reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

a ja wlasnie pije kawe.
mały chyba zaśnie bo coś cisza. kurcze nadal mnie trzyma ten okropny kaszel:( juz nie wiem. mały tez pokaszluje.... ma jeszcze antybiotyk,mam nadzieje ze szybko mu przejdzie.
Darina- wspolczuje musu oddania małej do żłobka. domyślam się jaka to ciężka decyzja. niestety ja sie nie orientuje w złóbkach.
dowikla- tez bym się przeszla na spacerek...ale musze jeszcze poczekac niestety.

reklama
Witamy :tak::-)

i napisz nam coś wiecej o sobie i córci :tak:

Dolanczam się do mam z Poznania, jestem z Poznania ale planujemy przeprowadzkę na wies, mój synuś urodził się 01.06.2008. Serdecznie pozdrawiam mamy

witam serdecznie nowe mamusie i zapraszam do częstej dyskusji :tak:

Jarzebinka,ciesze sie bardzzo z Toba..:-) wszelkiej pomyslnosci.

zdrówka dla dziewczynek i dziękuję ślicznie :tak:

Witam wieczorową porą mam do was ogromną prośbę o pomoc, czy się może orientujecie gdzie są żłobki w Poznaniu i jak to wygląda z zapisaniem dzieciaczka, bo ja niestety będę musiała w połowie kwietnia do pracy wrócić a na opiekunkę to nie mam kasy:-(. Szkoda bo mój szkrabik jeszcze taki malutki

tak jak pisała Dowikla spróbuj poszukać w okolicy miejsca zamieszkania bądź pracy, :tak:chociaż może sie okazać,że znalezienie miejsca w styczniu juz od kwietnia i to dla niemowlaka ( w Poznaniu mało jest żłobków z odziałami nimowlęcymi) nie jest prosta sprawą :tak::-D:tak: ja osobiście mogę z czystym sumieniem polecić żłobek na Klonowica ( między Matejki a Głogowską) Czerwony Kapturek bodajże, mój mały chodził tam przez 1,5 roku ( od 20 miesiąca) a Iwonki mała chodzi właśnie na oddział niemowlęcy i jest OK....... POWODZENIA

Czesc dziewczeta:tak::tak::tak:

ale dzis pogode ciezka mamy okropnosc:wściekła/y::wściekła/y: spac sie chce jak nie wiem ja to ledwo na oczy patrze:rofl2::rofl2::rofl2: mała tez chodzi i marudzi sama nie wiem czego chce:-:)-( walneła bym sie z nia spac ale czekam na goscia od gazu ma byc do 13-stej:baffled:

Zastanawiam sie co kupic mojemu na walentynki macie jakies pomysły????

Pinka- znalazłaś tą kopię przekazu z numerem paczki??? bo do teraz nic nie doszło...i chcemy złożyć reklamację na poczcie. bo do ciebie przesyłka nie wróciła?

Hellooo :-)
Witam w ten cudowny deszczowy i niskociśnieniowy dzień...czuję się fatalnie, kawa za kawą i zero poprawy...
Ja juz nie wiem co tu małemu wymyślać do zabawy, chodzi i marudzi i wisi mi na spodniach...a tu trzeba posprzatać, obiad ugotować itd.itp. zal mi go czasami, gdyby chociaz pogoda była inna moglibysmy skoczyc na spacerek, a tak całymi dniami siedzimy w chacie :no::-(

a jak się czują nasze cięzarne? jakieś mdłości czy cuś??? czy raczej bezobjawowo jak na razie ?

darina przykre to, ze musisz malą do żlobka oddac :-( niestety takie są polskie realia, zastanawiam sie tylko czy rząd kiedyś coś w tym kierunku zrobi, by mamuski mogły sobie same wychowywac dzieci ... bez żłobków, niań itd.

Mykam dziewuszki miłego dnia

PINKA niedobra kobieto, dowiem się gdzie to wesele??? :-p:-D

ilonka- nie znalzałam musiałam wywali w kocu to kilka tygodniu juz:baffled::baffled::baffled: zrobimy tak ze ja poprostu oddam ci pieniążki ja najwyżej bede stratna te karuzelkę trudno:nerd::nerd:
Gosia -ty swintuchu!!!!!!!!!!!!! smietaną???????????? a fujjjjjjj chyba bym nie wytrzymala tego lizania heheeh:-p:-p:-p
Nata- kochana tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Hotel TANGO
bo ci co ty mi dałas linka nie odpisują na E-miale i telefonów tez nie odbierają:rofl2::rofl2::rofl2:

mieszkam na stary mieście ale mogłabym podwozić gdzieś mała byle bym wiedziała ze jest w dobrych rekach.

ale podwożenie dziecka skoro świt np. na drugi koniec miasta to chyba na dłuższą mete będzie męczące i dla Ciebie i dla dzieciaczka :tak: a rano przejechać przez Poznan i zdążyć we dwa miejsca ( żlobek i praca ) to naprawde wielki wyczyn :tak: a i odbieranie popołudniu to tez wyczyn :tak: wiem o czym mówię, bo do żłobka musielismy sie troszke cofać ( niewiele ale jednak) i to naprawdę jest męczące, teraz jesteśmy z pracy w domku po 15 minutach ( przedszkole mam przy pracy ) a wcześniej droga zajmowała nam 45 minut i popołudnia juz na spacerek nie było ........ :tak::tak::tak: wiec naprawdę to przemyśl

Moje dziewczynki juz spia a wiec tez sie klade:tak:Dzisiaj spie z moim Dominikiem i dopoki sie kolo niego nie poloze to mi nie przestanie gadac:szok:

A wiec dobranoc dziewczyny:-)

reklama
Do góry