reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy moge byc w ciąży?

Witam
Mam 17 lat. Uprawialam seks z moim chłopakiem 24.02. Zabezpieczyliśmy się, gumka nie pękła, nie zsunela sie. Mialam miesiączke w marcu. Teraz jednak powinnam dostać okresu 4.04. A do dziś to nie mam. Boję się że jestem w ciąży. Robiłam test i od początku wyszła tylko jedna kreska, czekałam do czasu na opakowaniu i nic się nie zmieniło, wynik negatywny. Jednak wciąż bardzo się boję. Mam w głowie, że A może bo wadliwy. Boję się do tego stopnia że wydaje mi się że mam ciążowy brzuszek....czy mogę być w ciąży?

reklama
Witam
Mam 17 lat. Uprawialam seks z moim chłopakiem 24.02. Zabezpieczyliśmy się, gumka nie pękła, nie zsunela sie. Mialam miesiączke w marcu. Teraz jednak powinnam dostać okresu 4.04. A do dziś to nie mam. Boję się że jestem w ciąży. Robiłam test i od początku wyszła tylko jedna kreska, czekałam do czasu na opakowaniu i nic się nie zmieniło, wynik negatywny. Jednak wciąż bardzo się boję. Mam w głowie, że A może bo wadliwy. Boję się do tego stopnia że wydaje mi się że mam ciążowy brzuszek....czy mogę być w ciąży?
Test już by wykazał ewentualną ciąże [emoji6]
Myślę że na 99.9% nie jesteś w ciąży a okres się spóźnia że stresu.
Jeśli bardzo się martwisz zrobi badanie krwi. Będzie czarno na białym . Takie badanie nazywa się Beta HCG i kosztuje około 30zł

Nie ma takiej opcji. Okres może się spóźniac z wielu przyczyn szczególnie że jesteś młoda ja w twoim wieku miałam podobnie raz okres jak w zegarku raz 5 dni później innego znowu 2 tygodnie wcześniej czasem nic cały miesiąc. Wystarczy trochę stresu,dieta, leki a nawet zmiana pogody to wszystko na nas działa

reklama
Spokojnie :) wiosna nastala to i z okresem różnie, spóźnia Ci się za pewne od stresu wyluzuj. Nie ma opcji żebyś była w ciąży :) jak się uspokoisz to okres na pewno przyjdzie :)

reklama
Nie, nie jesteś w ciąży.
Jeśli chcesz współżyć z chłopakiem, to idź do ginekologa i poproś o tabletki antykoncepcyjne, chociaż z Twoim nakręcaniem się i panikowaniem chyba raczej radziłabym wstrzymać się z seksem do czasu, aż do niego dorośniecie.

Do góry