reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest się czym stresować?

Mam miesiączki nie do końca regularne. Ostatni cykl trwał 29 dni a dwa poprzednie np 34 dni. Ostatnia miesięczna była 19.06 wiec wychodzi że dzisiejsza noc była w 25 dniu cyklu.

Rozbieżność 5 dni jest w normie i jest to regularny cykl. Nawet zakładając ze ten będzie 34 dniowy to raczej jesteś już po owulacji, wiec z tego seksu dzieci nie będzie. Raczej. Różne cuda się dzieją, ale szansa jest bliska zeru. O tabletkach po się nie wypowiem, bo się nie znam, ale albo taka zażyjesz jeśli zdążysz, albo czekasz na rozwój sytuacji, nie masz innego wyjścia [emoji2368]

reklama
Rozbieżność 5 dni jest w normie i jest to regularny cykl. Nawet zakładając ze ten będzie 34 dniowy to raczej jesteś już po owulacji, wiec z tego seksu dzieci nie będzie. Raczej. Różne cuda się dzieją, ale szansa jest bliska zeru. O tabletkach po się nie wypowiem, bo się nie znam, ale albo taka zażyjesz jeśli zdążysz, albo czekasz na rozwój sytuacji, nie masz innego wyjścia [emoji2368]

Wcześniej (parę lat temu) zdarzały mi się cykle nawet 60 dniowe, ale udało się to trochę uregulować, ale jeszcze nie do końca jest idealnie. Też jak przeanalizowałam swoje ostatnie cykle, obliczyłam kiedy mogła być owulacja to też mam przeczucie, że było już po niej i raczej nie powinno być tu ciąży. Obserwowałam nawet ułożenie szyjki i po samobadaniu stwierdzam, że przypomina w dotyku jakby czubek nosa i śluz jest białawy ,w niewielkiej ilości i nie jest rozciągliwy pomiędzy palcami. Jednak wyjątkowo się zafiksowałam na tym stosunku i różne rzeczy mi do głowy przychodzą ;) Tabletki PO boję się brać, gdyż tak jak pisałam miałam problemy z miesiączkami, od 1.5 roku pojawiają się one w miarę regularnie, więc boję się że taka dawka hormonów może tylko spowodować ,że na nowo rozreguluje sobie cykl.

Jeżeli był to 25 dc to szanse a ciążę są prawie równe zero. Tableka "po" moim zaniem nie jest tutaj potrzebna bo całkowicie rozwali Ci cykl, ale jeżeli ma Cię to uspokoić to zajdź ginekologa, który wypisze receptę (masz na to maksymalnie 120 h czyli 5 dni przy tabletce Ella One i 72 h przy Escapelle).

Właśnie obawiam się, tego rozwalania cyklu, bo miałam kiedyś bardzo nieregularne miesiączki nawet ponad 60 dni a nawet 90.... Udało się od 1,5 roku je wyregulować na tyle, że pojawiają się co miesiąc. Takie tabletki tylko przepisze ginekolog a rodziny lekarza nie może?

Właśnie obawiam się, tego rozwalania cyklu, bo miałam kiedyś bardzo nieregularne miesiączki nawet ponad 60 dni a nawet 90.... Udało się od 1,5 roku je wyregulować na tyle, że pojawiają się co miesiąc. Takie tabletki tylko przepisze ginekolog a rodziny lekarza nie może?
Może rodzinny. Osobiście wolałabym rozregulować sobie cykl niz zajsc w ciążę nieplanowana.

Dostaniesz receptę na tabletkę po w Internecie. Są różne strony medicept Itp.
Tyle, że płaci się za wystawienie recepty ok 50 zł, ale jak dobrze pójdzie to kod będziesz miała już dzis

Wcześniej (parę lat temu) zdarzały mi się cykle nawet 60 dniowe, ale udało się to trochę uregulować, ale jeszcze nie do końca jest idealnie. Też jak przeanalizowałam swoje ostatnie cykle, obliczyłam kiedy mogła być owulacja to też mam przeczucie, że było już po niej i raczej nie powinno być tu ciąży. Obserwowałam nawet ułożenie szyjki i po samobadaniu stwierdzam, że przypomina w dotyku jakby czubek nosa i śluz jest białawy ,w niewielkiej ilości i nie jest rozciągliwy pomiędzy palcami. Jednak wyjątkowo się zafiksowałam na tym stosunku i różne rzeczy mi do głowy przychodzą ;) Tabletki PO boję się brać, gdyż tak jak pisałam miałam problemy z miesiączkami, od 1.5 roku pojawiają się one w miarę regularnie, więc boję się że taka dawka hormonów może tylko spowodować ,że na nowo rozreguluje sobie cykl.

Jak dla mnie byłaś po owulacji, ale zdarzają się przesunięcia, tego się nie przewidzi [emoji2368] Poza tym z takiego seksu zrobić dziecko to byłby naprawdę cud, odbyt to nie jest środowisko do przeżycia dla plemników, nie wspominając o konieczności przedostania się do pochwy a z pochwy jeszcze dalej. A nawet jakby cokolwiek dostało się na zewnętrzna stronę gumki i jakimś cudem przeżyło, to bez turbodoładowania w postaci wytrysku (prędkość, wyrzut) to tez jest mało realne, aby była z tego ciąża.

Jeśli nie chcesz brać tabletki PO to czego innego oczekujesz skoro już się mleko rozlało? Jeśli nie to, to czekasz. Tylko pamiętaj, ze pod wpływem tak silnych emocji okres może przyjść później [emoji6]

Jeżeli z takiego stosunku będziesz w ciąży to radzę zagrać w totolotka 😂

Plemniki w niesprzyjających warunkach, a do takich można zaliczyć okolice odbytu, żyją zazwyczaj kilka minut.

Jeżeli obawiasz się niechcianej ciąży, to lepiej chyba wziąć mimo wszystko tabletkę "po". Cykl nawet jeżeli się rozreguluje, to można go wyregulować ponownie. Jest to chyba mniejszy problem, niż niechciane dziecko?

Kiedy mogłabym zrobić test ciążowy? Skoro okres ostatni miałam 21.06, ta sytuacja dziwna miała miejsce w 25 dniu cyklu (tak jak pisałam wcześniej cykle ostatnie to 29 dni, 34 dni, 34 dni).

Widziałam ostatnio takie testy ciążowe w aptece z krwi. Czy stosowałyście je? Można je wykonywać wcześniej niż te z moczu?

reklama
Kiedy mogłabym zrobić test ciążowy? Skoro okres ostatni miałam 21.06, ta sytuacja dziwna miała miejsce w 25 dniu cyklu (tak jak pisałam wcześniej cykle ostatnie to 29 dni, 34 dni, 34 dni).

Widziałam ostatnio takie testy ciążowe w aptece z krwi. Czy stosowałyście je? Można je wykonywać wcześniej niż te z moczu?
Najlepiej w dniu spodziewanej @ jesli się nie pojawi , te z krwi lubią oszukiwać,

Do góry