reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy możliwa jest ciąża?

Hej. Biorę tabletki antykoncepcyjne vibin mini, 3 opakowanie. W drugim opakowaniu zapomniałam około dwóch tabletek, niestety nie miałam możliwości wziąć ich później więc nie wzięłam wcale(nie były to dwie tabletki pod rząd tylko w jakimś odstępie czasu). Druga tabletka którą pominęłam była pierwszą lub drugą tabletka z trzeciego tygodnia, dwa dni przed miałam niezabezpieczony stosunek i partner skończył we mnie. Około trzy dni po zapomnianej tabletce wystąpiło lekkie plamienie (brązowe). W niedzielę 19 listopada zaczęłam 7 dniowa przerwę i wystąpiło niewielkie krwawienie przez około 3-4 dni (naprawdę słabe). W poniedziałek czyli około 1.5 tyg po stosunku zaczął pobolewać mnie prawy jajnik, słabo się czuję, do tej pory szyjkę macicy miałam nisko i zamkniętą teraz jest wysoko nawet nie jestem w stanie jej dotknąć by zobaczyć czy jest otwarta czy zamknięta, jest bardzo miękka, rozpulchniona. Bardzo widoczne stały się żyły na piersiach, biegną do brodawek i są widoczne nawet na nich, wokół brodawek są sine obwódki, występuje dużo białego śluzu i od czasu do czasu pobolewaja jajniki. Chciałam zapytać czy pomimo wystąpienia krwawienia z odstawienia możliwa jest ciąża??

reklama
Rozwiązanie
1512481970-c4ceda3a875eca62-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba jednak nie
Ciąża jest zawsze możliwa w takim przypadku ;) Najlepiej tak już zostało to wyżej napisane zrobić test ciążowy, a jeśli chcesz mieć całkowitą pewność zrób sobie test ciążowy z krwi Beta, te są nieomylne.

Ciąża jest zawsze możliwa w takim przypadku ;) Najlepiej tak już zostało to wyżej napisane zrobić test ciążowy, a jeśli chcesz mieć całkowitą pewność zrób sobie test ciążowy z krwi Beta, te są nieomylne.
Na forach jest napisane, że jeśli jest ciąża to krwawienie z odstawienia nie powinno mieć miejsca, jednak są sporadyczne przypadki gdzie krwawienie było. Wizytę mam dopiero w poniedziałek, zobaczymy co powie ginekolog ;/

reklama
reklama
Do góry