Izabela Osika
Zaciekawiona BB
Dziewczyny, jak w tytule. Mam wyniki i dla mnie to czarna magia XD
Ktoś pomoże rozszyfrować enigmę? ;-)
Ktoś pomoże rozszyfrować enigmę? ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Podejrzewam, że chodzi tutaj o badanie beta HCG. Wynik jest dodatni. Jestes w ciaży. Jeżeli chodzi o tygodnie ciąży to liczy się od daty ostatniej miesiączki. Beta nie służy do oceny który to tydzień. Przy takim wyniku juz dawno powinnaś być u lekarza i zobaczyć zarodek z serduszkiem.Tak to wygląda
Byłam już u lekarza, oczywiście ale to pierwsza beta, dopiero drugi lekarz potraktował mnie poważnie i skierował na badania. Wedle OM jestem w 6/7 tc. Wyniku bety nie potrafię jednoznacznie zinterpretować :/Podejrzewam, że chodzi tutaj o badanie beta HCG. Wynik jest dodatni. Jestes w ciaży. Jeżeli chodzi o tygodnie ciąży to liczy się od daty ostatniej miesiączki. Beta nie służy do oceny który to tydzień. Przy takim wyniku juz dawno powinnaś być u lekarza i zobaczyć zarodek z serduszkiem.
Aaaa i na ostatniej wizycie nie było jeszcze widać zarodka (niecałe 2tyg. temu).Podejrzewam, że chodzi tutaj o badanie beta HCG. Wynik jest dodatni. Jestes w ciaży. Jeżeli chodzi o tygodnie ciąży to liczy się od daty ostatniej miesiączki. Beta nie służy do oceny który to tydzień. Przy takim wyniku juz dawno powinnaś być u lekarza i zobaczyć zarodek z serduszkiem.
Jak dla mnie to niepotrzebnie Cie skierował bo na tym etapie usg jest bardziej wyznacznikiem niż beta. U każdego rośnie ona inaczej i dlatego nie wyznacza sie na jej podstawie wieku ciąży. Sama widzisz, że te widełki są spore i mogą wskazywac na różne tygodnie. Lekarz robiąc usg powinien powiedzieć Ci który to tydzień biorąc pod uwagę wielkośc zarodka.Byłam już u lekarza, oczywiście ale to pierwsza beta, dopiero drugi lekarz potraktował mnie poważnie i skierował na badania. Wedle OM jestem w 6/7 tc. Wyniku bety nie potrafię jednoznacznie zinterpretować :/
Tak naprawdę też się nad tym zastanawiałam ale lekarz wie lepiejJak dla mnie to niepotrzebnie Cie skierował bo na tym etapie usg jest bardziej wyznacznikiem niż beta. U każdego rośnie ona inaczej i dlatego nie wyznacza sie na jej podstawie wieku ciąży. Sama widzisz, że te widełki są spore i mogą wskazywac na różne tygodnie. Lekarz robiąc usg powinien powiedzieć Ci który to tydzień biorąc pod uwagę wielkośc zarodka.
Dziękuję bardzo :-*Piekna beta ponad 40 tys a ciąża jest powyżej 5 haha wiec 6-7 tydz jak nic.Przy takiej becie juz zobaczysz niunie i serduszko.Ja synka i bijace serduszko zobaczyłam przy becie 12 tys.
Beta ogolnie służy do potwierdzenia ciąży i sprawdzenia przyrostow czy sa dobre i czy ciąża rozwija sie prawidłowo .
Widelka sa szerokie i u kazdego inaczej ona rośnie:-).
Na tej wizycie lekarz zmierzy dzidziusia i bedziesz wiedziala dokładnie który tydzien i dzien Gratuluję
Nie ma siły żeby widac nie było :* Daj znacDziękuję bardzo :-*
Podejrzewam, że w poniedziałek będzie już widać Maleństwo :-) Już się nie mogę doczekać!