reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

witam laseczki
my dzisiaj pospałyśmy do 9 ;-) ogarnęłam z grubsza dom i teraz popijam kawkę.
u mnie sentymentu brak do miejsca zamieszkania a to dlatego ze piersze 7 lat mieszkałam na piastowskie potem przeprowadziliśmy sie z rodzicami na stare miasto i jak poznałam męza znowu powróciłam na pistowskie bo on tam mieszkał od urodzenia,ale jakieś 6 lat temu zdecydowaliśmy ze sprzedajemy mieszkanie i budujemy sie;-) nasze marzenie posiadania domu sie spełniło,ogólnie mieszkamy w cichej ololicy tylko te cholerne F16 dają w kośc ale do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic,musze wam powiedzieć ze nigdy w zyciu nie chciałambym wrócić do bloków czy też kamienicy-większa przestrzeń robi swoje ;-)
DLA WSZYSTKICH CHORUJĄCYCH ZDRÓWKA ŻYCZĘ!!!

Czy któaś z was orientuje sie czy w h&m lub smyku sa wyprzedaże odzieży dziecięcej???
A i dziekuje za zyczenia.

reklama
|Hej jestem jestem zyje!!!
caly week w pracy a jak wracam to juz nie mam sil do ompa zreszta chce spedzic troche czasu z Jula bo od 8 do 18 mnie nie widzi.
wczoraj waS podczytywalam probowalam nadrobic ale slabo mi idzie.
Tygrynka zdrowka dla Seby. moze rzeczywiscie cos sie wyluwa

Jula w zeszlym tyg dostala nagle wysypki na calym ciele balam sie ze to ospa ale learkA MOWILA ze to pokrzywka
julka twoj damianek tez ma z tego co doczytalam...co jest tego przyczyna?

pojde pewnie na spacer niedlugo z mala bo mi tu chate roznosi.
a pozniej jade na zakupy ze szwagierka

dziewczyny a czy wiecie które taksówki u nas mają foteliki dla dzieci?

z tego co i ja sie orientuje to niestety nie..... jechałam we wrześniu i niestety z małym na kolanach .... :wściekła/y:

.a co do różnicy wieku między dziećmi...to u nas też tak w sumie jest....no niepełne 4 lata.....To ten starszy chłopczyk ma już 5, czy 6 latek?;-)

starszak to marcowy 6 latek :tak: i właśnie jako 6 latek idzie od września do pierwszej klasy :tak:

-( kurcze Damianek znowu ma pokrzywke :wściekła/y:

zdrówka ....... :tak:

witam
jestem padnieta;/
cos mnie znowu dopadało i gadac nie moge ;/
ehhh jak nie urok to sraczka;/:)

zdrówka................ :tak:

Musze sie wam pochwalic ze obchodzimy dzisiaj z męzem 8 rocznice slubu:tak:dostałam w prezencie ręcznik z napisem SUPER ŻONA i złotą zawieszkę no i oczywiscie bukiet kwiatów-wiecie jak miło:-D

wszystkiego najlepszego na kolejne lata......................pomyślności, wielu wspaniałych wspólnie spędzonych chwil.................
:-)

Czy któaś z was orientuje sie czy w h&m lub smyku sa wyprzedaże odzieży dziecięcej???

w h&m były od 16czerwca, ale czy jeszcze są...... jak przechodziłam w King Crossie to tabliczki z wyprzedażami widziałam............ ;-)

Tygrynka... zdrówka dla Sebusia... jak minęła nocka ???? mam nadzieję, zę spokojnie i dzis już będzie OK............ :tak:

Poziomeczka, w żłobku rodzice mówili o podwyżce ok. 150 zł czyli koszt całościowy to ok.500 zł,ale ile będzie faktycznie to nie wiem......

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny!
u nas bez zmian, w nocy dwa razy 39 i czopek, rano wstał (o 9:30 obudziła nas babcia dzwoniąc czy czegoś nie potrzebujemy - taaa nie budzenia po ciężkiej nocy :p) radosny z 38.. czekamy dalej..
Koza heh no obwoźna, z dostawą do domu :D
Karolina fajnie zabrzmiało: cicha okolica tylko f16 hehe ;) a wyprzedaże jeszcze są, tylko w niektórych miejscach już przebrane ciuszki.. ja w h&m nic fajnego znaleźć ostatnio nie mogę...
zastanawiam się ale z gorączką chyba nie wychodzi się na dwór nie?
miłęgo dnia!!

