reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny poproszę o interpretację. Tak wyglądaja dziś moje testy. 3 wczoraj po 22 a 4 dziś o 8. Wczoraj w nocy było miło🥰 dziś kontynuować? Wydaje mi sie ze dopiero dzis sie owulacja rusza...ale powiem wam,ze mega sie przesuneło. Kalendarzyk mowi,ze juz 27 był dzień owylacyjny...jestem przykładem,ze to niewiarygodne 🤔 Możę to było przyczyna,ze nam nie wychodziło 3 miesiace, jak slepo patrzyłam na kalendarzyk 😀 Jak sie uda teraz, to mam racje,a Wy jestescie Wielkie😍

Na moje oko, ten test ostatni jest pozytywny, czyli w ciągu 24-36h powinna pojawić się owulacja. U niektórych kobiet, owulacja pojawia się nawet 12h po peeku. Czyli jeśli ma być dziewczynka, to ja na Twoim miejscu już bym nie kusiła losu. Trzymam mocno kciuki. Jedz i pij teraz wszystko co zakwasza organizm, męskie żołnierzyki szybciej padną 😅

reklama
Na moje oko, ten test ostatni jest pozytywny, czyli w ciągu 24-36h powinna pojawić się owulacja. U niektórych kobiet, owulacja pojawia się nawet 12h po peeku. Czyli jeśli ma być dziewczynka, to ja na Twoim miejscu już bym nie kusiła losu. Trzymam mocno kciuki. Jedz i pij teraz wszystko co zakwasza organizm, męskie żołnierzyki szybciej padną 😅
czyli co mam pic i jesc? woda z cytyna? wit c?

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny 🙂 u mnie dzisiaj 10-12 dpo. Widzicie coś?

Załączniki

• 20201029_074659.jpg
    20201029_074659.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 66
Na upartego może i coś się zobaczy albo wzrok robi w konia. Poczekaj te kilka dni i będzie większa pewność. Chociaż wiem jakie to jest trudne ale chyba lepsze dla zdrowia psychicznego poczekać niż doszukiwać się kresek [emoji8] trzymam kciuki mocno [emoji110][emoji110][emoji110][emoji4]

U mnie wczoraj rano test owu wyszedł pozytywny, wieczorem kreska już zaczęła slabnac. Przytulanki były we wtorek nad ranem i wczoraj przed północą. Nie wiem tylko kiedy faktycznie była ta owulacja i czy na pewno była bo w sumie trochę m ie w pracy pobolewalo podbrzusze a nie jajnik. Nie wiem czy ten ból jajnika to jest wyznacznik czy nie.
Kurczę mam taką nadzieję ogromna że w końcu się uda [emoji2955]
Screenshot_20201029-103349_Premom.jpeg

A jeszcze dzisiaj jakoś moje sutki dziwnie wrażliwe, już dawno tak nie miałam, chyba ostatnio jak z synkiem e ciąży byłam. Ale tylko wtedy gdy dotykam bo tak bluzka mi nie przeszkadza [emoji39](Tak chodzę w domu bez stanika)

A jeszcze dziewczyny chciałam zapytać.. Dobrze rozumiem, że jeśli owu przesunela mi się o 2 dni to okres też powinnam dostać dwa dni później? Czy to nie ma reguły?

czyli co mam pic i jesc? woda z cytyna? wit c?

Witamina C, a przede wszystkim woda z cytryną to na chłopca, bo odkwasza organizm. Co na dziewczynkę ?
Nie jestem teraz w temacie diety dziewczynkowej, z tego co wiem to organizm zakwaszają napoje gazowane, kawa, herbata, słodzone soki owocowe, pieczywo, owoce morza, ogólnie jest tego mnóstwo.

W takim razie i tak będę oczekiwać tego okresu 9 listopada, chociaż oczywiście mam.nadzieje ze ta cholera nie pojawi się. Znając życie pewnie już wcześniej będę doszukiwać się objawów i będę robic test 10dpo bo mam trochę testów ciazowych jak ostatnio zamawialam owu na allegro to dostałam 5gratis ciazowych i sama kupilam 5 testów płytowych bo cena 2,5 za szt a w drogeriach czy aptekach cena średnio 4 razy tyle [emoji16] no i czułość też 10
Książkowo okres powinien przyjść równe 2 tyg po owulacji, czyli w teorii tak, a w praktyce niestety różnie bywa.

reklama
W takim razie i tak będę oczekiwać tego okresu 9 listopada, chociaż oczywiście mam.nadzieje ze ta cholera nie pojawi się. Znając życie pewnie już wcześniej będę doszukiwać się objawów i będę robic test 10dpo bo mam trochę testów ciazowych jak ostatnio zamawialam owu na allegro to dostałam 5gratis ciazowych i sama kupilam 5 testów płytowych bo cena 2,5 za szt a w drogeriach czy aptekach cena średnio 4 razy tyle [emoji16] no i czułość też 10
To Ty juz dzis konczysz starania? Ja sie głeboko zastanawiam,czy jeszce wieczorkiem przyszaleć ,,dla pewnosci,, czy juz oczekiwac 😍 test dzis wyszedł piekny,ale czy to co wczoraj było wystaczy🤔

Do góry