reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy ma obowiązek

reklama
Czy jeżeli ma sie małe dziecko(7 miesiecy) matka dziecka (zona ) nie może podjąc pracy nie moze liczyc na pomoc rodizny ani na żłobek to czy może jest zabowiązany utrzymywać żone czy nie? płaci alimenty na dzieci z poprzedniego związku
Małżonkowie są zobowiązani prawem do zapewnienia sobie nawzajem środków do egzystencji. Mąż jest zobowiązany do utrzymania niepracującej żony.
czy jego zona musi sobie jakos sama poradzić? czy on jest jednak zabowiazany ja utryzmywać.
jest zobowiązany.
chodzi o to ze mój były mąz chce znieść alimenty na mnie bo nasze dzieic od wrzesnia ida do przedskzola rozód obupolna wina ale chce sie dowiedziec cyz on ma obowiazek swoja nowa zone utrzymywac czy tez nie.
W takiej sytuacji najperawdopodobniej sąd uchyli alimenty na Panią.
chodzi o to czy na sprawie moze powiedziec ze utrzymuje siebie, dziecko i nowa żone czy jednak jej nie może
bo kt
os powiedział mi że sąd nie bedzie na jej dobro patrzał że powinnła sie sama utrzymac albo prosic o pomoc rodizne ale wiem ze nie ma mozliwosci by rodizne poprosic o ta pomoc to co wtedy
Ale to przecież mąż jest jej najbliższą rodziną. Nikt inny poza nim nie ma obowiazku łożenia na zonę.

Do góry