Mam pytanie, moja corka ma podejrzenie skazy bialkowej(karmie piersią) i chce zgodnie z nowymi wytycznymi wprowdzić tzw.ekspozycje na gluten od 5.miesiąca. Tylko że wszystkie dostepne kaszki na rynku są mleczno-pszenne. Ja nie widziałam innych a wy? Czy w takim razie trzeba kupic zwykłą mannę i ugotowac na wodzie? Na początku ma to byc pół łyżeczki dziennie, więć to lekki koszmr byłoby to gotować...
reklama
sylllwiaaa
Fanka BB :)
Sa tez kaszki ryzowe Bobowity ktore sie tylko dodadaje do preparatu mlekozastepczego:-)
hej moj synek ma rowniez skaze bialkowa i lekarka powiedziala ze jesli dziecko jest alergikiem to gluten dopiero po 10 miesiacu sie podaje ( ona w ogole wyznaje zasade ze wszystkie dzieci dostaja gluten po 10 miesiącu) no ale co lekarz to inna opinia ( moj Maly ma rowniez inne alergie pokarmowe wiec glutenu tym bardziej mu jeszcze nie podawalam) pozdrawiam
pysia25
Mama Natalii i Mateuszka
Mój synek jest alergikiem, pije nutramigen, ale mu po 6 m-cu podałam kaszkę glutenową (wcześniej nie chciałam)i nic się nie dzieje. Kupiłam właśnie "zdrowy brzuszek - kaszkę 5 zbóż + lipa", o których wspominała anihira i jestem z nich zadowolona:-). Dawałam na początku pół łyżeczki, a teraz tam wrzuciłam miarkę taka od nutra i daję 1 całą i Młody ją dobrze przyjmuje, kupka OK, brzuszek też.
mysz16
sierpniowa mama 2007
My też jestesmy zadowoleni z kaszek Zdrowy brzuszek Nestle, juz długo je stosujemy-od ok. 9 m.z. Normalna kasza manna nie idzie:-( Mała nią pluje.
reklama
reklama
Podziel się: