reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Naprawde o tym myślałam , ale nie wiem czy dam rade.. z starszym synem nie było problemu bo nie ważne czy była pierś czy butla po prostu pił a ten absolutnie od malusienkiego nie akceptował butli ani mm , nawet mojego mleka nie wypił z butli a próbowałam wieleee razy ! Coś będę musiała wymyśleć bo za 2 miesiące mamy wesele z dala od domu więc nie będzie możliwości jeżdżenia na karmienie. Żeby tylko jadł w nocy a on i w dzień kilka razy się prosi..
Myślę,ze nie powinnaś się tym.martwic,bo 17-mies dziecko nie musi,a nawet nie powinno już jeszcze w nocy. Brzuszek też musi odpocząć i powoli przyzwyczaić się,że pora jedzenia to dzień. Nawet dobrze,jak pojedziesz,to może akurat wtedy uda się odstawić. Ja karmiłam obu chłopców do 2 roku,bo mieli skazę białkowa i niewiele rzeczy mogli jeść. Potem wytlumaczylam im,że w cycusiu nie ma już mleczka i mogą dostać więcej chlebka na kolację. Jakoś przeszło:)

reklama
Myślę,ze nie powinnaś się tym.martwic,bo 17-mies dziecko nie musi,a nawet nie powinno już jeszcze w nocy. Brzuszek też musi odpocząć i powoli przyzwyczaić się,że pora jedzenia to dzień. Nawet dobrze,jak pojedziesz,to może akurat wtedy uda się odstawić. Ja karmiłam obu chłopców do 2 roku,bo mieli skazę białkowa i niewiele rzeczy mogli jeść. Potem wytlumaczylam im,że w cycusiu nie ma już mleczka i mogą dostać więcej chlebka na kolację. Jakoś przeszło:)

Wiem właśnie że dziecko po roku juz nie musi jesc w nocy , ze budzi się tylko z przyzwyczajenia.. w dodatku karmie tylko jedna piersią bo w drugiej się pokarm przepalił , siostra miała to samo moja mama też ;) spróbuję czymś innym najpierw wysmarować zobaczymy ;)

Dziewczyny a powiedzcie mi bo nie rozumie w metodzie BDM na chłopca zakłada się dwa stosunki w dniu pozytywnego testu owulacyjnego i 24 h po a przecież codzienne staranka osłabiają żołnierzyki co sprzyja dziewczynkom czy ja coś mylę ?

Hejka:)

Elena oo gratuluje:* Kogo nosisz pod serduszkiem tym razem?:D Planowałas tutaj ?:)
Inka w listopadzie miala 2latka.Jest cudowna na prawde.Wiecznie usmiechnieta,otwarta do wsYstkich,bardzo mądra.Na prawde wymarzona taka:))

Kitqa a co u Ciebie?:))

@princess_88 - jeśli nie bierzesz żadnych witamin przy antykoncepcji, to masz większe szanse na córeczkę. Moje dwie koleżanki, zaszły w ciąże zaraz po odstawieniu tabletek i mają córki.
Kochana ❤️ Dobre wieści! Liczę na to bo chociaż zachodziłam za każdym razem w ciąże po odstawieniu tabletek to nigdy nie było to od razu po odstawieniu a po pół roku z hakiem wiec się pewnie witaminy nagromadziły ;) może w tym cyklu od kwietnia/maja zaskoczę od razu... tez słyszałam ze po tabsach/albo na tabsach rodzą się córki :) współczuje PCOS i witam w klubie. Moje 3 miesiące mina za miesiąc i teoretycznie od kwietnia miałam wracać do gry ale szaleje koronawirus w Japonii i wstrzymam się aż przeminie epidemia, bo strach w ciąży zachorować :/ a w ogóle mam dola bo przyjaciółka po 7 latach invitro w końcu zaszła w ciąże i w 4 miesiącu dowiedziała się ze dziecko ma trisomie 13 czyli zespół Patau, brak mózgu i cyklopie czyli jedno wielkie oko :( jedzie na aborcje jutro, tak mi jej żal, serce pęka. I przypominają mi się moje schizy w ciąży... Eh! Jeżeli tylko uda mi się zajść to robię Nifty dla spokoju ducha. Ale widząc rozpacz po utracie wyczekanego dziecka widze jakie te moje pragnienia z płcią są próżne... najważniejsze jest zdrowie ❤️
@Megi_Meg możliwe ze zaczniemy starania razem :) przy PCOS i stymulacji nie jest łatwo wiec możemy się wspierać :)

