reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Ilona jednemu juz stoja a zazwyczaj zaczynaja stac ok 6 tyg zycia a te maja jeszcze 4 tyg. nigdy jeszcze nie mialam takich zeby im uszy nie staly jak sprzedawalam, wiec sie nie martwie :)

Skrzat szoda ze nie doczytalam bo tez chetnie torcika bym zjadla a teraz zanim bym sie z Kozich wydostala to wieczor by byl ;p
nastepnym razem :)

reklama
Karola aaah to one dopiero maja 4tyg? to kruszynki malutkie, myslałam ze mają 8-9tyg. :))

ale mam lenia.... z młodym objadamy się jabłkami ...młody też chyba ma ciezki dzień, bo zawsz gardził jablkami a dziś je drugie ze smakiem, ja raziem z nim...ale mam ssawe na coś slodkiego... a Wy tu tylko kusicie.:p
chyba wieczorkiem zrobie kruche babeczki... tak mnie naszlo...:))

z tym wypadkiem to az dreszcze mnie przeszły. masakra...

haha my też się obkupiliśmy w te pieluchy.. tzn szwagierka Nam zafundowałam 3 paczki bo okazja dobra a my bez kasy.. :-)

w powietrzu od rana coś wisiało, wisiało.. i spadło niedawno..
zadzwoniła teściowa i zapytała M. czy moze w weekend wziąśc Gabrysia do siebie.. a ja tylko krótkie pytanie czy Marcela też.. i na tym temat się skończył.. nie ma równych i równiejszych.. jak Marcel był malutki to można było robić takie manewry a teraz to On tylko płacze jak Gabrysia w domu nie ma..
i tłumaczenie.. bo ja jestem stara i z dwójką nie dam rady.. jasne.. jak 43 lata to stara to matko i córko.. poza tym ich jest czwórka w domu dorosłych osób.. w najgorszym wypadku trójka jeśli siostra M. do pracy by szla..
oczywiście M. obraza majestatu.. ale od pół roku walczę z tą praktyką i nie odpuszczę..

narobiliśmy soku z truskawek, i soku z malin (do cherbaty na przeziębienia).. i dżem z truskawek :-) jeszcze musimy ogórki zakisić i podzielić fasolkę do zamrożenia.. ale na razie leżę bo się objadłam obiadkiem i nie mogę się ruszyć.. ale tak pyszne placki ziemniaczane mi wyszły że same na talerz wskakiwały :-D

Filona piękny tort :-) ja nie lubię tych w masie cukrowej bo za słodkie jak dla mnie :-D ale wygladem robi wrażenie :-) mam 2 znajome które robią cuda z masy cukrowej.. ja lubię piec ciasta ale boję się spróbowac co by mi wyszło :-D plastelina nie była moją mocną stroną :-D

Skrzat Anielka prześliczna.. kurcze jak oglądam zdjęcia dziewczynek to czuję jak mi cos w środku pęka.. :-D haha dobrze że impreza udana, teściem sie nie przejmuj bo nie warto i tak jak pisałaś to był dzień małej i to jest najwazniejsze że obyło się bez większych scesji :-)

mi dzisiaj zdjecia nie wypaliły.. jutro tez będę sie nudzić w domu.. a w środe czekam na decyzję w związku z praca.. z kazdym dniem nakrecam sie co raz mniej, ale fajnie by było..

heloł
straszny wypadek ;/ ehh to prawda
karola ja akurat za większymi rasami psiaków przepadam a że na razie nie mamy warunków to nie mamy żadnego;/a szkoda bo lubię pieski.
mamagabi a może jakieś tabletki nasenne dla gabi??;p meliska??;pa a ciasto zapowiada się ciekawie:)
natuska i jak się trzymasz z 3??

właśnie ode mnie kumpelka pojechała pośmiałyśmy się powspominałyśmy stare dobre czasy:)
pogoda taka sobie ale na 2 spacerkach szybkich byłam:) Zosia troszkę zmokła ja też ale jest ok
Coś na bób mnie bierze ale u nas na osiedlu to pocipieli zaraz za 500g życzą sobie 8.50 a na jeżyckim po 6zł chodzi!! myślą że dzielnica z domkami to zaraz trza cenę wyższą dać wrrrrrr!!!

Guzik taaaa dam jej jakies tablety i wkoncu pospie cala noc:) ha ha ah zartuje...

teraz mala spi ale dam jej tylko pol godz:) bo potem pozno zasnie mi wieczorkeim... m tez padl...

pogoda do d**** Filona mnie caly dzien na slodkie dzisija bierze i wciaz chodze i cos podjadam,a to czekolada a to cukeirek a to cos tam a to lody ale to mzoe na okres bo mi sie zbliza...wrrr...

HEJ
no to mi czas leci jak nie wiem...dopiero był piatek a tu już prkatycznie po poniedziałku..
My w sobote na weselu, ale była gonitwa, bo rano zajęcia, potem fryzjer a potem dylu dylu. Pogoda sie skaszaniła ale na szczęscie nie padalo! Impreza super, żesmy sie wybawili ho ho:) Przed 6 szłam spać a na 7:50 miałam budzik nastawiony bo na 9 na zajęcia..a jedna pani prof mi powiedziala jak zapytalam czy sie moge spoznic ze mam skrocic wizyte na weselu lub nie isc spac...ale pewnie do brania kasy jest pierwsza..w***** mialam na maksa, ale to juz ostatni zjazd w tym semestrze wiec mam za soba!!!
Dzisiaj praca, zaraz wybiore sie z Basienka na spacerek do Biedronki, zobaczymy czy jeszcze jest ta DADA to bym z 4 paczki kupiła, bo ja lubię te pieluszki:) Jutro znów na 8 a Basia do rodziców Zet, więc pewnie potem szybko do miasta na jakieś zakupy, muszę już myśleć co nad morze bo zostały mi na pakowanie 2 dni:(
A do tego Basia mi się kompletnie rozregulowała, ma problemy z zasypianiem, chyba za dużo wrażen i "przestawiania" w tak krótkim czasie, raz u tesciów, raz u moich śpi to tu to tam:( Teraz pojedziemy i znów nowe miejsce.
Skrzat910 dobrze ze chrzciny za Wami:)

Skrzat ale masz ostatnio aktywne dni.

MamaGabi i Guziczku zachcianki macie? A może to ....
p040.gif

Michasia a daj przepis na te soczki z malin itp.

Natuska daj znać że żyjesz

mamaGabi ja tak jak Ty cały dzień łażę i coś podjadam... już mam bebzon wywalony ...
wlasnie kładz małą na krótsze drzemki, i ostanią popołudniu nie za późno, bo przez to może własnie mieć problemy z zasypianiem.

Guzik bób też bym se zjadła... :)

reklama
Michasia skąd ja to znam jakbym swoją teściową słyszała, czy może zabrac Damianka a Nati t co? Gorszy? o nie. Jak byłam z Natim w szpitalu to Damiankowi codziennie prezenty kupowała a Natiemu przez cały miesiąc nic:wściekła/y: a do tego po naszym poworocie do domu Damianek nie mogł żadnej zabawki zabrac od teściowej bo Nati mu w domu zepsuje :wściekła/y:

skrzat910 jak Ci minął dzień?

mamaGabi ja tez tak mam przed @

czy jest któras która niejedzie na wakacje? czy tylko ja taki wyludek

Do góry