że daje mu termometr [emoji23]
Rodzicom daliśmy książkę "poczytaj mi babciu" i w środku zdjęcie usg.
Teraz jak będę w drugiej ciąży w końcu kiedyś (mam nadzieję że to będzie słońcu ten cykl) to dla męża nie wiem jeszcze jak powiem, ale dla rodziców myślałam też powiedzieć na święta i ubrać synka w koszulkę z napisem "bede starszym bratem"