reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy jeśli zaszłam w ciążę tydzień przed okresem to moge jeszcze dostać ten okres?

Bardzo dziękuję za odpowiedź! W pytaniu chodziło mi już o fakt ciąży, czy jeśli bym była to dostanę czy nie, może któraś z Pan miała taka sytuację że była w ciąży i dostała bądź na odwrót, aczkolwiek zdaje sobie sprawę że moje pytanie jest trochę niedokładne i doceniam każda konstruktywną odpowiedź ;)
Okresu dostać nie możesz. hipotetycznie możesz za to dostac krwawienia (złuszczające się endometrium) lub plamien (np. zbyt niski progesteron w ciąży). Ale nie są to częste sytuacje. Najlepiej po 15 dniach od stosunku zrób test, jeśli miesiączka będzie "jakaś dziwna" i będziesz miała pewność. :)

reklama
Czyli pytasz czy jeśli jesteś w ciąży możesz dostać okres. Nie, okres w ciąży nie występuje. Niektóre kobiety mają krwawienia/plamienia w terminie okresu lub w różnym czasie z różnych przyczyn i w ciąży jest to niepokojące i najlepiej od razu do lekarza.
Jeśli się niepokoisz to w terminie okresu jeśli nie przyjdzie (a przes stres który pewnie teraz odczuwasz okres może zacząć się spóźniać) zrób test ciążowy i będziesz spokojniejsza.
Pozdrawiam.
Nie chce teraz wyjsc na głupia dziewczyna która nic nie wie,😂 poprostu wiem że zarodek potrzebuje kilku/kilkunastu dni żeby się zagnieździc i chodziło o to czy jeśli tego nie zrobi przez ten tydzień to czy mogę mieć okres czy raczej już być spokojna, jakoś ciężko było to znaleźć gdzieś w internecie więc postanowiłam tu zapytać ale niestety widzę że nie każdy mnie dobrze zrozumiał 😕 a Pani dziękuję za odpowiedź!

Nie chce teraz wyjsc na głupia dziewczyna która nic nie wie,[emoji23] poprostu wiem że zarodek potrzebuje kilku/kilkunastu dni żeby się zagnieździc i chodziło o to czy jeśli tego nie zrobi przez ten tydzień to czy mogę mieć okres czy raczej już być spokojna, jakoś ciężko było to znaleźć gdzieś w internecie więc postanowiłam tu zapytać ale niestety widzę że nie każdy mnie dobrze zrozumiał [emoji53] a Pani dziękuję za odpowiedź!

Nie ma głupich pytań [emoji6] i kto pyta nie błądzi [emoji6]
Ja ci radzę po prostu się nie stresować bo to też może wpłynąć na to kiedy pojawi ci się okres, seks przerywany nie jest antykoncepcja ale serio nie tak łatwo zajść w ciążę [emoji6]. Jeśli nie jesteście gotowi na dziecko to pamiętajcie następnym razem o zabezpieczeniu bo po co się stresować niepotrzebnie.

Z mężem nie ,ale wątpię ze mając 21 lat ,to jest jej 1 i ostatni partner .
Znam wiele kobiet, które mają teraz 30-40 lat i są ze swoim pierwszym i ostatnim partnerem. W tym moja własna siostra. Notabene właśnie w ciąży i niedługo rodzi, a ja nie mogę zajść. 🙄 A ja jestem ze swoim drugim partnerem i staramy się o kolejne dziecko. I co, za mało miałam tych partnerów? Ile powinnam mieć, by było ok? 5? 8? Więcej?

reklama
Znam wiele kobiet, które mają teraz 30-40 lat i są ze swoim pierwszym i ostatnim partnerem. W tym moja własna siostra. Notabene właśnie w ciąży i niedługo rodzi, a ja nie mogę zajść. 🙄 A ja jestem ze swoim drugim partnerem i staramy się o kolejne dziecko. I co, za mało miałam tych partnerów? Ile powinnam mieć, by było ok? 5? 8? Więcej?
Wydaje mi się że nikt będący w związku i kochający druga osobę jednak nie myśli że to nie jest jego ostatni partner tylko jednak planuje z nim wspólna przyszłość a co do poprzednich to nie mam dużego zaplecza 😅 a Pani w takim razie życzę żeby jak najszybciej udało się zajść w ciążę i trzymam kciuki! 🥰

Do góry