reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Leeleeth to nie prawda co piszesz! Ponieważ gdy byłam mała dziewczynka straciłam mamę, przez to w ogóle wkrecalam sobie ze nie mogę byc matka ponieważ będę beznadziejna, nie będę umiała nią być a tym bardziej 'nie mogę być matka dzieczynki'! I co?! Więc proszę nie mów tak nawet bo gdyby tak było to w ogóle nie miałabym dzieci a już na pewno nie byłyby to dziewczynki.

reklama
Gorligor ja moge urodzic za ciebie :) a ty niewiesz co masz w brzuszku? Chcieliscie niespodzianke?

Leeleth cudne plany. Zycze ci z calych sil zeby sie udalo.
Ania u mnie podobno chlopiec pomieszkuje ;), ale w tej ciąży właściwie nie widzialam dzidziusia na usg i nie ponosiłam się fantazji, co do wyglądu :) dlatego "niespodzianeczka" :)

Leeleeth to nie prawda co piszesz! Ponieważ gdy byłam mała dziewczynka straciłam mamę, przez to w ogóle wkrecalam sobie ze nie mogę byc matka ponieważ będę beznadziejna, nie będę umiała nią być a tym bardziej 'nie mogę być matka dzieczynki'! I co?! Więc proszę nie mów tak nawet bo gdyby tak było to w ogóle nie miałabym dzieci a już na pewno nie byłyby to dziewczynki.

Kochana jeśli to miałby być czynnik psychiczny/psychologiczny to już bardzo indywidualne i mocno do pracy ze specjalista. Ja wypowiedziałem się w tej kwestii w stos do siebie.
Ty przez stratę matki we wczesnym dzieciństwie mogłaś chcieć córek a bać się syna! Paradoksalnie. Psychika to nie matematyka.
Ja podobnie jak Ty wysnuwać własne wnioski na podstawie moich doświadczeń. I one w większości odnoszą się do mojej osoby, a nie są jakimiś odgórnymi prawami odnoszącymi się do każdej na wątku.

Kochana jeśli to miałby być czynnik psychiczny/psychologiczny to już bardzo indywidualne i mocno do pracy ze specjalista. Ja wypowiedziałem się w tej kwestii w stos do siebie.
Ty przez stratę matki we wczesnym dzieciństwie mogłaś chcieć córek a bać się syna! Paradoksalnie. Psychika to nie matematyka.
Ja podobnie jak Ty wysnuwać własne wnioski na podstawie moich doświadczeń. I one w większości odnoszą się do mojej osoby, a nie są jakimiś odgórnymi prawami odnoszącymi się do każdej na wątku.

Nie leeleeth wręcz nie chciałam córki bo bałam się tej relacji przez wzgląd na to że nie mialam wzorca, a z chłopcami wydało mi się prostsze macierzyństwo. Sama biegałam po drzewach, mam autka lalki też oczywiście ;) i większość moim znajomych to byli zawsze chłopcy.
U mnie psychika nie zadziała i to na pewno nie jest metoda zero_jednykowa.
Nie chce Ci radzić bo sama wiesz najlepiej, ale chciałam Ci o tym powiedzieć abyś nie obwiniala siebie bo to nie twoja wina! Trzymam za Ciebie kciuki [emoji8][emoji1307]

Laseczki, wychodzi na to, że ten księżyc coś w sobie ma! Bo dostałam dziś @ i owu wg apek wychodzi mi na 13.09! Wtedy kiedy ma być księżyc na dziewczynkę! [emoji33][emoji23]

No to mi teraz tu mowić, kiedy seksy robić mam. Bo do listopada z kolejnymi staraniami na girl nie czekam!

Laseczki, wychodzi na to, że ten księżyc coś w sobie ma! Bo dostałam dziś @ i owu wg apek wychodzi mi na 13.09! Wtedy kiedy ma być księżyc na dziewczynkę! [emoji33][emoji23]

No to mi teraz tu mowić, kiedy seksy robić mam. Bo do listopada z kolejnymi staraniami na girl nie czekam!
Albo BDM albo króliczki na dziewuche, ja wierze w BDM, ale ciężko zajść w ciążę przy odstępie przynajmniej mi było ciężko.

Albo BDM albo króliczki na dziewuche, ja wierze w BDM, ale ciężko zajść w ciążę przy odstępie przynajmniej mi było ciężko.

Z tego co widzę, to u mnie też ciężko. Teraz niby trzy dni odstępu i to już za dużo. Myślę mocno o tych króliczkach. Czyli jak? Codziennie od mocniejszej kreski do piku? I potem po piku kończymy czy poprawiamy?

reklama
Z tego co widzę, to u mnie też ciężko. Teraz niby trzy dni odstępu i to już za dużo. Myślę mocno o tych króliczkach. Czyli jak? Codziennie od mocniejszej kreski do piku? I potem po piku kończymy czy poprawiamy?
Ja dokładnie właśnie nie wiem, bo nie zdążyłam zrobić króliczków, bo mi się owu przesunęła i zaszłam w ciążę.

Do góry