reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No Kitqa ograniczony dostęp jest.
W Pradze to np przed sama inseminacja musisz zagadać lekarza, bądź jakieś wady wymyślić ze XX maja w rodzinie itd. Mam dziewczynę z Niemiec z która pisałam o tym bo jej się udało. Ale to tajne hehe także dopeir jak ktoś się decyduje to się wtedy pisze na priv a nie ze każda taka info znajdzie na necie i papla bo wtedy nie wyjdzie. Rozumiesz [emoji23]
Kredka tu jest właśnie te ryzyko.
W raporcie może nie być zdolnych czyli abnormal XX i wtedy tracisz odrazu kasę albo inseminacje robisz z XY. Transfer może się nie udać bądź możesz poronic. I 40 tys bum pryska i nie ma. Także to nie jest wszystko takie piękne.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Od dziś notuje moje testy owu... Dwa różne, jeden sławny OneStep Green i drugie Pink Ovulation test z allegro.
Przedwczoraj nie było nic, wczoraj ledwo bladzioch a dziś to co na zdjęciu.
Z racji tego że kompletnie nie wiem kiedy w ttm msc będę mieć owu (zawsze miałam miesiączkę co 30dni jak w zegarku a teraz miałam 25dni). Aż truchleje żeby testy dobrze pokazały, żeby się nie spóźnić, żeby nie prseoczyczyc itd itd itd :(
Ps ostatnia miesiączka 15/16.01
Hej. To idziemy równiotko. U mnie ostatnia @ też 15/16 i też od zawsze miałam cykle 30 dni a teraz 25o_O
Od wczoraj testy owu w sumie pierwszy cykl wnikliwych obserwacji. Zobaczymy.
Tylko ja celuje w dziewczynkę.
A wiesz co i Ciebie rozwaliło cykl?

Hej. To idziemy równiotko. U mnie ostatnia @ też 15/16 i też od zawsze miałam cykle 30 dni a teraz 25o_O
Od wczoraj testy owu w sumie pierwszy cykl wnikliwych obserwacji. Zobaczymy.
Tylko ja celuje w dziewczynkę.
A wiesz co i Ciebie rozwaliło cykl?

Hahaha ale fajnie :D
Nie mam pojęcia! Powiem.szczerzr że ja byłam na 99% pewna ze to krwawienie implementacyjne bo zawsze co 30dni a tu masz :( teraz testy idą w ruch dziś ciut ciemniejsza krecha... Ale zrobię wieczorem żeby porównać z wczoraj :) jakie robisz testy?

Łooo widzę, że wy tak na ostro. Mimo, że bardzo marze o córce to ja na techniki wspomagania sie nie pisze. Jakoś za bardzo eugenika mi to zalatuje [emoji6]

Hahaha ale fajnie :D
Nie mam pojęcia! Powiem.szczerzr że ja byłam na 99% pewna ze to krwawienie implementacyjne bo zawsze co 30dni a tu masz :( teraz testy idą w ruch dziś ciut ciemniejsza krecha... Ale zrobię wieczorem żeby porównać z wczoraj :) jakie robisz testy?
Ja nie mam doświadczenia z testami. Kupiłam w aptece na szybko jakiś APTEO CARE. Między wczoraj a dziś jest różnica więc chyba idzie w dobrą stronę.
Dodałbym zdjęcia ale nie wiem jak to zrobić. Podpowiesz...
Ja poprzedni cykl też miałam bardzo dziwny. Owulacja niespodziewanie 10dnia i jakiś czas po owu masakrycznie bolace i wrażliwe cycki,ból podbrzusza i zawroty głowy i tak do 25dnia. Wtedy dostałam okres ale też inny. Mniej obfity i bez charakterystycznych strzepkow... Teraz obserwuję cykl na wiele sposobów.

Łooo widzę, że wy tak na ostro. Mimo, że bardzo marze o córce to ja na techniki wspomagania sie nie pisze. Jakoś za bardzo eugenika mi to zalatuje [emoji6]

Wiesz Leeleeth ja to brałam pod uwagę ale po rozmowie z mężem zdecydowaliśmy się naturalnie.
Akurat jak czytałam o planowaniu płci i metodach to mi to wyskoczyło, „czy nie chcesz mieć gwarancji itd?”
Ja to ostro na ta córkę jestem, i tak mi ciężko odpuscic. Ale No będę musiała- taka prawda [emoji31]

7u229jcg4s0byzyg.png

Na pewno jest większa gwarancja przy inseminacje płci, dlatego chętnie bym się jej poddała. Bo do naturalnych sposobow nie mam pewności, a tym bardziej tak dużej gwarancji że się uda. I nie czarujmy się każda z nas chce mieć balans w rodzinie, to dlatego tu jesteśmy. Ja też chcę mieć balans w mojej rodzinie. Choć teraz powinnam mieć dwóch chłopców aby było po równo :D

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno jest większa gwarancja przy inseminacje płci, dlatego chętnie bym się jej poddała. Bo do naturalnych sposobow nie mam pewności, a tym bardziej tak dużej gwarancji że się uda. I nie czarujmy się każda z nas chce mieć balans w rodzinie, to dlatego tu jesteśmy. Ja też chcę mieć balans w mojej rodzinie. Choć teraz powinnam mieć dwóch chłopców aby było po równo :D

Temat in vitro ciężki i kontrowersyjny jednak. Jeszcze jak płodni ludzie robią to ze względu na płeć to wręcz pójście na lincz.
Wierzące osoby to już absolutnie. Ah te marzenia nasze ciężkie są niestety. I to na granicy ześwirowania Haha

7u229jcg4s0byzyg.png

Imama właśnie przeszukujac internet spotkam się z dużym hejtem kobiety która próbowała się czegoś dowiedzieć na polskich forach.... Bardzo to przykre, moim zdaniem Polacy są bardzo uprzedzeni.
A inżynieria genetyczna jest czymś wspaniałym i wcale nie jest niebezpieczna. I szkoda tylko że jest zakazana. Każdy powinien miec wybór, i możliwość decydowania.

reklama
Do góry