reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Maziajka w pierwszym trymestrze to przewaznie chyba każda ma problem z jedzeniem. Ja ogólnie nie jadłam nabiału i miesa ze względu ze przed ciąża byłam weganka. Kontrolowałam poziom żelaza i wit b12 i było wszystko ok także sie nie przejmuj. Pozniej cos podjadalam bo sie bałam ale ogólnie gin mi mowila ze nie musze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam wskazania a nawet 3 choroba neurologiczna plus rdzenia kregowego plus wada wzroku.

ganngov3t4agl1lv.png
Biedna :( tzn moze nie ale ja cc sie boje jak ognia :) mimo wady wzdroku, rotacji kregoslupa i podwichniecia stawu kregowego, o mikrogruczolaku i podwojnej macicy nie wspominajac bardzo sie uparlam na porod naturalny. Ale ja jestem schizara na nacinania wszelkie ciała. Jak sie czujesz ?:) ja lepiej..
Millo i Antonia czekamy!! Kiedy testujecie?

Ostatnia edycja:
Imama to.mnie pocieszylas bo poki co moja dieta to dno totalne ratuje sie tymi sokami wlasnie zrobilam sobie marchwiowo jablkowy i pije.

Katja no co Ty ja tam.sobie nie wyobrazm sn
:-) jedyne czego sie boje to narkozy:-(

ganngov3t4agl1lv.png

Ja dopiero zaczęłam cykl[emoji3] skończyła się @ i powoli ruszamy do dzieła. Termin @ czyli testowania 25.11, trochę jeszcze daleko...

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Testujesz w moje imieniny, to musi byc dobrze przepowiadajaca data :) a Milloo? Jak tam?
Maziajko sn nie jest takie tragiczne. Najwazniejsze, aby kazda podczas porodu sn lub cc -czula sie komfortowo w miare mozliwosci psychicznie. :)

Hmm..mam dwa porody sn za sobą, bez znieczulen. Komfortowo nie było [emoji23][emoji23][emoji23]
Ten cykl mi się strasznie dłuży. Wczoraj wykorzystalam mam nadzieję ostatnią szansę i z towarzystwem byliśmy na mieście w klubach. Tańce do 4 rano. Pełno pifka, drinków itp. Wybawilam się wśród młodych, ciągle na parkiecie. Teraz już mogę zachodzić w ciążę [emoji3]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Ciężarne Mamuśki- ja jeśli chodzi o poród SN to polecam picie herbatki z liści malin, wiesiołek doustnie i dopochwowe oraz masaże krocza specjalnym olejkiem z weledy. Nie wiem w sumie na 100% czy to pomogło ale ja bardzoooo na serio masakryczny szybki poród miałam pierwszy a drugi to juz na serio o 18 dostałam boli o 19:30 pojechałam do szpitala, 20 parte i 20:25 urodził sie moj syn. Cieżko było bo z ręka na główce ale dałam rade. Ja stosowałam do wywołania porodu koktail położnych jak to zwą, koktajl z olejem rycynowym. W Niemczech stosowany zamiast oksytocyny.

Ciężarne Mamuśki- ja jeśli chodzi o poród SN to polecam picie herbatki z liści malin, wiesiołek doustnie i dopochwowe oraz masaże krocza specjalnym olejkiem z weledy. Nie wiem w sumie na 100% czy to pomogło ale ja bardzoooo na serio masakryczny szybki poród miałam pierwszy a drugi to juz na serio o 18 dostałam boli o 19:30 pojechałam do szpitala, 20 parte i 20:25 urodził sie moj syn. Cieżko było bo z ręka na główce ale dałam rade. Ja stosowałam do wywołania porodu koktail położnych jak to zwą, koktajl z olejem rycynowym. W Niemczech stosowany zamiast oksytocyny.

Herbatkę z liści malin w Anglii też polecają . Trzeba zacząć ja pić 6-4 tyg przed porodem. Powiem szczerze , że na mnie nie działała :) ciąża przenoszona 10dni i poród nic fajnego ;)

reklama
Arya chyba jak ze wszystkim. Na Jednych działa na innych niestety nie. Ale ten koktail to dwa razy wywołałam poród. Od wypicia to po 4-6 h miałam skurcze. Wiec w przypadku przenoszenia to napewno lepsze niż wywoływanie w szpitalu

Do góry