reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jest jakakolwiek szansa,ze zaszlam w ciaze?

Witam, od jakiegoś czasu biorę tabletki antykoncepcyjne "yasmin" kilka razy zdarzyło mi się zrobić dłuższą przerwę tj 2 miesiące albo nie dokończyć opakowania... teraz zaczęłam nowe opakowanie nie czekając na 1 dzień okresu... jestem w 2 tygodniu brania tabletek... ( zorientowałam się ze nie biorę ich zgodnie z dniami na tyle opakowania) kilka razy przlapalam sie na tym,ze spoznilam sie z wzieciem gabletki o godzine lub dwie...w środę rano wzięłam ostatnią tabletkę A w nocy uprawiałam seks bez dodatkowego zabezpieczenia... po tym przez dwa dni zapomniałam wziąść tabletki... czy jest szansa,że zdążyłam zajść w ciaze...?

reklama
Rozwiązanie
O, to ja mam pytanko :) wetnę się trochę w wątek :p
Mi ginekolog powiedział, żebym brała tabletki antykoncepcyjne zanim dostanę okres (karmię piersią, mam dostosowane tabletki). I że zadziałają po dwóch tygodniach od brania. Trochę dziwnie, bo słyszałam, że powinno się zacząć brać kiedy pojawi się okres :/ co o tym myślicie ?
Jeśli dwuskładnikowe to tak. Ty bierzesz jednoskładnikowe, bo karmisz więc jest tak jak powiedział Ci lekarz :)
reklama
O, to ja mam pytanko :) wetnę się trochę w wątek :p
Mi ginekolog powiedział, żebym brała tabletki antykoncepcyjne zanim dostanę okres (karmię piersią, mam dostosowane tabletki). I że zadziałają po dwóch tygodniach od brania. Trochę dziwnie, bo słyszałam, że powinno się zacząć brać kiedy pojawi się okres :/ co o tym myślicie ?
Jeśli dwuskładnikowe to tak. Ty bierzesz jednoskładnikowe, bo karmisz więc jest tak jak powiedział Ci lekarz :)

Rozwiązanie
Do góry