reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To za tydzień wywołanie jak nic się nie będzie działo? Oby samo ruszyło. Trzymam kciuki.
u nas ok, kończymy 13 tydzień. Za 5 dni usg.
mam nadzieje, ze wszystko ok bo trochę nerwów miałam. Ale ja całe życie nerwowa 🙄🙄🙄
Koniecznie daj znać po USG! Trzymam mocno kciuki!
No ja przez ta insulinę musze mieć indukcję. Myślę, że najpóźniej 06.09 będę tulić Małego Uparciucha :D

reklama
Dwa + trzy a w którym tygodniu kazali Ci się zgłosić na indukcję ? Dużo bierzesz insuliny ?
Jako że ostatnio było wszystko ok na USG i Mały bez cech makrosomii to postanowili indukować dopiero tydzień przed terminem, czyli przez mój błąd tak naprawdę będę w terminie. Wcześniej, gdy prognozowali 5kg przy porodzie to był plan indukcji w 38tc. Insuliny biorę 16j na noc ale teraz cukry skaczą więc nie wiem na jakiej dawce skończę 🤷‍♀️

Hope ty chyba o dziewczynkę się starałaś? Już niedługo się dowiesz 🙂 trzymam kciuki za marzenie napisz też co robiłaś w kierunku spełnienia marzenia 😉
Dwa + Trzy trzymam kciuki oby poszło gładko i maluszek sam postanowił wcześniej wyjsc 😉

Hope ty chyba o dziewczynkę się starałaś? Już niedługo się dowiesz 🙂 trzymam kciuki za marzenie napisz też co robiłaś w kierunku spełnienia marzenia 😉
Dwa + Trzy trzymam kciuki oby poszło gładko i maluszek sam postanowił wcześniej wyjsc 😉
Tak, o dziewczynkę 😊
Co robiłam? Jak się staraliśmy to zawsze ostatni seks dwa dni przed owu a w cyklu którym się udało nie wiem czy to było dwa dni przed czy dzień przed bo miałam złamane zebra i to tak na odwal się 🙈🙈🙈 z myślą „i tak nic z tego nie będzie bo prawdziwych starań nie było”. A tu niespodzianka. Na nic się nie nastawiam. Wiadomo chciałabym dziewczynkę ale chłopiec tez będzie ok 😆 już nie ma odwrotu. Jakoś mi to teraz obojętne. Żeby tylko wszystko ok było

Jako że ostatnio było wszystko ok na USG i Mały bez cech makrosomii to postanowili indukować dopiero tydzień przed terminem, czyli przez mój błąd tak naprawdę będę w terminie. Wcześniej, gdy prognozowali 5kg przy porodzie to był plan indukcji w 38tc. Insuliny biorę 16j na noc ale teraz cukry skaczą więc nie wiem na jakiej dawce skończę 🤷‍♀️
To u nas wywołują niezależnie od wagi w 38 TC, jeśli jest insulina, a w terminie jeśli na diecie. 😁 Już masz blisko terminu to na pewno spokojnie dotrwacie. 🥳

Czesc dziewczyny! Wczoraj okazało się ze druga dawka hCG wywołała owulacje. Pękły dwa pecherzyki w piątek - byłoby super gdyby nie to ze mój mąż był zmęczony i odmówił igraszek. No wiec ostatnie seksy były w nocy z wtorku na środę :o Dość długi odstęp ale jakiś cień szansy jest. Wg naukowców szansa na ciąże z takim odstępem to 15% i większe prawdopodobieństwo dziewczynki. Znając życie i tak nic z tego, mam już Femare na kolejny cykl i zapisałam się do kliniki na in vitro - chociaż to ostateczność i pewnie jeszcze do grudnia będziemy naturalnie próbować. Trzymam kciuki za wymarzone zdrówe dzieciaczki! @Dwa+Trzy to już niebawem!! Koniecznie pokaz ciotkom z forum maluszka ❤️ Dużo siły!

Princess to duża szansa ja myślę że Ci się uda bo często dziewczyny z dłuższego odstępu zachodziły a jakby owu była z rana to idealny odstęp 😉 trzymam kciuki
Dwa +Trzy ty jeszcze w dwupaku 😋? A może już maluszek jest z Tobą daj znać

reklama
Do góry