reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest możliwa ciąża?

Ale też na pewno ból jajników dwa dni po stosunku nie jest żadnym objawem ciąży.
Wiem że test po dwóch tygodniach ale beta z krwi może być wcześniej po 9 dniach będzie wiarygodny wynik? Beta z krwi czy lekarz co myślisz? Ból jest jajników ale też brzucha tak w środku rozpiera. Dziś 14 DC bóli też tak że mnie mdli. Wiem że to nie są objawy ciąży i takich nie przypuszczam pytam czy to mogą być objawy dni płodnych czy raczej zapalenia czy coś. Rozważam betę z krwi 9 dni po stosunku albo pójście do lekarza na USG co myślisz?

reklama
Twierdzisz, że to nie objawy ciąży, ale na betę się wybierasz 😅

Badanie z krwi tak samo jak i test są wiarygodne 14 dni po owulacji. To że współżyła danego dnia nie znaczy, że wtedy była owulacja. Plemniki mają swoją żywotność i mogą przeżyć 3-5 (nawet 7!) dni i poczekać na jajeczko.

Ani beta ani lekarz w poniedziałek ciąży nie wyklucza. A objawy mogą być wszystkimi i niczym....

Nie chcesz ciąży to się zabezpieczaj. A nie jak zwykle, finał w środku. A potem pełne gacie, analizowanie symptomów i posty na forum 🙈

Wiem że test po dwóch tygodniach ale beta z krwi może być wcześniej po 9 dniach będzie wiarygodny wynik? Beta z krwi czy lekarz co myślisz? Ból jest jajników ale też brzucha tak w środku rozpiera. Dziś 14 DC bóli też tak że mnie mdli. Wiem że to nie są objawy ciąży i takich nie przypuszczam pytam czy to mogą być objawy dni płodnych czy raczej zapalenia czy coś. Rozważam betę z krwi 9 dni po stosunku albo pójście do lekarza na USG co myślisz?
Ale nikt ci to nie powie czego to są objawy. Jeśli nie przypuszczasz ciąży, to po ci beta? I to już po 9 dniach. Trochę cię nie rozumiem...

Do góry