reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Myślę, że lekarz z powołania zauważa dużo więcej i nawet widzi sens „w tym całym planowaniu”, a lekarz, który jest „konowałem”, nawet nie potrafi pomóc kobiecie ze zwykłą dolegliwością. Jak to jest możliwe, że jeden lekarz pomoże kobiecie z problemem niepłodności, a drugi będzie ją leczył całe życie i nie będzie widział nadziei. Jest wiele przypadków, że kobiety po zmianie lekarza zachodziły w ciąże. Zaufany lekarz, jest więcej wart od milionów, bo czasem nawet to, nie pomoże.

reklama
Bo wyżej któraś z Was napisała ze seks tylko w owu i to mnie tez zastanawia czemu tylko wtedy?! Sorry ale o tym pojęcia nie miałam.

Córki pewnie też się zdarzają. Choć ja nie znam. Ale na pewno ktoś się znajdzie. Tylko w owulacje, bo według mojego lekarza wtedy jest większa szansa na ciąże, przed owulacją przy mojej dolegliwości, do ciąży mogłoby w ogóle nie dojść, i twierdzi, że lepiej żeby były świeże plemniki od razu przy komórce, niż te kilkudniowe, które są pochowane w drogach rodnych.

Do mnie przemawia odstęp, po mimo, że nie jest to 100 % ale wydaje mi się, że zdecydowanie jest więcej niż 50%. Nawet jeśli ktoś by mi dopłacał to, nie odważyłabym się próbować „zrobić” syna przed owulacją, a córkę w owulacje.
To u Nas jest to 50 na 50 bo Pierwszy 2dni przed owu i w dzień owu a drugi z codziennego maratonu do ok.3 dni przed owu ;)

Elenaa twoja koleżanka jest mi pierwszym znanym przypadkiem zrobienia córki z pcos! No szok, dla mnie to oczywiste ze pcos=chłopak [emoji1326]‍♀
Dwa plus Trzy :) jak się czujesz? Pewnie pisałaś ale ja teraz nie ogarniam co się dzieje na forum 🤣 który masz tydzien? I nie masz innej foty????
Megi :) po drugim dziecku przejdzie ci ochota na nr trzy 🤭 haha choć różnie bywa.
Jak trudno będzie ci robić dziecko pod okiem lekarza, to ciepnij to wszystko w du....(_!_)
I przecież i tak w owu trafisz [emoji1326]‍♀🤣
Dziecko robi się podczas owulacji tak czy siak[emoji28]
A dziękuję, trochę lepiej ale ogólnie ta ciąża daje okropnie popalić- na czwartą świadomie się nie zdecyduje choćby miliony płacili. Wymioty zaczęłam 16.01 i do dzisiaj nie przeszło, chyba nadrabiam to, co mnie ominęło w poprzednich ciążach ;) Najgorzej czuję się po zjedzeniu mięsa :/
Dzisiaj kończę 13tc :) Wczoraj wg USG 13t4d i nawet 13t6d bo dwa razy CRL mierzył. Zdjęcia innego nie mam, dziwię się że w ogóle cokolwiek dostrzegłam bo obraz naprawdę kiepski.

Zostaje Karta Dużej Rodziny hahaha

Dla mnie to, jest chore - ta cała polityka. Nie powinno się pomagać wielodzietnym. Każdy z nas jest dorosły i chyba wie na co go stać. Skoro nie stać Go na wielodzietną rodzine, to nie powinien jej zakładać. Płace takie same podatki, a nic z tego nie mam. Czuje, że musze pomagać innym, a moi na tym tracą. Ale... to nie ten wątek ;)

Dla mnie to, jest chore - ta cała polityka. Nie powinno się pomagać wielodzietnym. Każdy z nas jest dorosły i chyba wie na co go stać. Skoro nie stać Go na wielodzietną rodzine, to nie powinien jej zakładać. Płace takie same podatki, a nic z tego nie mam. Czuje, że musze pomagać innym, a moi na tym tracą. Ale... to nie ten wątek ;)
Wielodzietni mnie tak nie irytują, jak pasożyty bezrobotne i tego nie zrozumiem nigdy. Chcieli pomóc to wystarczyło podatki obniżyć i Nikt na Nikogo pracować by nie musiał tylko każdy na siebie a to całe 500+ tylko napędza patole. Po co mają iść do pracy skoro wystarczy dwójka dzieci i kasa się zgadza. Ehhh temat rzeka.

P.S. a już na pewno nie sądzę żeby Ktoś starał się o trzecie i kolejne dziecko dla KDR hahaha chyba że u Was jakieś faktyczne profity w związku z tym? Bo u Nas większe rabaty mam korzystając z odpowiedniej karty bankowej ;)

P.S. a już na pewno nie sądzę żeby Ktoś starał się o trzecie i kolejne dziecko dla KDR hahaha chyba że u Was jakieś faktyczne profity w związku z tym? Bo u Nas większe rabaty mam korzystając z odpowiedniej karty bankowej ;)

Ja nawet o tym nie słyszałam - chyba za mało dzieci mam [emoji23][emoji23]

reklama
Ja nawet o tym nie słyszałam - chyba za mało dzieci mam [emoji23][emoji23]
Ale napisałaś o pomocy Wielodzietnym gdy wspomniałam o KDR a innej pomocy typowo dla Wielodzietnych rodzin nie znam. Może nie zdaję sobie sprawy, że będę milionerką w związku z posiadaniem Trzeciego dziecka :D

Do góry