reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jestem w ciąży ?

Dobry wieczór wszystkim 😇🌹♥️
Wczorajsze wymioty skłoniły mnie do zrobienia testu ciążowego, zrobiłam go o różnych porach, przy literce C była mocna kreska a przy literce T ledwo widoczna z kolejnym testem trochę. Co najlepsze ze rano jest niewidoczna a wieczorem /po południu bardziej, zrobiłam chyba z 5 testów 🙈🤣 (załączę zdj)
dodam ze zaczęłam stosowac od 6 dni antykoncepcję wkładki dopochwowe (krążki) okres miałam bardzo malutki, po zrobieniu testu wyciągnęłam krążek ale zastanawiam się czy może on miał wpływ na wynik testu?
Piersi mam delikatnie nabrzmiałe.
Koleżanka poradziła mi żebym poszła pobrać krew na beta hcg i wyszło 20,67 mlu/ml
Zastanawiam się czy nie powtórzyć wyniku za kilka dni?
Pozdrawiam serdecznie 🌸

Załączniki

• 3D59020A-B4D1-45C3-B95A-B7DD9B6F8351.jpeg
    3D59020A-B4D1-45C3-B95A-B7DD9B6F8351.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 405
  • D001E5B7-CA2B-4052-A764-64913667066F.jpeg
    D001E5B7-CA2B-4052-A764-64913667066F.jpeg
    208,7 KB · Wyświetleń: 163
Ostatnia edycja:
reklama
Po prostu się zastanawiam, po co krążek w trakcie cyklu? Krążek zakłada się po @ (chyba,że są jakieś inne, o których nie wiem), a jeśli tak, poziom bety jest niepokojąco niski..🤔
Wiedziałam,że duphaston może mieć skutki uboczne, w postaci wymiotów, ale nie spotkałam się, zeby tak działał wysoki poziom progesteronu (chco sama też brałam końskie dawki). Ale pewnie na każdego działa inaczej i ciąża ciąży nierówna..
W każdym razie, skontroluj betę!

Ulotka zaleca rozpoczęcie antykoncepcji (również krążka) w 1 dniu cyklu. Ale jak z jakiegoś powodu wolisz zacząć od dnia X to również jest taka możliwość tylko wtedy producent zaleca dodatkowe zabezpieczenie 7 dni

reklama
Po prostu się zastanawiam, po co krążek w trakcie cyklu? Krążek zakłada się po @ (chyba,że są jakieś inne, o których nie wiem), a jeśli tak, poziom bety jest niepokojąco niski..🤔
Wiedziałam,że duphaston może mieć skutki uboczne, w postaci wymiotów, ale nie spotkałam się, zeby tak działał wysoki poziom progesteronu (chco sama też brałam końskie dawki). Ale pewnie na każdego działa inaczej i ciąża ciąży nierówna..
W każdym razie, skontroluj betę!
Ginekolog powiedział ze zakładam go w pierwszym dniu okresu, 3 tyg mam i tydz przerwy i wtedy jest czas na ten okres i potem po 7 dniach zakładam znowu na 3 tyg i wyciągam na 7 dni przerwy.
Tak w piątek idę zrobić badania, zoabczymy 🙈
Buziaki, pozdrawiam

Ostatnia edycja:
@Xnathaliex Czy możesz potwierdzić czy dobrze rozumiem: krążek założyłaś w 1dc, a 6 dni po jego założeniu masz wynik bety 20?? To moim zdaniem nie wróży nic dobrego. Mam nadzieję, że się mylę.
Tak, 9 czerwca włożyłam krążek, okres leciał mi bardziej taki plamiacy. W poniedziałek wyciągnęłam już krążek jak widziałam druga kreskę na teście ciążowym. We wtorek czyli wczoraj zrobiłam badania i wyszedł wynik 20,64*
A proszę powiedzieć co to może oznaczać? Coś się dzieje ??😢😭😖

Powtórz badanie beta hcg i umów się do lekarza.
Na tym etapie beta na poziomie 20 nie wygląda optymistycznie - ale różnie bywa. Zbadałabym dodatkowo progesteron.
A to był Twój pierwszy krążek?

reklama
reklama
Do góry