reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy mogło dojść do zapłodnienia?

Mam 21 lat, mam wykryty PCOS. Ale testy owualcyjne wychodzą pozytywne robiłam wczoraj i wyszło ze mam niby najwyższy dzień płodności albo ze do 24 godzin ma dojść do owulacji test był z clear blu ten z buźkami i była uśmiechnięta nie migająca . We wtorek kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczeń ale nie doszedł we mnie na około minutę przed wytryskiem wyszedł. Dzisiaj tez się kochałam tym razem ta sama sytuacja około 30 sekund -1 min przed wyszedł ale potem po jakiejś minucie niewielka ilość spermy z pół ml włożył mi do środka potem użyliśmy wibratora dodam ze było dużo mojego śluzu przezroczysty rozciągliwy temperatura 36,6 i pół . Spermy było naprawdę nie wiele do tego z palca potem wibrator do tego użyliśmy żelu intymnego na bazie wody (podobno zabija plemniki ) a sperma weszła do środka z palca (nie głęboko ) nie wiem czy wibrator mógł ja wsunąć dalej i czy tez przeciwnie (mogły się wydostać ) po wyjęciu wibrator był suchy wiec raczej zostało w środku ta mała ilość .. nic tez ze mnie nie spływało jak to po stosunkach normalnych zakończonych wytryskiem w pochwie .. wyglądało na to ze ta niewielka ilość została w środku .. pomóżcie jakie są szanse ze zajdę w ciąże ? Dodam ze oboje mamy warunki żeby zostać rodicsmi wiec to nie problem

reklama
Rozwiązanie
no faktycznie nie bardzo wiadomo o co ci chodzi. z jednej strony pytasz pod kątem jakbyś chciała ewentualnej ciąży, a z drugiej opisujesz jakbyś się tego bała.
zawsze jest prawdopodobieństwo.
przed wtryskiem penis wydziela preejakulat który zawiera plemniki, a dwa że jeśli chcesz ciąży uniknąć, to nie bardzo rozumiem po co wkladacie wibrator z małą ilością spermy do środka??
jeśli starcie się o dziecko, to nie lepiej aby stosunek był do końca w środku?
a w 2 stronę - jeśli boisz się ciąży i wyjmujecie członka, to nie lepiej iść do lekarza i przyjmować pigułki? trochę jak zabawa w chowanego.. swoją drogą nie wiem na jakiej podstawie oceniła że te '0,5ml' spermy zostało w środku, wyjmujac wibrator który nagle jest suchy?
dla mnie to...
Hmm.. piszesz o szansie na ciaze, dobrych warunkach i braku problemow, czyli mozna wnioskowac - checi zajscia, a jednoczesnie wspolzyjesz tak, aby do tej ciazy nie doszlo. (?)

Kochajac sie bez zabezpieczenia zawsze istnieje mozliwosc zajscia w ciaze.

no faktycznie nie bardzo wiadomo o co ci chodzi. z jednej strony pytasz pod kątem jakbyś chciała ewentualnej ciąży, a z drugiej opisujesz jakbyś się tego bała.
zawsze jest prawdopodobieństwo.
przed wtryskiem penis wydziela preejakulat który zawiera plemniki, a dwa że jeśli chcesz ciąży uniknąć, to nie bardzo rozumiem po co wkladacie wibrator z małą ilością spermy do środka??
jeśli starcie się o dziecko, to nie lepiej aby stosunek był do końca w środku?
a w 2 stronę - jeśli boisz się ciąży i wyjmujecie członka, to nie lepiej iść do lekarza i przyjmować pigułki? trochę jak zabawa w chowanego.. swoją drogą nie wiem na jakiej podstawie oceniła że te '0,5ml' spermy zostało w środku, wyjmujac wibrator który nagle jest suchy?
dla mnie to niezbyt logiczne bo kobieta raczej po stosunku i zabawie z wibratorem nie jest w środku sucha a już nie na tyle aby 'wchlaniala' resztki spermy z tego wibratora/palca nie wiem... ;)

Rozwiązanie
Do góry