....cośty Marcia????....naprawdę żałujesz????........kurcze to jednak coś w tym jest :).....ale co?....chyba te wspomnienia....wszystko coś przypomina.....ja jak jadę do mojej ukochanej wiochy zabitej dechami.....to ech ............................a jeszcze jakbyśmy miały blisko do siebie ;-))...pewnie byśmy się spotykały z dziećmi na armi krajowej na tym zielonym placyku.....wiem ze dużo mam z żegrza tam przychodzi....pewnie się tam wychowałaś?
natuśka......to mój mąż też jest z wildy....i także ciągnie tam jak niewiem
poziomeczka....i nawet wiem czemu ci się tak podoba to imię :))))) a wiesz u nas to braciszek tak się uparł na to imię że niebyło rady...choć chciałam zuzke:)....a żłobki ztego co wiem....teraz 350(300 jak ktoś ma bardzo niskie dochody)....a chcą wprowadzić 560.....ale cały czas nad tym obradują...więc nadzieja że to nieprzejdzie
karolina....naj naj dla was w rocznicę ślubu.....a co do tych hałasujących f16.....to mój mąż....ma odwrotnie....ma świra na punkcie samolotów wojskowych....więc...o ile kiedyś nam uda się iść na swoje...to napewno to będą okolice krzesin ;-)
kozaczino tygrynka.....zdrówka dla waszych dzieci:)
i w ogóle dla wszystkich chorószków.......
......fajowego dzionka.........

zastanawiam się ale z gorączką chyba nie wychodzi się na dwór nie?
miłęgo dnia!!

ja bym raczej została w domu, tym bardziej,ze w domku dziś może być przyjemniej niż na dworze................. :-) i zdrówka nadal życzę

poziomka, szukałam na stronach Urzędu Miasta jakiejś uchwały o opłatach za żłobek, ale nic mi sie nie udało znaleźć, jakieś to wszystko tajne :szok:

drakenowa, słyszałam tylko opinie babki w TV ( z Krakowa bodajże, z tamtejszego urzędu) u nich tez żłobki podrożały, a maja w planie jeszcze podwyżki, bo chcą zmusić mamy, aby albo same dłużej siedziały w domu albo brały opiekunkę do dziecka ( za jakąś dopłatą od miasta) bo wg niej żłobki to zło konieczne dla takiego malucha...............:wściekła/y: tylko nigdy nie wiadomo na jaka opiekunkę sie trafi a też nie każde dziecko nadaje sie do siedzenia w domu, bez kontaktu z rówieśnikami.....................

Ostatnia edycja:
...no tak był sobie czajnik :no:......;-).......
......ja tam też uważam że najlepszy jest żłobek dla dziecka....a nie opiekunka....no chyba że taka opiekunka...która siedzi w domu ze swoim dzieckiem czy dziećmi....
pozdrawiam i uciekam:)

Tygrynka zdrówka dla Sebusia wrazie co my juz dawno po ospie :tak:
Karola pokrzywka alergiczna - najgorsze są te ropne bąble :-( ale już mu schodzi ładnie tylko ja kąpie w nadmanganianie potasu i nakładam steryd hydrocortizon ale robiony + natłuszczam hascobazą
KAROLA84 najplepszego z okazji rocznicy
jarzebinka dziekuje

.....hmm....miałam tu już niezaglądać, bo nic niezrobię....ale znowu mi się coś przypomniało....:) julka....a ty może dostajesz coś z caritasu? bo u nas przy parafii co jakiś czas dają żywność...ja się także zapisałam jakiś miesiąc temu....i dostałam właśnie info żeby w czwartek przyjść....więc może jak u was nie ma takiego czegoś..to mogłabyś się u nas zapisać...bo to w końcu niedaleko...wiem że dzisiaj od 17 babki z tego caritasu mają czynne....więc może warto zapytać

reklama
drakenowa moja babka z MOPR-u ma przyjść w czwartek bo znowu mamy kłopoty :-( więc podpytam o ten caritas tylko wkurza mnie to ze do dochodu licza Damianka zasiłek dla niepełnosprawnych i rehabilitacyjne a to zaledwie 153+80 zyc nieumierać:wściekła/y: a nieodlicza ile wydaje na leki :wściekła/y:

Do góry