reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jeszcze nadzieja? Brak akcji serca...

Hej, bardzo mi przykro, jeszcze 3 tygodnie temu sama przeżywałam podobny dylemat, lekarz tez nie widział akcji serca, ale było to w 6tc, dopiero po tygodniu się pojawiło, a ciąża okazała się o tydzień młodsza. Może się zdarzyć, że przy długich/nieregularnych cyklach, ciąża może być młodsza nawet do 2 tygodni, więc możesz jeszcze poczekać kilka dni na kolejne usg, ale nie dłużej...
Jestem po dwóch stratach i mam nadzieję, że Cię to nie spotka, ale niestety, poronienia na tak wczesnym etapie sa bardzo częste i nie mozna temu zaradzić :( Trzymam za Ciebie mocno kciuki!
Najgorsze jest to ze chyba ja już całkiem straciłam nadzieję... Jutro beta... Zobaczymy co bedzie...

reklama
Jeszcze to 5 mm... W tym tygodniu powinien miec już z 15 mm... Tak jakby nie rósł 😔 moja druga ciaza, pierwsza książkowa byla... nie sądziłam ze cos takiego teraz mnie spotka 😔
Miałam to samo i niestety na początku 10tc poroniłam sama. Nadziei lekarze mi nie dawali. Po 3ech miesiącach znowu byłam w ciąży i w 7tc brak akcji serca masakrz lekarz powiedział SPOKOJNIE przyjdź za 2 tygodnie które były dla mnie koszmarem :( i iii serduszko już biło i teraz obok mnie jest moja wymarzona córeczka chociaż kilka razy myślałam że nie uda się tej ciąży utrzymać i to w połowie. Dwie poprzednie ciążę książkowe miałam.

1. Przy 5 mm brak akcji serca jest jeszcze ok -powyżej 6 mm to kłopot.
2. Chyba dwójki nie ma.po prostu musisz czekać.

Wiem, że łatwo napisać, trudniej wykonać, ale trzeba być przygotowanym na najgorszy scenariusz, a nadzieję mieć na najlepszy. Lekarka opowiadała mi, że zdarzyła się w jej praktyce sytuacja, gdy dwa razy odsyłała pacjentkę do domu, by jeszcze tydzień poczekać na akcję serca, ale już za 3 razem wypisała jej skierowanie na zabieg. A w szpitalu na usg okazało się, że serduszko zaczęło bić i dziś ma zdrowie dziecko :) O tak długo opóźniła się owulacja u niej. Mam nadzieję, że u Ciebie też będzie szczęśliwy finał, daj znać jaki wynik bHCG. 🤗

Juz chyba wszytko jasne... Beta spada...
Screenshot_20200418_154942_com.android.chrome.jpg

Co teraz? Mam czekac na poronienie? Boze... W sr.ginekolog... Zwariuje do tego czasu... 😔😔😔

Bardzo mi przykro :( również byłam w podobnej sytuacji jednak u mnie bety nie badano. Pojechałam na IP i tam lekarz stwierdził brak tętna. Konsultowano to z trzema innymi i każdy jeden to samo :( następnego dnia miałam wywołanie.

Wiem że to tragedia, na samą myśl o tym że są takie przypadki, przeklinam los który każe borykać się kobietom z takim bólem.

Jestem duchem z tobą i innymi w takim przypadku, wiem że to co powiem może być bolesne jednak z czasem zrozumiałam że tak musiało być, że lepiej na tym etapie niż w zaawansowanym.

Trzymam mocno kciuki byś poradziła ten ból oraz by było to ostatni raz w Twoim życiu.

reklama
Bardzo mi przykro :( również byłam w podobnej sytuacji jednak u mnie bety nie badano. Pojechałam na IP i tam lekarz stwierdził brak tętna. Konsultowano to z trzema innymi i każdy jeden to samo :( następnego dnia miałam wywołanie.

Wiem że to tragedia, na samą myśl o tym że są takie przypadki, przeklinam los który każe borykać się kobietom z takim bólem.

Jestem duchem z tobą i innymi w takim przypadku, wiem że to co powiem może być bolesne jednak z czasem zrozumiałam że tak musiało być, że lepiej na tym etapie niż w zaawansowanym.

Trzymam mocno kciuki byś poradziła ten ból oraz by było to ostatni raz w Twoim życiu.
❤️❤️❤️Strasznie się boję... 😔😔😔

Do góry