reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy ktoś zna się na wynikach badań nasienia? Problem z procentem plemników o prawidłowej budowie a szanse na ciąże

Palić nie pali
Dokładnie tak jak pisze blanny. Zdrowa dieta jeśli pali to konieczne musi rzucić i nie przegrzewać jąder czyli nie trzymać laptopa na kolanach, nie korzystać z sauny i unikać gorących kąpieli
Palić nie pali , laptopa na kolanach też wgl nie trzyma i nie trzymał. Myślicie że jak wypije 2 piwka tygodniowo to dużo? Czy całkiem odstawić alkohol ?

reklama
Dokładnie tak jak pisze blanny. Zdrowa dieta jeśli pali to konieczne musi rzucić i nie przegrzewać jąder czyli nie trzymać laptopa na kolanach, nie korzystać z sauny i unikać gorących kąpieli
I nie nosić obcisłej bielizny. Spać najlepiej bez. ;)
Czytałam że trzeba poczekać 3 miesiące ?
Myślę, że dwa piwka w tygodniu go nie zabiją. Szczególnie, jak sprawia mu to przyjemność i zrezygnowanie z nich byłoby dla niego nieprzyjemne. Żeby też "płodzenie dziecka" nie kojarzyło mu się tylko z ograniczeniami i zakazem przyjemności (jak piwko).
Jeśli chodzi o 3 miesiące, ale na co czekać? Starajcie się cały czas, nigdy nie wiadomo, kiedy się uda. Po 3-6 miesiącach można powtórzyć badania nasienia z morfologią i porównać. :)

Przede wszystkim zróbcie badania genetyczne to poznacie przyczynę słabego nasienia i wtedy będzie wiadomo czy można je polepszyć czy nie.

reklama
U mnie i tak co drugi cykl starań jest z sensem bo tylko mam jeden drozny jajowodu. Gin. Zakłada ze jeśli nie poprawi się badań męża to nie ma szans. Również problem z pekajacymi pęcherzykami, pękają tylko po zastrzyku.

Do góry