reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

suepr!!! i zdjecia.. extra :) ja cos wkleje i napisze pozniej, bo zaraz lece na test z ang. do ktorego sie jeszcze uczyc nie zaczelam :p

dwa slowa o mnie - ja mam 28 latek, teraz w p-niu jestem dorywczo, pracuje sobie na uczelni, a dokladniej doktorat robie, wiec moge dojezdzac. a to ze wzgledu na malego, ktory w tym czasie moze siedziec z babcia, a nie opiekunka. jestesmy bowiem we dwojke. tata malucha mieszka w dublinie, wiec jest tata okazjonalnym.

a ja cigle czekam, az bede mogla wrocic do p-nia. nieznosilam go kiedys, ale zwyczajnie nauczylam sie darzyc wielka sympatia. przezylam tam mile chwile i chyba to mnie zwiazalo na dobre. w kazdym razie tesknie okropnie i te dni, kiedy znow moge polazic po miescie sa dla mnie malym swietem.

reszta tez w praniu, albo pozniej.., w kazdym razie ide sie uczyc.

(ja tak od rana sie zbieram ;D )

reklama
naja i jak test??? Pewnie sobie świetnie poradziłaś, co?

My dziś, w ten beznadziejnie mokry dzień, zaliczyliśmy szczepienie!!!
Maria waży 7 kg i mierzy 67 cm. Szczerze powiem, że jak na te ilości żarła, które pochłania to myślałam, że waga wskaże więcej ;) A tu wychodzi na to, że będzie filigranową dziewuszką z wieeeelkim spustem... Cóż. Za mamusią ;)
Wizyta u pediatry zakończyła nasz tydzień "lekarski" i teram mam nadzieję, że przez długi czas żaden lekarz nie będzie miał przyjemności nas oglądać.

Młoda popadła dziś po tym szczepieniu w jakąś śpiączkę - w południe padła na 2,5 godziny a teraz śpi już od godziny... taaa a zwykle o 19 kąpiel i w kimono... taaa...

o 19.00? to my jestesmy w porze zabawy... mlody chodzi spac o 21-21.30. poza sytuacjami, kiedy zasypia o 23.00 :p

a tescik spokojnie, luzny byl. chyba, ze sie przeliczylam i cos skopalam ;D okaze sie w poniedzialek.

duza kobieta z twojej corki.. mlody wazy 8200, ale my od poczatku mamy problemy z tyciem. badanka, mocz, teraz krew - wyszlo,ze za malo zelaza i podejrzenie o alergie. tylko nie wiem na co. w styczniu czeka nas wiec alergolog. nie zaszkodzi w sumie sprawdzic.

na dluzej wlece pozniej, bo mam dzis juz komputera. musze odpoczac. do wtorku mam przygotowac kawal pracy dla promotora i zdecydowanie wysiadam. do tego jeszcze na jutro na zajecia trzeba by cos zrobic.. ale poki co ide na kolacje. inaczej padne tu i zobaczysz szereg jednolitych literek, co bedzie oznaczalo, ze zarylam w kalwiature.

Hej, hej
Melduję się pyrka Beatka :)
No to tak,,,, mój synek Mateusz 16.12.2005 kończy 6 miesięcy. Jest spokojnym, pogodnym ale za to leniwym maluszkiem, który dopiero 2 tyg. temu zaczął przekręcać się na brzuszek. Panie z basenu, na który uczeszczamy już 2 miesiący mówią o nim ANIOŁ. Hymmm tylko, ze ten aniołek potrafi zamienic sie w diabełka i wtedy nieźle daje popalic swojej mamie.
Mieszkamy z meżem na Ratajach dokładnie na os. Lecha także macham raczką w stronę koleżanki z Powstań Narodowych.
Nie powiem Wam niestety ile dokładnie mierzy i waży Księciunio bo na statniej wizycie u pani dr okazało się, ze jakaś mama z małym brzdącem popsuła wagę. Myślę jednak, że Mateusz ma już dobre 72 cm a waży pewnie z 8 kg.
A teraz uciekam. Pozdrawiam wszystkie dzieciaczki i mamuśki.

hej kobitki :)
cisza tu ogromna! ale mam nadzieje, ze to sie wszystko zmieni. ja sama zagladam rzadko, bo mam mnostwo pracy niestety. siedze przy komputerze calymi dniami, ale to sie powinno zmienic od wtorku, bede do was czesciej zagladac :)

a teraz tylko na minutke z pytaniem, czy nie wiecie, moze ktos szuka pracy? jest od zaraz, w irlandii, ale potrzebne jest prawko na ciezarowki i ang. jesli ktos wam przyjdzie do glowy dajcie mi znac na priva!! pilne :)

cze
dziewczyny,a moze powinnam napisac PYRY :)
dzisiaj zupełnie przez przypadek tutaj trafilam,bo nawet nie wiedzialam ,ze zsotal stworzony taki dzial jak FORA REGIONALNE....mhm..bede musiala sie wziac jakos w garsc i zagladac tu jakos...czesciej...
kare (za to ze wczesniej sie nie odzywalam) juz sobie wymierzylam,godzine za kare w koncie stalam...heheh

Teraz znikam,ale sie odezwe/napisze cos wiecej...pozdrawiam
katka

katka, pisz pisz.. jak widac i ja tu trafilam, choc moja poznanskosc nieco naciagana ;D ale moze jakos rozbujamy watek. na razie jak widac prywate odwalam ;) i wracam do pracy.. jak sie dzis zmobilizuje to moze nawet skoncze :)

Aska73 ależ my blisko siebie mieszkamy!!! Może jakiś spacerek po parku, co? Jesteś z Kubą w domu, czy pracujesz? Napisz coś więcej...

A my wczoraj cały dzień u znajomych. Faceci warzyli piwko, a my z psiapsiółką sobie pogadałyśmy :) Mary spisała się cycuś-glancuś!!!
Dziś natomiast wstała o 6:30... teraz zalicza drzemkę...

reklama
Cześć Beatko tak się składa że na Lecha to ja się urodziłam i wychowałam a dokładnie w bloku z zegarem. Tam dlaej mieszka cała moja rodzinka - rodzice i brat z dzieciakami. A może my się znamy?

Do góry