reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama a robiłaś kurację z zielonej ? Może spróbuj bo ja przetestowałam i uważam że lepiej działa owszem parzy się ją parę łyżek i pije chyba ze dwa razy

reklama
Imama mój M ma już 38 lat. Ale u niego w rodzinie są sami chłopcy. Wydaje mi się ze maja mocne plemniki i wys testosteron-robiłam mu badania i jest w górnej granicy. To było rok temu, niedługo powtórzymy badania.
Z kolei rok temu zaszłam w ciąże co prawda biochemiczna z przytulanek OK.4-5 dni przed owulacja. Myśle ze to świadczy o tym ze plemniki ma silne.

OLE na razie zostawię mężowi. Nie narzeka ze coś jest nie tak. Na razie bierze to 1,5 mies. Potem najwyżej zamienimy na szyszki chmielu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

z mężem ide, to sobota wiec pasuje. Na mieso nie bardzo mam ochote, ale i w poprzednich ciazach tez nie mialam. Czy cos stosowalam? jak tu czytam to dieta nie ma za bardzo wspolnego z plcia, ale ja duzo nabialu jadlam i owsianke codziennie i lepiej sie odzywialam juz od roku dobrego, lykalam cynk, magnez, B6 I B12 i kwas foliowy podwojna dawke, a wczesniej arginine z mezem, i wlasnie imbir świeży, niby mialo to zwiekszyc nasz płodnosc, maz jeszcze lykal cynk chelatowany i żen szeń swansona aaa i oboje piwko prawie codziennie ja bez alkoholowe bo nie pije alk od 3 lat,a maz z % A w cyklu w ktorym sie nam udało pilam do owulacji pokrzywe sok ze świeżej pokrzywy, na żelazo,bo doczytalam, ze jak jest go malo w org matki to problem z utrzymaniem ciązy, a jako ze ja mialam przewaznie niedobory to pilam.

Ostatnia edycja:
Gosica u mnie tez prawie sami chłopcy. Brat męża dwóch synów. Moi bracia to jeden ma 3 chłopców i w sumie udało mu się core a drugi teraz trzeciego syna będzie miał. Dlatego myśle ze w naszym przypadku trzeba spróbować bo na los nie liczę.
Jeśli chodzi o szyszki to dawaj jak najbardziej mężowi bo to co innego niż OLE. Mój tez brał. Jak będę w pl za dwa tyg to zbadam jego i moje hormony. On bierze od 7 miesięcy szyszki na zamianę z lukrecja i właśnie te OLE.
Ja również odrazu zaciazam
Mam od znajomej ten clomid bo ona tylko dwa cykle stosowała i jej zostało pare tabletek. I teraz czytam czy nie spróbować!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ana wspolczuje mdlosci i wymiotow:(Oby szybciutko przeszly!!!
A masz jakies przeczucie co do plci?:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie dziewczyny jak Wasze przeczucia co do płci maluszka? Podobno my kobietki czujemy co nosimy pod sercem ;)
Millo Ty chyba czułaś od początku ze to córeczka? :)

Oliwa z oliwek ma również kilka innych ciekawych cech, które są bardzo istotne z męskiego punktu widzenia.

Po pierwsze oliwa zwiększa aktywność enzymów biorących udział w produkcji testosteronu oraz korzystnie wpływa na działanie komórek Leydiga, które zajmują się produkcją i wydzielaniem testosteronu.

Po drugie oliwa z oliwek zawiera w sobie oleuropeinę, która zmniejsza aktywność aromatazy. Jeśli aromataza brzmi dla Ciebie obco, to w skrócie, powiem, że jest to enzym odpowiedzialny za przemianę męskich hormonów w żeńskie. Chyba nie muszę pisać, że żaden współczesny mężczyzna nie chce, by jego ciało tonęło w żeńskich hormonach? Z kolei wszystkich, którzy chcą dowiedzieć się więcej o aromatazie, odsyłam tutaj.

Jak widzisz oliwa z oliwek, to nie tylko masa korzyści zdrowotnych, ale również źródło składników wspierający produkcję testosteronu i ograniczających poziom żeńskich hormonów.

PrzyszlaMama tak:) i zobaczymt czy sie sprawdzi.. syna w 1 ciazy tez czulam wewnętrznie od razu choc wmawialam sobie i mialam nadzieje do polowkowego haha

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to ja mogę powiedzieć to samo bo w pierwszej ciąży mimo ze czułam ze to chłopczyk to sama sobie wmawialam córkę i liczyłam na cud do połówkowego :D natomiast w tej ciąży od początku czuje córkę pomimo bety bardziej chłopięcej i braku mdłości czy wymiotów :D

Do góry