Kochana ❤ Dobre wieści! Liczę na to bo chociaż zachodziłam za każdym razem w ciąże po odstawieniu tabletek to nigdy nie było to od razu po odstawieniu a po pół roku z hakiem wiec się pewnie witaminy nagromadziły ;) może w tym cyklu od kwietnia/maja zaskoczę od razu... tez słyszałam ze po tabsach/albo na tabsach rodzą się córki :) współczuje PCOS i witam w klubie. Moje 3 miesiące mina za miesiąc i teoretycznie od kwietnia miałam wracać do gry ale szaleje koronawirus w Japonii i wstrzymam się aż przeminie epidemia, bo strach w ciąży zachorować :/ a w ogóle mam dola bo przyjaciółka po 7 latach invitro w końcu zaszła w ciąże i w 4 miesiącu dowiedziała się ze dziecko ma trisomie 13 czyli zespół Patau, brak mózgu i cyklopie czyli jedno wielkie oko :( jedzie na aborcje jutro, tak mi jej żal, serce pęka. I przypominają mi się moje schizy w ciąży... Eh! Jeżeli tylko uda mi się zajść to robię Nifty dla spokoju ducha. Ale widząc rozpacz po utracie wyczekanego dziecka widze jakie te moje pragnienia z płcią są próżne... najważniejsze jest zdrowie ❤
@Megi_Meg możliwe ze zaczniemy starania razem :) przy PCOS i stymulacji nie jest łatwo wiec możemy się wspierać :)

Przykre jest to, co napisałaś o przyjaciółce, ja mam znajomą, która starała się o dziecko 10 lat, po 10 latach się udało, ale niestety zaczął się poród przedwczesny w ok 22 tyg i córeczka po urodzeniu żyła tylko tydzień.

Odnośnie PCOS, trochę jestem zmartwiona, a jednocześnie cieszę się, bo wiem co mi dolega, a nie zadręczam się myślami typu, czemu nie było owulacji, albo jak była to, czemu nie zaskoczyło. W sumie całe szczęście, że nie zaskoczyło, bo prawdopodobnie szybko straciłabym ciążę. Na dzień dzisiejszy jestem w dobrych rękach, mam super lekarza i wiem, że wcześniej czy później się uda. Podobno nic nie dzieje się bez powodu, tu wirus, tu zawirowania zdrowotne, pewnie wszystko przyjdzie w odpowiednim czasie, a przez długi czas oczekiwania, ciąża jeszcze bardziej nas ucieszy :)

Dziewczyny a powiedzcie mi bo nie rozumie w metodzie BDM na chłopca zakłada się dwa stosunki w dniu pozytywnego testu owulacyjnego i 24 h po a przecież codzienne staranka osłabiają żołnierzyki co sprzyja dziewczynkom czy ja coś mylę ?

Dwa stosunki, ale nie w dniu pozytywnego testu, tylko 24h i 48h po pozytywnym teście, w dniu pozytywnego testu nadal jesteś przed owulacją. A czy częste starania obniżają żołnierzyki to, opinie są podzielone.

@Megi_Meg dzięki za odpowiedź a jaki Ty masz plan działania ?
Kurczę żałuję że nie zapisywałam sobie wszystkiego przy staraniach o synka ale do głowy by mi wtedy nie przyszło że będę się starała o kolejnego 🙈

A ktoś pamięta jak to było z dziewczynami wcześniej które starały się o chłopca ? Jaką miały taktykę ?
Próbuje nadrobić te tysięce poprzednich stron już nie czytam książek tylko forum i forum ale mam jeszcze mało konkretów co do planowania chłopca 😵
@PragneSyna jak staranka u Ciebie ?

@Megi_Meg dzięki za odpowiedź a jaki Ty masz plan działania ?
Kurczę żałuję że nie zapisywałam sobie wszystkiego przy staraniach o synka ale do głowy by mi wtedy nie przyszło że będę się starała o kolejnego [emoji85]

A ktoś pamięta jak to było z dziewczynami wcześniej które starały się o chłopca ? Jaką miały taktykę ?
Próbuje nadrobić te tysięce poprzednich stron już nie czytam książek tylko forum i forum ale mam jeszcze mało konkretów co do planowania chłopca [emoji43]
@PragneSyna jak staranka u Ciebie ?

Plan działania ? Na dzień dzisiejszy raczej go nie mam, mam trochę innych sprawy i rzeczy na głowie, więc nawet jakoś o tym nie myślę, zwłaszcza, że nie wiem kiedy dostanę zielone światełko od lekarza. Jedno jest pewne, będę próbować starać się tylko w samą owulacje, nawet jeśli z tego miałaby być druga córka. Diety raczej zmieniać nie będę, bo twierdzę, że jest dobra, jedynie może zaopatrze się w więcej witaminy C, ona ponoć lubi chłopców :)

reklama
@Szczęśliwa3 - wertując wątek i czytając inne fora, widzę że jest sporo dziewczyn, które miały tylko jeden stosunek w dniu owulacji i z tego mają synów, dziewczyny, które się trudziły, zmieniały diety, przyjmowały suplementy, zazwyczaj płeć wychodziła odwrotna do zamierzonego celu lub nie zachodziły w ciąże (Oczywiście nie mówię, że wszytkie) Wychwyciłam również dziewczyny, które błędnie określały dzień owulacji, wychodziły z tego dziewczynki, a one uparcie twierdziły, że to była owulacja.

Do góry