reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czop śluzowy

slonko12

Fanka BB :)
Hejka! Jestem w 32+6 t.c. Od 25 t.c. biorę leki ze względu na skurcze. W pon byłam u lekarza i niby wszystko oki tylko szyjka znów się miękka zrobiła. W wtorek pod wieczór zauważyłam przezroczysto-białawo-żółtawą, gęstą, galaretowatą wydzielinę - powtórzyło to się jeszcze raz, potem był spokój, praktycznie żadnej wydzieliny, śluzu i dziś znów zauważyłam podobną wydzielinę. Dodam że nie mam żadnych upławów ani nic w tym stylu więc pojawienie się tego wzbudziło moje zainteresowanie. Czy myślicie że może to być czop śluzowy? Dziękuję i pozdrawiam:)

reklama
moim zdaniem to moga byc kawalki czopu sluzowego. na szkole rodzenia nam mowiono, ze jak czop jest podbarwiony krwia to w ciagu doby urodzisz a jak czysty to moga to byc okolo 2 tyg. u mnie na dobe przed porodem byl czysty a kilka godzin przed z krwia. moim zdaniem skontaktuj sie z lekarzem z wagi na historie ciazy!

u mnie zaczal odchodzic w 40 tyg lekko podbarwiony (chyba ze plamilam po badaniu) bo nastepnego dnia odchodzil bialy przez 4 dni bardzo duze ilosci! 8 dni pozniej urodzilam corcie z tym ze przenosilam moze skontaktuj sie z lekarzem.

Nie doradzę ci co do czopu. Mi zaczął odchodzić dwa dni przed porodem. Pamiętaj tylko, że jeśli to czop, to nie masz już ochrony i nie możesz brać kąpieli, tylko prysznic. Trzymam kciuki, żebyś jeszcze wytrzymała troszkę i udało się urodzić w terminie. Kontakt ze swoim lekarzem jak najbardziej wskazany.

z synem w ciazy mialam tabletki na podtrzymanie bo szyjka otwarta nisko skurcze na ktg jak bym rodzila ale ja ich nie czulam;p i taki sluz odchodzil mi po troszku z2 tygodnie przed porodem w dniu porodu w szpitalu wylecial caly myslalam ze mi wody odeszly bo tak miala morko a polozna mowi ze to czop sluzowy i chwila moment przebili mi wody i zaczelam rodzic :)

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Byłam u lekarza i jednak to był czop bo mam rozwarcie na 2 cm, skurcze regularne akurat zapisały sie na ktg i lekarz zwiększył mi fenoterol do 8x1 i luteine do 2x2 i nakaz lezenia bo jeśli nie przejdą skurcze i rozwarcie się zwiększy to czeka mnie szpital czego sobie nie wyobrażam bo mam w domu jeszcze 2 córeczki.

Do góry