reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

reklama
Hej laseczki.
my od 6 juz nie spimy,ale w nocy ladnie mala spala,najpioerw o 1 pobudka a potem po 4.

Gaba w nocy lepeij z noskiem,narazie jej nie leci ale ma brzydki kaszel i juz tyle czasu (od 1 maja) zoabczymy co powie lekarka dzisiaj.

A jeszcze mi sie przypomnialo na sutki ja stosowlam ronzych masci bo mialm okropnie popekane ale co sie okazalo to pekaly i babrlaly mi sie od masc z lanolina wlasnie... wiec wkoncu Bephanten mi wygoil a stosowalam go dopiero na koncu bo jak glupia smarowalam polecanym Purlanem i d*** , co sie nacierpialam to moje.
A octaniseptem tez psiaklam krocze bo w szpitalu (św.rodzina) tak mi robili, tylko ze z moim kroczem to inna historia bo mi sie papralo okolo 6 tyg wszystko przez lekarke ktora prawdopodobnie zalozyla mi w srodku nierozpuszczalne szwy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zeby nie zapeszyc to Gaba ma dzisiaj lepszy humorek:-)

hej hej
ile mam tyle opinii widzę ale to normalne przecież:)
na tuska może mój wózek nie jest w 100% ideałem ale jestem jakoś tak emocjonalnie z nim związana i jeszcze nie jestem gotowa na sprzedaż;p poza tym teraz go używam jak jeżdżę nad jeziorko:)mam x1 taran jak nic:)
tygryś rozmowa kwalifikacyjna

moja wstała o 7.40 a ja jakaś przymulona zaraz jej kaszkę dam...
dziewczyny moja mała to już sama wszystko je bo jak chcę jej pomóc to jest wykręcanie głowy i niece niece!!
wiecie co teraz widziałam w dobrej cenie pampki w makro za pake 3 132 szt 65zł!!!

Hej!

Ale naskrobałyście. Nie nadrobie was. Jak tylko sie ogarne to już będe w miare na bieżąco.

Rikapa zdrówka!

Natuska dziwna ta lekarka:baffled:

Coś o pielęgnacji po porodzie było. A więc my kąpaliśmy Małą tylko w wodzie z oliwką. Do pępuszka octanisept. Pieluszki na samym początku używaliśmy Pampers New Born. Do dupki puder i sudocrem. A w szpitalu (Polna) dawali i koszule i wkłady itp. więc korzystałam z ich zapasów.

hello,
ja wyspana wczesnie kimnelismy, wczeniej od basi:p dostala jakiegos amoku po kapieli i do 23 szalala jak glupia potem ja spacyfikowalismy spala z nami niestety, masakra jakas, chyba cos bylo w jej pierogu:p
Ania jak pampki miałam 1 i tez wszyscy radzili ze 1 paczka a potem jeszcze 3 dokupywałam, bo 2 Basi byly za duze i przeciekaly, ona dobry miesiąc 1 nosiła:) Jak zdecydujesz sie kapac np w Oilatum, Balneum to tej samej klasy kosmetyki to np o,5l oilatum na allegro jest dobre 30-40 zl taniej niz w aptece wiec warto zamowic:) Ja kiedys jak mi sie skonczylo placilam 38 zl za 300 ml chyba , a na allegro 0,5 l okolo 40 zl kosztuje;) warto w tym kapac bo zastepuje plyn do kapieli, szampon, oliwke i nic wiecej nie potrzeba;) A co do pupki jeszxze to ja samruje bardzo rzadko, ewentualnie po kupce;) A i na Polnej tez podklady daja poporodwe, nawet mokre chusteczki, ale to warto miec w szpitalu swoje by nie chodzic za kazdym razem do poloznych:) bo pieluch sobie wiecej naniesiesz:) a chusteczki wyschna:p
oki ide sie szykowac:)

reklama
ja na Polnej korzystalam z chusteczek z Niebieskiego pudelka :D ii pieluchy happy tamte uzywalam bo tak jak Skrzat - daja to brac :p zwlaszcza ze na poczatku smolka leciala co chwile wiec czesto zmienialam... podklady dawali ale ja w domu tez uzywalam... tez mialam nierozpuszczalne szwy...
Sebastian mial dzisiaj dwa ataki placzu nie wiem o co mu chodzi....
ok zbieram sie pa

Do góry