reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy ktoś daje pić dziecku karmionemu piersią?

saratonie

Mama Bartoszka 18.07.2007
Witam!!
Mam pytanie czy dajecie pić swoim dzieciaczkom. Mój Bartoszek skończył 3 miesiące, je z obu piersi i wydaje mi sie ze ciagle mu mało, dlategoe chciałam o to zapytać. Jeżeli dajecie pić swoim maleństwom to co to takiego?:rofl2:

reklama
Hej:-)
Ja daje Adasiowi herbatke z koperkiem i uspokajającą Hipp.Nie powinno sie wprawdzie dopajac-ale raz dziennie dostaje mieszanke-bo nie wyrabiam sie z pokarmem i musze karmienie mieszane stosowac-wiec daje pic:cool:.Ale pił tez wode.a podobno woda koperkowa jest dobra-ale nie próbowałam.A zaraz bedziesz mogla dawac herbatki i soczki owocowe.Po skonczeniu 3 miesiecy:-)Myśle ze masz spory wybór:tak:

pediatrzy mowia ze nie trzeba dopajac bo musza tak mowic a my dobrze wiemy ze w zyciu jest inaczej i czasem nie ma wyboru. ja daje czasem herbatke na trawienie poprostu dla urozmaicenia i zeby zapobiec kolkom chociaz to w zasadzie nie mozliwe zeby im zapobiec ale herbatke daje.

Soczki owocowe to chyba w 4 miesiącu się podaje:confused:. A dzieciom karmionym piersią chyba jeszcze później..
Ania jakkby nie patrzec"po skończeniu 3 miesiecy"oznacza zaczety miesiac 4 nie?;-)więc ok:-)A ze przy karmieniu piersią później..No pewnie tak,ale jak napisała Aria czasem nie mamy wyjścia-ja tylko napisałam ze ma taka możliwosć

reklama
herbatki są od 1go tygodnia, następne PO 4 miesiącu. ja czasem dawałam Michałowi herbatkę. ale sporadycznie i pił chętnie. Teraz ze wzgl na szczawiany w drogach moczowych mam mu dawać pić, żeby wypłukać, to mały zarazek nie chce za bardzo:rolleyes:
pediatrzy nie są za dopajaniem (zwłaszcza latem) ale wiadomo, że tak naprawdę decyduje matka
patrząc na mojego brzdąca i wiele innych karmionych piersią - herbatka nie zrobi nic złego. ważne, żeby nie podawać jej zamiast piersi i w takich ilościach, żeby chciał jeszcze mleczko

Do góry